Barça

Esperant el nou trident

Amb Messi recuperat, tot fa pensar que Valverde apostarà des de l’inici, per primer cop, per una davantera amb l’argentí, Luis Suárez i Antoine Griezmann

Després de la derrota a San Mamés i l’empat a El Sadar, el Barça buscarà al Nuevo Los Cármenes la primera victòria de la temporada com a visitant

El camí del Barça, en la marató de partits que li toca disputar aquesta segona meitat de setembre, passa aquesta nit per Granada, on trobarà un dels equips més sorprenents de la lliga. El Granada CF de Diego Martínez, que ha arrencat amb la mateixa inèrcia que la temporada passada li va permetre pujar a primera divisió sense passar per les eliminatòries d’ascens, no sembla, a hores d’ara, un rival gens fàcil de superar. Els andalusos, de fet, tenen tants punts com el mateix Barça (7) després d’empatar a Vila-real i de guanyar a l’RCDE Stadium i a Balaídos, i han marcat, a més, nou gols en aquests tres partits. Poca broma. De fet, només s’han quedat sense marcar en el duel que van perdre contra el Sevilla, a casa seva, en la segona jornada. L’únic que han perdut fins ara. Avui, doncs, buscaran el primer triomf davant del seu públic, que omplirà el Nuevo Los Cármenes i les grades supletòries que s’hi han hagut d’instal·lar atesa l’expectació que ha aixecat la visita del gegant blaugrana, tot i que l’entrada més barata té un preu de 110 euros.

Però si algú necessita trencar una mala ratxa és el Barça, que encara no ha guanyat fora de casa aquesta temporada. A la frustrant derrota en l’últim moment del debut a San Mamés, l’han seguit dos empats: l’un, contra l’Osasuna, a El Sadar, en la lliga; l’altre, contra el Borussia Dortmund, dimarts passat, en la jornada inaugural de la lligueta de la Champions League. Les absències per lesió de Dembélé, Suárez i Messi s’han pagat cares lluny del Camp Nou, on no n’hi ha hagut prou amb l’aportació dels joves Carles Pérez i Ansu Fati. Avui, segurament, tots dos seuran a la banqueta, i es podran veure junts, per primera vegada des del xiulet inicial, Leo Messi, Luis Suárez i Antoine Griezmann. L’argentí va jugar la darrera mitja hora a Dortmund al costat de l’uruguaià, que havia retornat dissabte passat, contra el València, i del francès, que per fi podrà deixar de jugar com a home més avançat.

Valverde també haurà de recompondre la defensa, després de la lesió que Jordi Alba es va fer dimarts al bíceps femoral de la cama esquerra, que el mantindrà inactiu les pròximes setmanes. Junior Firpo, que només ha jugat nou minuts aquest curs, es perfila com a titular. Al jove jugador d’origen dominicà se li presenta, doncs, la primera gran oportunitat. A l’altre lateral, Sergi Roberto podria ocupar el lloc de Nelson Semedo, que no va estar bé contra el Dortmund. D’altra banda, no seria estrany que al mig del camp hi hagués rotacions, tenint en compte la llarga nòmina de migcampistes de la plantilla blaugrana i els minuts que han acumulat en les darreres setmanes Sergio Busquets, Frenkie de Jong i Arthur Melo. Per tot plegat, el reaparegut Ivan Rakitic podria ser per primera vegada titular aquest curs. En tot cas, ahir el protagonista de l’entrenament va ser Ousmane Dembélé. El francès va treballar amb el grup, però Valverde no el va incloure en la convocatòria.

Universos diferents

El Barça haurà de superar la pressió d’un rival incansable, que estarà empès per la seva gent, per poder imposar el seu ritme de joc. El Granada haurà de mantenir el bon nivell defensiu que li ha permès acabar els dos últims partits amb la porteria a zero. Les lesions de Fede Vico i Quini, titulars en les quatre jornades que s’han disputat fins ara, obligaran Diego Martínez a fer canvis en la seva alineació habitual. Tot fa pensar que el lloc de Vico l’ocuparà un migcampista més posicional, com ara el nigerià Ramon Azeez o el francès Maxime Gonalons. Per substituir el lateral esquerre Quini, el tècnic haurà d’escollir entre dos jugadors sense experiència a primera, el jove Carlos Neva i el turc Ismail Koybasi, o bé un central reconvertit a lateral, José Antonio Martínez. “Estem en universos diferents, el Barça i nosaltres, però a un partit pot passar qualsevol cosa”, sentenciava ahir el tècnic del Granada. “Una de les nostres armes ha de ser el públic. Que no vinguin a veure’ns jugar contra el Barça, que vinguin a competir contra el Barça. Hem de pensar en tots els anys a tercera i a segona B”, manifestava també, convocant la seva afició a gaudir de la nit d’avui.

MOLTA EXPECTACIÓ

Hi haurà grades supletòries, tot i que l’entrada més barata costa 110 euros

JUNIOR FIRPO

La lesió de Jordi Alba regala la primera gran oportunitat al jove lateral

DEMBÉLÉ

Es va entrenar amb el grup, però Valverde no el va fer entrar en la convocatòria
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)