El Camp Nou té un nou ídol

El jove futbolista del planter, de només setze anys, trenca el partit amb un gol en el minut dos i amb una gran assistència en el sis

Gran retorn del davanter uruguaià, que va jugar l’última mitja hora i va fer dos gols

Barça 5 valència 2

VALÈNCIA:Cillessen; Wass, Garay, Paulista, Gayà; Ferran (Txeritxev 66’), Parejo, Coquelin, Guedes (Kang In, 66’); Rodrigo (Maxi Gómez, 72’) i Gameiro. BARÇA:Ter Stegen; Semedo, Piqué, Lenglet, Alba; Busquets, Arthur (Arturo Vidal, 73’), De Jong (Rakitic, 70’); Carles Pérez, Griezmann i Ansu Fati (Luis Suárez, 60’). GOLS:1-0, Ansu Fati (2’). 2-0, De Jong (6’). 2-1, Gameiro (27’). 3-1, Piqué (51’). 4-1, Luis Suárez (61’). 5-1, Luis Suárez (82’). 5-2, Maxi Gómez (92’).ÀRBITRE:Sánchez Martínez (murcià). Grogues a Alba, Rodrigo, Kang In, Maxi Gómez i Txeritxev.

Leo Messi serà sempre el gran ídol del Camp Nou. L’argentí, però, continua recuperant-se d’una lesió al soli de la qual va recaure i que no li ha permès encara jugar aquesta temporada. En absència de l’argentí, el Camp Nou ha trobat un nou futbolista a qui adorar. Per la seva joventut, perquè està fent les coses molt bé, per les ganes que triomfi un jugador del planter, l’afició del Barça comença a rendir-se a Ansu Fati, que cada vegada que apareix en el primer equip fa història. Sense Messi, sense Dembélé i amb Luis Suárez recuperat però amb poc ritme, Ernesto Valverde va confiar en el jove de només setze anys. Va compartir davantera amb un altre futbolista del planter, Carles Pérez, i amb el gran fitxatge de l’estiu, Antoine Griezmann. Només va necessitar dos minuts per marcar en el seu primer partit com a titular. Una bona passada de De Jong i un bon moviment de Griezmann els va aprofitar el guineà per batre Cillessen amb una rematada de primera i fer el seu primer gol al Camp Nou. El públic del Camp Nou es va rendir al jugador del planter quan Ansu va tornar a aparèixer per desequilibrar per la banda esquerra i servir una pilota a De Jong perquè l’holandès fes el segon. Només s’havien disputat sis minuts i Cillessen ja havia hagut de recollir la pilota dues vegades de la seva porteria en el retorn a la que va ser casa seva.

El Barça passava per sobre del València des de l’inici. La imatge dels de Valverde estava sent tan bona com la que havia estat contra el Betis i res tenia a veure amb la que va oferir el conjunt blaugrana a Bilbao i Pamplona. Jugar al Camp Nou li va bé, al Barça. El València no veia la pilota. Els seus jugadors, encara afectats per la incomprensible destitució de Marcelino, veien com el seu nou entrenador, Albert Celades, variava poques coses de l’estil de joc. Dues línies de quatre molt juntes i molt a prop de l’àrea, deixar les bandes al rival i dos atacants ràpids per sortir al contraatac, Rodrigo i Gameiro. El mateix estil, però sense l’home en el qual creien a la banqueta. D’això s’estava aprofitant el Barça per dominar el marcador i el joc. Amb una pressió alta que permetia la recuperació de la pilota en camp contrari i amb un mig del camp de toc, de possessió, de control i també de desequilibri en la passada final. Busquets, De Jong i Arthur havien jugat uns bons minuts junts a Pamplona en la segona part i s’havien guanyat el dret a repetir. El domini del Barça, però, no es traduïa en gols. Ansu ho va provar amb dos xuts des de lluny per mirar d’obrir la tancada defensa del València, però van sortir tots dos ajustats al pal. El València, en canvi, va marcar en la seva primera jugada de perill. Una bona acció culminada per Gameiro que va anul·lar l’assistent, però que va validar el VAR.

L’intent de reacció del València va quedar en això, en un intent. La segona part va tornar a ser totalment blaugrana, amb un tsunami ofensiu dels homes de Valverde, que van tornar a marcar ben aviat i van acabar golejant. No va estar encertat Cillessen en el tercer gol del Barça. Griezmann va rematar des de lluny, l’holandès es va empassar la pilota, que va anar al pal, i va quedar morta perquè Piqué, que s’havia quedat a l’àrea després d’un córner, la convertís en gol. El quart el va fer el millor davanter centre del Barça d’aquest segle en competència amb un altre d’acabat de retirar. Estaria la cosa entre Eto’o i Luis Suárez. L’uruguaià, lesionat en la primera jornada a San Mamés, va tenir mitja hora i va fer dos gols. Va entrar per Ansu Fati, que va marxar amb cançó ja personalitzada des del gol nord i ovacionat per tot el Camp Nou posat dret. També va donar l’afició la benvinguda a Suárez i la primera pilota que va tocar l’uruguaià la va convertir en gol, i encara va tenir temps de fer-ne un altre quan el partit s’acabava, tots dos semblants, tots dos amb dos xuts ajustats al pal.

Amb el partit solucionat i amb dues oportunitats més molt clares, una pilota al pal enviada per Semedo i una doble rematada de Griezmann i Carles Pérez ben resolta per Cillessen, Valverde va donar uns minuts de descans als dos interiors i va recuperar per a l’equip Rakitic. El croat va ser rebut amb una gran ovació quan va sortir a escalfar i amb una altra encara més gran quan va entrar al camp. Va estar al mercat tot l’estiu. El volien vendre, el van incloure en l’operació Neymar, però es va acabar quedant. El vol l’afició, el vol l’entrenador i ja està preparat per tornar a ser protagonista. Tindrà temps de fer-ho perquè això no ha fet res més que començar. La jornada quatre va servir perquè el Barça recuperés les bones sensacions i retallés tres punts a l’Atlético de Madrid, que va caure a Sant Sebastià contra la Real Sociedad.