El Barça ja és líder abans del que comptava

Barça. Cinquena victòria consecutiva de l’equip d’Ernesto Valverde (0-3) a Eibar, amb gols de Griezmann, Messi i Luis Suárez i un excel·lent partit de De Jong

Cinquena victòria consecutiva del Barça. Els d’Ernesto Valverde, conduïts per un sensacional De Jong i amb un Griezmann molt fi, han derrotat amb comoditat a Ipurua l’Eibar amb gols del trident, un primer de Griezmann i dos posteriors de Messi i Luis Suárez. Els blaugrana s'han situat líders fins i tot abans del que calculava (els càlculs eren d'assaltar el lideratge en el clàssic, ara suspès) després que en l'últim partit de la jornada el Madrid hagi caigut derrotat contra el Mallorca a Son Moix (1-0). És el primer partit que perd el Madrid, que ha estat incapaç de batre el porter Reina tot i que ha rebut el gol en el primer quart d'hora.

El Barça ha aprofitat la clàssica manera de jugar de l’Eibar de Mendilíbar per avançar-se en el marcador. Juguen els bascos amb la seva defensa molt avançada i pressionant la sortida de pilota rival per recuperar en camp contrari. A vegades els hi pot sortir malament, sobretot si els migcampistes rivals, en aquest cas els del Barça, estan encertats en la passada i en la connexió amb els davanters. Estaven fins Arthur, Busquets i De Jong en l’inici del partit, però ha estat una precisa passada de Lenglet la que ha donat peu a obrir el marcador. Passada del francès, relliscada de De Blasis i gol de Griezmann amb una rematada ajustada al pal.

El Barça ha marcat aviat i fins el descans només ha vist com l’Eibar buscava crear perill amb centrades de Pedro León, Orellana i Cote, però Umtiti, que ha jugat els seus primers minuts de la temporada, i Lenglet han controlat el joc aeri de Charles i Sergi Enrich. Els de Valverde, de fet, han pogut fer el segon en el minut 31, quan Messi s’ha quedat sol davant Dmitrovic, però el porter del conjunt basc li ha guanyat la partida.

La segona part ha començat com la primera, però amb l’entrada de Semedo per Sergi Roberto per unes molèsties al genoll de la cama esquerra. El Barça ha començat tenint el control i buscant la passada precisa i desequilibrant. L’ha trobat Messi sobre Suárez, però l’uruguaià estava en fora de joc. Poc després, ha estat De Jong qui ha trobat l’uruguaià i en una combinació entre els tres membres del trident, ha arribat el gol de Messi.

Havien marcat Griezmann i Messi i no podia faltar el gol de Suárez. Ha arribat després d’una recuperació de Semedo, una excel·lent passada a l’espai de Griezmann i un regal de Messi al seu amic Suárez.