Barça

Rakitic torna a somriure i diu que es vol quedar

Entrevista. El croat assegura que s’esforça igual en els entrenaments ara que quan Valverde no comptava amb ell

Ivan Rakitic és feliç de nou, després de recuperar la titularitat en el Barcelona, i farà tot el possible per continuar vestint de blaugrana. El croat considera que Ernesto Valverde no li ha de donar cap explicació i assegura que no té cap intenció de marxar en el mercat d’hivern. Tot plegat ho explica en una entrevista per al diari Sportske novoste. “Què ha canviat perquè hagi tornat a la titularitat? No ho sé. Durant els darrers mesos he intentat fer tot el possible, en els entrenaments i en els partits en què he pogut participar. M’ha arribat l’oportunitat de tornar a jugar i vull aprofitar-la. Tinc 31 anys, és el millor moment per al futbol. Vull gaudir”, sentencia el dorsal 4. “Valverde no m’ha dit res. No hi ha res a dir. Crec que tot és clar. És important per a mi gaudir del futbol, preparar-me per al partit de la millor manera i, al final, és l’entrenador qui decideix qui jugarà i quant”, diu també en el rotatiu croat.

Interrogat sobre una possible sortida en el mercat d’hivern, Rakitic és clar: “No. No estic pensant en res més que no sigui el Barça. Per descomptat en el món del futbol sempre has d’estar preparat per a qualsevol cosa, però la meva idea és continuar a Barcelona. Estic molt feliç i orgullós de ser aquí. Han passat moltes coses i ningú no pot canviar-ho, però el meu objectiu és continuar jugant en el Barça.” El migcampista blaugrana, que ha estat titular en sis dels últims set partits del 2019, es mostra especialment eloqüent en explicar quin és el seu dia a dia des que torna a sentir-se important en l’equip: “Ara, de nou, arribo als entrenaments amb un somriure a la cara. Estic desitjant que arribin els partits més que mai. Tot és fantàstic en aquest sentit. Estic decidit a fer el màxim possible per tenir la confiança del club, dels entrenadors, dels companys i, per descomptat, de l’afició.”

El seu 2019

Quan repassa l’any que és a punt d’acabar, Rakitic troba bons i mals moments: “Va començar molt bé, però la temporada 2018/19, tot i que vam guanyar la lliga, va acabar malament, amb l’eliminació contra el Liverpool en la semifinal de la Champions i la derrota contra el València en la final de copa.” En l’àmbit personal, tampoc no amaga els alts i baixos: “La primera meitat del 2019 ha estat molt positiva. Després ha anat pitjor. Però, finalment, ha acabat bé. Al cap i a la fi, cada període t’ensenya, a través de moments bells i moments difícils. Procuro ser positiu.” En tot cas, el croat no vol passar comptes amb Éric Abidal, que, suposadament, l’estiu passat li hauria comunicat que deixaria de tenir protagonisme en el Barça. “No tinc res a dir sobre qui va dir què i el que va passar. La pregunta més important és si puc jugar en el FC Barcelona. Si puc, queda clar que Barcelona és el millor lloc per a mi. Veurem què passarà, però m’estic preparant per aportar el màxim en el que queda de temporada. Fa cinc anys i mig que soc aquí, he viscut els dies més significatius de la meva carrera a Barcelona i estic convençut que el millor ha d’arribar.”

D’altra banda, en aquesta entrevista Ivan Rakitic admet que planeja retirar-se de la selecció croata després de l’Eurocopa 2020, un assumpte que vol consensuar amb el seleccionador, Zlatko Dalic. En tot cas, declina avançar la data exacta de la seva retirada. On sí que és categòric el migcampista del Barça és a l’hora de parlar de la seva relació amb Luka Modric. “Tothom sap que me l’estimo com a un germà. Hem passat moltes coses junts. Sempre estaré molt content del seu èxit i de tot el que fa”, manifesta, subratllant l’abraçada que es van fer en l’últim clàssic.

PARAULA DE RAKITIC

No sé què ha canviat perquè hagi tornat a la titularitat. M’ha arribat l’oportunitat i vull aprofitar-la. Estic en el millor moment
Valverde no m’ha dit res. No hi ha res a dir. Crec que tot és clar. Jo em preparo tant com puc i l’entrenador decideix qui juga i quant
No penso a marxar en el mercat d’hivern. Han passat moltes coses, no es pot canviar, però el meu objectiu continua sent jugar en el Barça
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)