Barça

Objectiu: capitalitzar el domini en més ocasions

Diagnòstic. Valverde explica que la gran diferència entre els resultats a casa i a fora és la profunditat quan l’equip té la possessió de la pilota

Ernesto Valverde no es vol confiar gens ni mica de cara al partit contra el Granada, un equip en plena forma. Més enllà de les habilitats del rival, però, el tècnic va reconèixer que el seu equip necessita més definició a domicili per capgirar la dinàmica. “No estem fent efectiva la possessió que tenim en els partits fora de casa”, va admetre el tècnic blaugrana: “A casa, el nivell d’efectivitat es correspon amb la diferència en la possessió de la pilota, però a fora, no. No tenim les mateixes arribades.”

En l’obtenció de millors resultats, hi ajudarà el fet que, tal com va reconèixer, Messi pugui tenir més minuts, però també serà un repte encaixar la resta de l’atac blaugrana amb l’argentí. “Griezmann pot jugar en diverses posicions; té feina, es barreja bé amb el mig del camp, i esperem que, a mesura que vagin jugant junts, les característiques de tots ells millorin.” Per al duel d’avui, Valverde va admetre que hi haurà diverses novetats, entre les quals la titularitat de Junior Firpo i les rotacions que aplicarà al mig del camp, atesa la gran càrrega de partits que ha d’afrontar l’equip. “És possible que hi hagi algun canvi, perquè els partits venen molt seguits”, va admetre l’entrenador basc.

El rival

Els set punts del Granada –tants com el Barcelona– són un indicatiu del bon estat de forma en l’inici de curs del conjunt andalús. “Està fent una bona arrencada. Els equips que acaben d’ascendir són perillosos, ja ho vam veure a Pamplona: juguen amb molta energia”, va dir Valverde, que va fer una dissecció del rival: “Juguen amb molta energia, intenten pressionar, jugar des del darrere, i arriben en una bona dinàmica.” El tècnic va assenyalar que el partit és perillós també pels resultats del seu equip: “És un partit difícil. Hi anem obligats perquè no hem guanyat en les dues últimes sortides.”

Valverde també es va referir a la possibilitat que Carles Pérez i Ansu perdin pes en l’equip i el seu lloc en favor de futbolistes més consagrats. “La seva irrupció es pot veure de moltes maneres. La més correcta per a mi és que s’ho han merescut. Hi ha una feina al darrere, seva i de tothom que hi ha treballat; han progressat i han aprofitat les oportunitats que els han donat”, assenyalava el tècnic, que no es va voler mullar gaire sobre la possibilitat que Ansu es pugui perdre diversos partits si va convocat amb Espanya pel mundial sub-17: “De moment no l’han convocat i després no sabem què passarà ni quina disponibilitat hi haurà en aquell tram de curs.”

EL RIVAL

“Està fent una bona arrencada. Els equips que acaben de pujar són perillosos”

DINÀMICA PRÒPIA

“És un partit difícil. Hi anem obligats perquè no hem guanyat en les dues últimes sortides”

EL MIG DEL CAMP

“És possible que hi hagi algun canvi en l’onze, perquè els partits venen molt seguits”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)