Barça

Doble objectiu

El Barça tornarà dissabte a la competició i jugarà set partits fins a la següent aturada de seleccions amb el repte d’assolir el lideratge en la lliga i deixar enllestida la classificació per als vuitens de final de la lliga de campions

El partit contra el Real Madrid, el més destacat

No és aquesta l’última aturada de competicions de club aquest 2019. Tornaran les seleccions el mes de novembre. El Barça d’Ernesto Valverde, des que jugui dissabte vinent contra l’Eibar i fins la nova aturada, tornarà a tenir un calendari molt condensat. Seran set partits, cinc de lliga i dos de Champions, amb un doble objectiu per als blaugrana: assolir el lideratge de la lliga i certificar la classificació per als vuitens de final de la lliga de campions.

Per aconseguir el primer objectiu, el Barça, ara segon a dos punts del líder –el Real Madrid–, tindrà una primera oportunitat el cap de setmana vinent. Els de Valverde hauran de guanyar a Ipurua i confirmar que la tendència fora de casa ha canviat després de l’última victòria aconseguida a Getafe. També hauran d’esperar una ensopegada dels blancs, que juguen a Mallorca.

Si guanya el Barça i també ho fa el Real Madrid, els blaugrana tindran una nova oportunitat d’assaltar el lideratge una setmana després. Serà el dissabte 26 a partir de la una del migdia al Camp Nou. Aquell dia es juga el clàssic, el partit més esperat en aquest nou cicle de set que jugaran els blaugrana. Sap Valverde que Dembélé, si no diu el contrari el comitè d’apel·lació, serà baixa a Eibar i també en el clàssic, i que tampoc podrà comptar amb Piqué a Ipurua per acumulació de grogues. Per contra, el tècnic blaugrana ha aprofitat aquesta aturada per recuperar lesionats i que alguns jugadors que ho van estar acabin de posar-se en forma després de no haver pogut fer una bona pretemporada. És el cas, en aquest sentit, de jugadors tan importants com Messi i Luis Suárez. Els dos han tingut una lesió important en aquest primer tram de la temporada, Messi amb recaiguda inclosa, i han acabat de posar-se a to aquests dies. L’argentí no va ser convocat per la seva selecció perquè està sancionat. Luis Suárez va renunciar a anar amb l’Uruguai per acabar de posar-se a punt i certificar la recuperació ja mostrada en els últims partits, amb gols a Getafe, contra l’Inter i el València. Un altre reforç important serà Jordi Alba. El lateral és molt important en la manera de jugar del Barça i ha estat absent des que va caure lesionat el 17 de setembre a Dortmund. A més, Valverde també recuperarà Junior Firpo, el segon lateral esquerre de l’equip, que s’ha perdut els dos últims partits per lesió.

Si el Barça se situa líder en el clàssic, tindrà després tres partits relativament accessibles per consolidar aquesta primera plaça. Jugaran els de Valverde de nou al Camp Nou el dimarts 29 d’octubre contra el Valladolid, visitaran el Llevant i tancaran la sèrie de set partits contra el Celta al Camp Nou. Només ha guanyat dos partits el Valladolid de Sergio González aquesta lliga, però ha estat capaç d’empatar contra el Real Madrid i també contra l’Atlético de Madrid. Pel que fa al Llevant, no ha estat capaç de guanyar cap dels dos últims partits que ha jugat com a local, ha empatat contra l’Eibar i l’Osasuna. El Celta, per la seva banda, ocupa la part baixa de la classificació. Els gallecs, que han fet un equip molt ofensiu amb fitxatges com ara els de Santi Mina, Rafinha i Denis Suárez, estan trobant a faltar els gols de Iago Aspas, tot i que el de Moaña ja va marcar en l’últim partit abans de l’aturada per donar el triomf als seus contra l’Athletic.

A més d’aquests cinc partits de lliga per assolir el lideratge de la lliga, el Barça també jugarà dos partits de Champions, els dos contra l’Slavia de Praga, el rival, a priori, més dèbil del grup. Jugarà el 23 d’octubre a Praga, on ja va guanyar el Borussia Dortmund, i dues setmanes després al Camp Nou, un partit que començarà quan faltin cinc minuts per a les set de la tarda. Haurien d’aconseguir els de Valverde els sis punts, que, sumats als quatre que ja tenen després d’empatar a Dortmund, els deixarien molt a prop de la classificació per als vuitens de final. De fet, la podrien aconseguir els blaugrana abans de l’aturada si guanyen els dos partits i depenent del que facin el Borussia Dortmund i l’Inter en el seu doble enfrontament.

RECUPERATS

En aquesta aturada, Messi, Suárez i Alba han pogut posar-se en millor forma

L’ASSALT

Els blaugrana es poden situar líders el cap de setmana vinent o en el clàssic

CHAMPIONS

Guanyar els sis punts contra l’Slavia de Praga pot donar el pas matemàtic
Eibar-Barça (lliga)
19 d’octubre 21 h
Slavia-Barça (Champions)
23 d’octubre 21 h
Barça-Real Madrid (lliga)
26 d’octubre 13 h
Barça-Valladolid (lliga)
29 d’octubre 21.15 h
Llevant-Barça (lliga)
2 de novembre 16 h
Barça-Slavia (Champions)
5 de novembre 18.55 h
Barça-Celta (lliga)
A determinar
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)