Barça

L’estadi de la Supercopa

La joia brillant

L’estadi Rei Abdul·là té capacitat per a 62.000 espectadors, es va inaugurar l’1 de maig del 2014 i va tenir un cost de 553 milions de dòlars

La façana s’il·lumina a la nit i la instal·lació es pot veure des de molts quilòmetres de distància
Forma part d’un gran complex esportiu que va ser construït en només catorze mesos per 8.000 obrers

L’estadi Rei Abdul·là de Jiddah serà l’escenari, des d’avui i fins diumenge, de la supercopa espanyola, que, després de disputar-se a Tànger en l’edició anterior, visitarà l’Aràbia Saudita aquest any i els dos següents. L’estadi porta el nom d’Abdul·là bin Abd al-Aziz alSaüd, rei de l’Aràbia Saudita quan es va inaugurar, l’any 2014, i que va morir el 23 de gener del 2015, als 90 anys. És el segon més gran de l’Aràbia Saudita, amb capacitat per a 62.000 espectadors, conegut també com “la joia” o “la joia brillant”.

Es tracta d’una instal·lació moderna, el cor d’un espectacular complex esportiu situat a uns 50 quilòmetres al nord del centre de Jiddah. Es va dissenyar l’any 2009 i inclou un gran poliesportiu amb capacitat per a 10.000 espectadors, una pista d’atletisme per a més de 1.000 persones, camps d’entrenament, nombroses pistes de tennis, un aparcament per a 45.000 cotxes i fins i tot una mesquita. Es va inaugurar el dia 1 de maig del 2014 per a la final de copa. La inauguració va ser un gran espectacle de música i llums i el partit el van disputar l’Al-Ahly de Jiddah contra l’Al-Xabab de Riad. El títol va ser per a l’equip de Riad, que es va imposar per tres a zero.

Es va construir només en catorze mesos. Va ser aixecat per 8.000 obrers, que van treballar en tres torns. Durant el dia, la façana imita la sorra de la platja. A la nit està il·luminada i la instal·lació es pot veure des de molts quilòmetres de distància. Per això és coneguda com “la joia brillant”. Els treballs van tenir un cost de 553 milions de dòlars. Hi juguen els dos equips de Jiddah: l’Al-Ittihad i l’Al-Ahly. És un dels atractius de Jiddah, una ciutat de més de tres milions d’habitants banyada pel mar Roig i que és indret de pas per a molts dels peregrins que van a la Meca. L’estadi Rei Abdul·là té totes les comoditats i la tecnologia més avançada, així com un auditori, aire condicionat en totes les instal·lacions i suites de luxe per a tots els membres de la família reial que hi van i els seus convidats.

Ha estat seu de nombrosos combats de boxa i lluita lliure, títols mundials amb molts diners en joc, i també d’importants partits de futbol internacionals. Ara s’hi jugarà la supercopa d’Espanya, però el 16 de gener del 2019 s’hi va disputar la supercopa italiana. La Juventus va derrotar el Milan (1-0). També s’hi havia jugat un partit entre les seleccions de l’Argentina i el Brasil l’octubre del 2018.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)