Barça

Prudència total

Messi té una elongació a l’adductor de la cuixa esquerra i podria estar de baixa entre 7 i 10 dies

L’objectiu és que pugui estar a la banqueta contra l’Inter de Milà a Europa, però no arriscaran gens ni mica

El Camp Nou va quedar glaçat quan Leo Messi, després de rebre un cop per darrere, es va dirigir cap a la banqueta del Barça i va dir al doctor que tenia molèsties a la seva cama esquerra. Un dels metges del primer equip el va inspeccionar sobre la gespa i un recuperador va fer-li un massatge que va servir-li perquè pogués jugar l’últim quart d’hora del primer temps del partit contra el Vila-real al Camp Nou. Ja no va sortir en la segona meitat –va entrar Dembélé– perquè Ernesto Valverde no va voler arriscar gens ni mica amb la salut de l’argentí, i menys encara després de tot el que ha passat aquest estiu amb les lesions a Can Barça.

Tampoc era cap necessitat tenint en compte que a la banqueta hi havia Dembélé i també Ansu Fati. Tots dos van acabar entrant. Messi tampoc va voler forçar, perquè ell és el primer que coneix el seu cos, i sabia que si es mantenia al camp hi havia un risc seriós de lesionar-se. El club ahir no va voler fer cap comunicat, esperant a veure els resultats de les proves mèdiques a què es va sotmetre el jugador. Cap al vespre van tenir els resultats, i en el comunicat mèdic s’informava que Messi té una elongació a l’adductor de la cuixa esquerra. Per curar-se en salut, el club blaugrana no va voler especificar quin temps de baixa estarà el jugador, però el que si és clar és que és baixa segura contra el Getafe per aquest dissabte. Tenint en compte que és una elongació, podríem parlar d’un període baixa d’uns set o deu dies. L’objectiu és que pugui asseure’s a la banqueta en el partit de la segona jornada de la Champions contra l’Inter de Milà al Camp Nou. El partit es juga el dimecres 2 d’octubre. En un principi, no hi ha lesió rellevant, però els metges són molt prudents. En medicina hi ha un aforisme que diu que l’elongació és el preludi o l’avís del trencament, així que la precaució és màxima. L’objectiu és que pugui arribar en forma contra l’Inter, però és això, un objectiu. En cap cas es pot donar per fet que entri en la convocatòria. Tampoc contra el Sevilla en la lliga. Com sempre, dependrà de les sensacions del jugador en els entrenaments previs i la situació de l’equip.

Messi té clar que no vol arriscar gens ni mica, i sap que després del duel contra els andalusos hi ha una altra aturada. Si els resultats de l’equip acompanyen, podria esperar i tornar en plenitud després de l’aturada. S’ha de tenir en compte que Messi fa molts anys que juga al màxim nivell i que pràcticament ho ha jugat tot cada temporada. Ja té 32 anys, i les recuperacions són més complicades. “No em puc trencar, no em puc trencar”, va dir Messi mentre li feien el massatge sobre la gespa, tal com van captar les càmeres de Gol TV. L’argentí necessita tenir continuïtat per agafar el seu millor to físic, però l’equip aquesta temporada l’ha necessitat degut als resultats i a les males sensacions que transmetia. El problema és que Messi va tornar a jugar quan amb prou feines s’havia entrenat després d’estar 79 dies aturat. El 2 de juliol va disputar el seu últim partit de la temporada 2018/2019 i entre els dies de festa i els que s’ha passat lesionat –es va trencar el 5 d’agost– amb prou feines ha pogut agafar un bon to físic. El que no vol Messi és estar aturant-se cada dos per tres per culpa de problemes físics. Vol i necessita fer net del tot.

EL TEMOR

“No em puc trencar, no em puc trencar”, deia mentre li feien el massatge al camp

CALENDARI

Després del duel contra l’Inter i el Sevilla arriba una aturada que li podria anar bé

PRUDENTS

No arriscaran perquè no volen que es passi la temporada fent aturades

ES CUREN EN SALUT

En el comunicat del club no volen especificar temps de baixa, esperant la seva evolució
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)