Barça

“Per ser campió de lliga s’ha de guanyar molts partits fora de casa”

Ernesto Valverde. Entrenador del FC Barcelona

El primer triomf lluny del Camp Nou a la lliga va fer respirar tranquil Ernesto Valverde davant la premsa. “Necessitàvem una victoria com aquesta, després dels resultats que havíem aconseguit fora de casa fins ara. L’escenari era difícil, sabíem que seria un partit dur, aspre, contra un rival enganxós i, a més, a les quatre de la tarda. Però hem generat ocasions suficients per marcar i hem estat molt sòlids en defensa”, va manifestar, alleujat, el tècnic blaugrana. “Després d’haver encaixat gols tan d’hora en les últimes sortides, era fonamental no tenir cap ensurt en l’inici del partit. Per això, la nostra intenció ha estat atacar primer, colpejar abans que ells. El gol al final de la primera part ens ha donat tranquil·litat. Després, hem estat bé i hem pogut augmentar la renda”, va comentar també.

“Si vols guanyar la lliga has de guanyar molts partits a fora”, va sentenciar l’entrenador blaugrana per subratllar la importància dels tres punts aconseguits ahir. “El camp estava lent, ells t’obliguen a competir molt i ha estat difícil per moments”, va insistir.

Preguntat per l’assistència de Marc-André Ter Stegen a Luis Suárez en el gol que va obrir el marcador, l’entrenador blaugrana va explicar, amb un somriure: “Sí, ja havia vist porters fent assistències. Ells tiren endavant la defensa i això pot passar factura.” De Suárez, que dimarts va ser xiulat al Camp Nou, va dir que: “Els golejadors són així. Hi ha dies que no l’encerten i d’altres que sí. Ha lluitat per un pilota llarga i ha fet un gol propi de les seves característiques.” Quant al 0-2, signat per Junior Firpo, Valverde va comentar que el dominicà havia estat “més assentat en el segon temps que en el primer”, va celebrar que fos el seu primer gol com a jugador blaugrana i, sobretot, que servís per evitar patiments al seu equip en l’últim tram del partit.

Sobre l’absència a darrera hora d’Ousmane Dembélé, l’entrenador del FC Barcelona va assegurar que el davanter francès no va jugar “per precaució”, que avui se li faran proves per veure l’abast de la lesió, que se la va fer en l’entrenament de divendres i que no sembla que sigui res greu. Finalment, sobre el fet que en el partit contra el Sevilla no pugui comptar amb Clément Lenglet, Valverde va assenyalar: “Tenim gent del filial que ens pot ajudar” i que “el cap de setmana que ve queda molt lluny, perquè dimecres hi ha un partit important de Champions League”.

PRECAUCIÓ

“Era fonamental no tenir cap ensurt en l’inici, com en les últimes sortides”

LUIS SUÁREZ

“Els golejadors són així: hi ha dies que no l’encerten i d’altres que sí”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)