Barça

Que s’insinuï una millora

Quique Setién s’estrena a la banqueta del Camp Nou amb l’objectiu d’aconseguir la victòria però també amb el repte de fer notar canvis positius en el joc de l’equip

Caldrà veure quin és el seu primer onze, però hi podrien ser Ansu Fati, que entraria pel lesionat Luis Suárez, i Riqui Puig

L’esquema potser canvia, el dibuix però no la filosofia

Quique Setién va debutar com a entrenador del Las Palmas amb un empat sense gols contra el Vila-real. Es va presentar al partit amb només tres dies de feina a l’esquena però ja va ser capaç de fer un rentat de cara a l’equip. Va abandonar la defensa de cinc de Paco Herrera i va fer sortir d’inici tres futbolistes que amb prou feines havien tingut presència amb l’antic entrenador. El partit va acabar 0-0 però els seguidors del Las Palmas van marxar satisfets perquè el seu equip havia tingut el control del partit gràcies a una major possessió de la pilota i perquè van intuir que alguna cosa havia canviat. I, sobretot, a millor. Amb el temps, el cantàbric va fer xalar de valent els seguidors de l’equip canari.

Això és el que intentarà avui en la seva estrena com a tècnic del Barça. Que s’insinuï un canvi cap a millor malgrat que ha heretat un equip que va líder en la lliga, als vuitens de la Champions i farcit d’estrelles. Però a Setién se l’ha portat perquè des de la junta directiva i la secretaria tècnica veien que la dinàmica no era positiva i que es necessitava un nou impuls. Que amb les peces disponibles, el joc que es feia amb Ernesto Valverde no estava a l’altura del potencial del grup i que calia fer-li una sacsejada per no posar en risc cap dels tres títols que encara es poden aconseguir. El que pocs esperaven és que tot plegat acabés amb la destitució del tècnic que ha deixat dues lligues, una copa i una supercopa d’Espanya a les vitrines en els dos anys i mig que ha dirigit l’equip.

Simptomàtic

Després de la negativa de Xavi Hernández a agafar les regnes, aquestes han caigut en mans de Quique Setién, possiblement l’entrenador més cruyffista de tots entre els que no han passat per can Barça. I millor debut no podia tenir: al Camp Nou i contra, teòricament, un rival sense excessives complicacions com el Granada. Tampoc ha completat excessius dies de treball malgrat que va retirar el dia de festa que la plantilla tenia planificat amb Valverde però ben segur que avui ja intentarà deixar el seu segell malgrat ser el seu primer partit. Si més no, en els entrenaments d’aquesta setmana ja s’ha pogut veure alguns detalls simptomàtics, com per exemple el fet de comptar durant cada dia amb Riqui Puig, que no va jugar amb el filial el partit contra el Badalona. Ahir també va comptar durant l’entrenament amb futbolistes del B com Carles Pérez, Ansu Fati, Araujo, Abel Ruiz i Riqui Puig. Com ha estat habitual, abans de la sessió va fer una xerrada d’uns deu minuts.

El dibuix no és immòbil

Independentment dels canvis que hi pugui haver en l’onze inicial, el que tothom espera avui és que sobre la gespa es vegi un equip més dinàmic, més intens i amb més control que el que s’havia vist amb Valverde. Setién és molt exigent en la pressió a camp contrari i també és obsessiu en la possessió de la pilota. Difícilment es veurà un Barça que la rifi. El nou tècnic blaugrana també treballa molt la sortida des del darrere, un aspecte en què el Barça aquesta temporada ha tingut problemes quan s’ha vist pressionat. Caldrà veure també amb quin dibuix surt en la seva estrena. Setién, en la seva presentació, va assegurar que el 4-3-3 no era inamovible i que podria utilitzar altres sistemes però que el que sí que no es negociava era la filosofia de joc. Ahir, en la roda de premsa abans del partit, va insistir en aquesta idea.

Ter Stegen... i deu més

En espera de la convocatòria, l’onze amb el qual podria debutar seria el següent. A la porteria tornaria Ter Stegen després de perdre’s el derbi contra l’Espanyol i el partit de la supercopa d’Espanya. L’alemany s’ha entrenat amb el grup aquesta setmana i sembla recuperat de les molèsties al genoll. En defensa jugarien Semedo a la dreta, la parella de centrals formada per Piqué i Lenglet, la més consolidada, i a l’esquerra Jordi Alba, encara que amb Setién s’espera que Junior tingui més oportunitats.

Al mig del camp s’entreveu la gran sorpresa. Busquets seria el migcentre mentre que els interiors serien per a Rakitic i Riqui Puig, tenint en compte que no hi serà De Jong, sancionat. El jove del planter s’ha entrenat tota la setmana amb el primer equip i és un futbolista que sembla agradar al nou entrenador. A la davantera, sense l’operat Luis Suárez, hi ha dos jugadors inamovibles, Messi i Griezmann –possiblement passarà a ocupar el centre de l’atac– mentre que a la banda la plaça seria per Ansu Fati, que parteix amb avantatge respecte a Carles Pérez.

El Granada ja es va imposar en la primera volta i és un equip bastant incòmode perquè sap perfectament què ha de fer per generar perill al Barça. Els de Setién, però, després del triomf del Madrid contra el Sevilla estan obligats a guanyar per mantenir el lideratge i iniciar amb bon peu la nova etapa.

TER STEGEN

Després de no jugar el derbi ni la supercopa, avui ja se l’espera a la porteria

LIDERATGE

El Barça necessita guanyar per continuar mantenint la primera posició

ALERTA

El Granada ja es va imposar en la primera volta i és un rival bastant incòmode
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)