Barça

Frenada general

La cessió de Coutinho al Tottenham es complica quan tot semblava que l’acord era proper i això dificulta moltíssim la possible arribada de Neymar

El tancament del mercat anglès ho dificulta tot molt més

Al FC Barcelona se li complica la que havia de ser la gran operació de l’estiu. Una jugada en què estan implicats diversos jugadors i que requeria una gran entesa entre més d’un club perquè es pogués dur a bon port. Però hi ha hagut una frenada general que a hores d’ara no se sap si serà definitiva; la realitat és que sembla molt complicat que l’operació pugui arrencar de nou. Parlem, naturalment, de les negociacions que mantenia el Barça amb el Tottenham per col·locar-los Coutinho en forma de cessió i d’aquesta manera continuar mantenint oberta la possibilitat d’incorporar Neymar, que vol sortir tant sí com no del PSG.

Durant força hores, el club blaugrana va estar negociant amb el conjunt londinenc i tot feia presagiar que les converses acabarien bé. De fet, l’acord va estar molt a prop; tant que fins i tot alguns documents gairebé ja s’estaven redactant. A mitja tarda, però, tot es va capgirar i les negociacions es van frenar en sec. Fonts del club blaugrana van culpabilitzar el president del Tottenham, Daniel Levy, amb qui és força complicat negociar, i que s’hauria fet enrere en algun dels punts del tracte. Alguns mitjans anglesos havien informat que l’acord establia que el Tottenham pagaria 25 milions d’euros i assumiria la totalitat de la fitxa del jugador, una condició que el Barça considerava imprescindible perquè necessita alliberar massa salarial per poder afrontar un salari com el de Neymar.

Tampoc Coutinho es troba còmode amb la cessió i un altre dels motius podria ser que el Tottenham també vol fitxar Dybala i Lo Celso i que no hi ha lloc per a tots. A més, cal veure finalment què passa amb Eriksen. Les negociacions encara no estan del tot trencades perquè hi ha marge fins avui a la tarda, quan es tanca el mercat anglès, però el Barça veu molt complicat que l’operació es pugui dur a terme i que, per tant, Coutinho pugui marxar aquest estiu. Tenia altres propostes d’equips de la Premier però les converses no estaven tan avançades i ara ja es va contra rellotge. L’Arsenal ja havia dit que no hi estava interessat i el United té altres prioritats. A més, Coutinho vol jugar la Champions.

I si Coutinho no surt, és gairebé impossible que pugui arribar Neymar. En aquest afer, el FC Barcelona s’està mantenint més a l’expectativa a veure si els esdeveniments s’acaben precipitant i l’escenari és propici perquè es pugui fer l’operació. Però a la direcció esportiva estan absolutament tranquils passi el que passi. De fet, donen gairebé per tancada la carpeta dels fitxatges en espera que es pugui produir aquest escenari que faci factible l’arribada del brasiler. Des del Barça consideren que el jugador té molts números per deixar el PSG però que aquest no vol que vagi al Barça. El club blaugrana està disposat a acceptar que vingui mitjançant una cessió amb opció de compra, però els francesos no ho volen. Preferirien que anés al Real Madrid, que també està temptejant fitxar-lo. Neymar, però, vol tornar allà on va ser feliç, on el rebrien amb els braços oberts. Piqué ja va afirmar que estaria “encantat” que tornés al Barça i va demanar-li que es pronunciés públicament. Veurem si Neymar ho fa en els propers dies.

SORPRESA

Les negociacions anaven bé però el Tottenham es va fer enrere en alguns acords

DIFÍCIL

Hi hauria d’haver un miracle abans del tancament del mercat anglès, avui a la tarda

NEYMAR

Piqué diu que estaria encantat que tornés i li demana que es manifesti

El Barça busca una sortida per a Rakitic o Arturo Vidal

Des de la direcció esportiva són perfectament conscients que tenen un problema al mig del camp. No és un problema de qualitat, ni de bon tros, sinó de sobredimensió i de gestió de plantilla. En aquests moments, Ernesto Valverde té nou futbolistes que poden actuar en aquestes posicions i en el seu sistema més utilitzat en solen jugar tres o quatre com a molt. Hi ha tres futbolistes que estan al mercat. Són Rakitic, al qual el Barça intenta col·locar en l’operació Neymar per rebaixar-ne molt el preu. De fet, el migcampista croat ja va estar a punt de marxar a París la temporada passada però finalment va declinar la proposta, que era molt atractiva econòmicament. També hi ha el cas d’Arturo Vidal, que interessa a l’Inter de Milà i altres equips italians, i Rafinha, objectiu del València. El Barça està esperant que arribin ofertes en ferm per poder tancar alguna sortida.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)