Barça

El protagonista

Luis Suárez

El pistoler sempre torna

No va marxar amb les millors sensacions del partit contra el Vila-real. Per primer cop des que va arribar al Barça, Luis Suárez va haver de sentir algun xiulet al Camp Nou quan Ernesto Valverde va decidir reemplaçar-lo per donar entrada a Ansu Fati, que va saltar a la gespa enmig d’una eixordadora ovació. El contrast en la sortida d’un i l’altre potser va magnificar la discrepància mostrada per l’afició blaugrana amb el davanter uruguaià. Perquè no es pot afirmar, de cap de les maneres, que marxés esbroncat pel públic. Va rebre algun xiulet, sí, però van ser ben pocs. Perquè de Luis Suárez es poden dir moltes coses, com per exemple, que aquest any encara no està del tot fi, que li està costant agafar la forma –ha estat lesionat–, que potser no se’l veu córrer o pressionar tant com abans, però no hi pot haver cap dubte sobre la seva professionalitat i les seves ganes de guanyar i deixar-se sempre la pell sobre la gespa.

Amb la baixa de Leo Messi, i la de Dembélé a última hora, totes les mirades i esperances estaven centrades sobretot en Luis Suárez i Griezmann. Els tocava a ells dos agafar les regnes de l’atac del Barça i l’uruguaià ho va fer. Va ser qui més va rematar a porteria contra el Getafe i també va obrir el marcador en un gol que va canviar completament el partit. El duel estava sent molt igualat en el primer temps i quan faltava poc per al descans, Luis Suárez va aprofitar una assistència en llarg de Ter Stegen –espectacular!– per superar David Soria amb una rematada precisa de vaselina. No hi havia fora de joc per ben poc. Amb aquest gol, Luis Suárez va trencar una ratxa sense fer gols fora de casa que s’allargava ja als cinc mesos. L’últim cop que havia marcat va ser en el partit del passat 23 d’abril al camp de l’Alavés. Abans d’acabar el primer temps, va poder tornar a marcar després d’un bon contracop però la seva rematada des de la frontal va sortir fora per ben poc. En el segon temps, va disposar d’un bon un contra un amb David Soria però el porter li va aturar el xut.

Ara que se l’està discutint, amb el seu gol d’ahir se situa, amb tres gols, empatat amb Griezmann com el màxim golejador de l’equip en aquest inici de temporada i ja està entre els tres primers golejadors històrics del FC Barcelona en la lliga. A Getafe va firmar el seu gol número 131 en la competició domèstica. Són els mateixos gols que va fer el gran i mític Laszi Kubala. Al davant ja només li queda César, que en va fer 191, i Leo Messi, a qui serà impossible que atrapi mai de la vida perquè n’ha aconseguit 417.

Passi el que passi, el pistoler Luis Suárez, sempre acaba tornant. Si no no estaria entre els cinc màxims realitzadors de la història del Barça en totes les competicions, només superat per il·lustres com Samitier, Kubala, César i Messi.

31
intervencions
0
passades de mèrit bones
3
pilotes recuperades
6
pilotes perdudes
2
faltes comeses
2
faltes rebudes
4
rematades
1
gol Dades facilitades per Carles Domènech. La TdT a Catalunya Ràdio
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)