Barça

Volen tenir la festa en pau

El Barça no pot badar en l’estrena en la copa contra l’Eivissa, que intentarà fer història eliminant els de Quique Setién i que buscarà la gesta aprofitant que l’eliminatòria és a partit únic al seu camp i amb altres condicionants

El tècnic vol el títol, però farà canvis en l’onze i ha deixat a Barcelona Messi, Piqué i Sergio Busquets

Molts futbolistes, i els del Barça no en són una excepció, són habituals d’Eivissa. S’hi solen desplaçar uns dies durant l’estiu per relaxar-se després de la temporada i disfrutar del sol, les platges, la gastronomia marinera, i també, no ens enganyem, de la mundialment coneguda i reconeguda festa nocturna que s’hi pot trobar. Podríem dir que històricament hi ha més passió pel ball que no pas pel futbol, a l’illa pitiüsa.

Qui sap, però, si no es girarà la truita després del bon paper que està fent l’Eivissa en el seu grup de segona B, categoria en què actualment ocupa la tercera plaça en la classificació. A més a més, el sorteig dels setzens de final de la copa els va premiar amb la visita del FC Barcelona a l’illa, un fet que estan vivint com un esdeveniment únic. Les entrades per al partit ja s’han esgotat, s’han habilitat grades supletòries per ampliar l’aforament del camp de 4.500 a 6.445 espectadors i, per a tots aquells que no hi puguin accedir perquè s’han quedat sense entrada, hi haurà una pantalla gegant perquè puguin seguir el partit. I durant els prolegòmens i el descans del matx, el discjòquei Manu González punxarà música a l’estadi de Can Misses. Per al club eivissenc, la visita blaugrana és una festa i ho està vivint com a tal.

I l’equip dirigit per Pablo Alfaro, que va coincidir amb Setién al Racing, s’hi vol afegir. Evidentment, són plenament conscients que no tenen gaires possibilitats, però no volen deixar escapar l’oportunitat de fer història eliminant el Barça d’una competició dominada històricament pels blaugrana, que ja acumulen trenta títols i que, en les últimes sis temporades, com a mínim han arribat a la final. L’Eivissa sap que és pràcticament impossible, però s’aferrarà a la seva bona dinàmica –fa sis partits que no perd–, al fet que l’eliminatòria sigui a partit únic, a les dimensions reduïdes del seu camp –que és de gespa artificial– i al suport de la seva afició. I la fortuna ha volgut que les condicions climatològiques també els facin costat. Totes aquestes circumstàncies podrien provocar que les forces s’igualin.

Que no hi hagi ensurts

Hi podria haver encara alguna sorpresa si el Barça no es pren el partit amb la seriositat que es mereix. S’han d’evitar ensurts per tenir la festa en pau. La il·lusió despertada al club i entre bona part dels aficionats blaugrana per l’arribada de Quique Setién se’n podria anar en orris si hi ha una eliminació prematura i sorprenent de la copa. No poden menysprear l’Eivissa: ni l’equip, format per jugadors experimentats, ni tampoc la motivació amb què saltaran a la gespa. A més a més, no es pot oblidar que fa uns anys el Barça ja va viure alguns ridículs descomunals en aquesta competició quan es jugava, com ara, a partit únic. Avui ja no existirà la vàlvula d’escapament que podia ser el Camp Nou en les eliminatòries a doble partit. El FC Barcelona va perdre en tres de les cinc edicions en què la competició es va disputar amb el format actual. El primer cop va ser en la temporada 2001/02, quan van quedar fora després de perdre per 1-0 contra el Figueres. I un curs després, el 2002/03, els blaugrana també van quedar eliminats de seguida després de perdre contra el Novelda per 3-2. En la 2003/04, el Barça va superar la Gramenet per la mínima amb un gol de Ronaldinho, però en la temporada següent, la 2004/05, i contra el mateix rival, els blaugrana van fracassar i van quedar eliminats en els trenta-dosens de final en la pròrroga (1-0). Així doncs, els de Setién estan més que avisats. Ahir el tècnic càntabre ja va advertir de la perillositat del rival i del format, i va recordar que no hi ha marge per a l’error.

Hi haurà gaires canvis?

Setién va reconèixer que farà canvis en l’equip perquè dissabte hi ha un partit de lliga molt important, contra el València a Mestalla. L’eliminatòria a doble partit era ideal per fer revolucions en l’onze i donar minuts als joves del planter, però ara, com que és a partit únic, s’ha de vigilar més. El tècnic del Barça va assegurar que farien un equip equilibrat i prou competitiu, però en la llista ja no hi ha ni Messi, ni Piqué ni Busquets. Neto estarà sota els pals i a la defensa podrien jugar Semedo i Junior als laterals, i Lenglet podria fer parella amb Umtiti, amb Chumi, del filial, a la banqueta. Al mig del camp, Rakitic serà el mig centre, flanquejat per De Jong i Arthur o Riqui Puig. I a la davantera, Griezmann es mantindria en l’onze, i a les bandes, Ansu Fati i Carles Pérez. Abel Ruiz seria el primer relleu.

Malgrat els canvis, Quique Setién, té molt clar que vol que el seu equip segueixi en la mateixa dinàmica que va mostrar contra el Granada per continuar aprofundint en els conceptes que vol imposar en el joc de l’equip. Sembla complicat, però una de les bondats del relleu a la banqueta és que tots els futbolistes hi han mostrat molt bona predisposició.

SETIÉN

Malgrat els canvis, vol que el seu equip continuï aprofundint en els conceptes

CONDICIONANTS

El mal temps, les dimensions del camp i la gespa artificial igualen més les forces

EL RIVAL

L’Eivissa de Pablo Alfaro fa sis partits que no perd i estarà molt motivat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)