Barça

Setién, un mal de queixal per al Madrid

Bagatge. Amb equips modestos, el tècnic del Barça sempre ha plantat cara al conjunt blanc

Setién va sortir de l’àrea tècnica en veure com Juanfran s’emportava una pilota amb la mà. L’àrbitre Gorka Sagués Oscoz es va afegir a la festa i va expulsar l’entrenador, furgant en la ferida del Lugo, que perdia per 1-4 abans del descans contra el Madrid Castella en un partit decisiu per al primer lloc del grup 1 de la segona B. Era la jornada 33 de la temporada 2011/12, i l’equip aleshores dirigit per l’actual entrenador del Barça va acabar derrotat per 1-5 i, com a segon classificat, es va allunyar de la possibilitat de prendre el lideratge al filial blanc liderat per Nacho i Carvajal a la defensa i Jesé i Morata a la davantera. Setién i el seu Lugo, però, van pujar de categoria, i des d’aquell moment l’entrenador cantàbric, amb bons resultats o sense, s’ha convertit en un problema per al conjunt blanc.

La bona fama de Quique Setién com a tècnic que ha aconseguit bons resultats a partir del bon tracte de pilota ha estat sostinguda, en bona mesura pels seus enfrontaments contra el Real Madrid. La seva primera temporada completa com a entrenador va ser amb el Lugo a la segona B, en què va començar a destacar gràcies als seus plantejaments ambiciosos. L’equip tenia l’objectiu de pujar a la segona divisió, i allà sempre va trobar una competència dura amb el filial del Madrid, amb qui van pujar a la vegada el 2012 i s’hi va arribar a enfrontar també en la categoria de plata.

A primera divisió

“Intentaran jugar. Tenir personalitat, com diu Setién, però hem d’imposar les nostres ganes i ambició”, va dir Rafa Benítez, entrenador del Madrid el 2015, abans del partit contra Las Palmas. Era el primer enfrontament a fora de casa per a l’entrenador cantàbric en la primera divisió –tot just havia arribat a Las Palmas, substituint Paco Herrera, al mes d’octubre– i va ser al Bernabéu on el Madrid no va perdonar (3-1). Aquell any els blancs també van guanyar a domicili, però Setién va establir les bases de com jugar contra el conjunt blanc, perquè els madridistes només van poder guanyar gràcies a un gol de Casemiro en l’últim sospir.

A partir d’aquí, amb Las Palmas i el Betis: dues derrotes, dos empats i dues victòries, totes dues al Bernabéu. La darrera, a més, en l’última jornada de lliga del curs passat, quan ningú no s’hi jugava res, i va suposar la rúbrica a una temporada desastrosa del conjunt blanc.

Contra el Madrid
Victòries 2
Totes dues al Bernabéu amb el Betis: la temporada 2017/18 (0-1. gol de Sanabria) i la 2018/19 (0-2, gols de Loren i Jesé).
Empats 2
Un a l’Insular amb Las Palmas (2-2), el 2017 amb dianes de Tana i Araujo; i Asensio i Benzema. I, el mateix curs, un altre (3-3) amb gols de Tana, Viera i Boateng; i Isco i un doblet de Cristiano Ronaldo en els cinc últims minuts per empatar.
Derrotes 4
Amb Las Palmas, el 15/16, va perdre al Bernabéu (3-1) i a l’Insular (1-2). Amb el Betis, al Villamarín les dues vegades que hi ha jugat: 0-1 i 1-2.
Contra el Madrid B
Victòries 2
Els cursos 2010/11 i 2012/13 a l’Anxo Carro amb el Lugo (3-1 i 3-2).
Empats 2
La temporada 2010/11, a fora (2-2), i la 2013/14, a casa (1-1).
Derrotes 4
La 2011/12, a fora (1-0) i a casa (1-5); i la 12/13 i 13/14 a fora (3-1 i 2-0).

Quatre gols en 24 partits com a jugador

Quique Setién també ha suposat un problema per al Madrid en la seva etapa com a jugador. Exceptuant les seves temporades en l’Atlético, l’actual entrenador del Barça va desenvolupar-se en equips modestos com ara el Racing de Santander i el Logroñés. I tot i així, el cantàbric va obtenir uns resultats prou dignes. No només col·lectius, ja que ha sumat set victòries i cinc empats en 24 partits en total contra el conjunt blanc, sinó també individuals, ja que va marcar-li quatre gols, l’últim dels quals va ser l’any 1989.

Precisament en la seva etapa com a jugador, quan Setién ha tingut més èxit ha estat militant en el Logroñés i en el Racing: sis de les set victòries contra els blancs en la seva carrera han estat jugant amb aquests dos equips. Els quatre gols, un d’ells de penal, els va marcar vestint aquestes dues samarretes. En la seva etapa amb l’Atlético, dels sis partits que hi va disputar, només va poder sumar un triomf i un empat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)