Barça

La Masia, tancada

A casa, però controlats

El Barça va enviar cap a casa els 76 residents del centre de formació Oriol Tort per la crisi del coronavirus. Dissabte va marxar l’últim, el jugador serbi d’handbol Aleksandar Ceric

A tots se’ls fa un seguiment amb plans d’entrenament, nutricionals i acadèmics

La crisi del coronavirus també ha obligat a tancar la Masia, la residència on viuen els esportistes del Barça de fora de Catalunya o de localitats catalanes allunyades de la ciutat de Barcelona. Va ser una decisió que van prendre dimecres de la setmana passada entre el director del centre, Xavier Martín, i el cap dels serveis mèdics del club, Ramon Canal. Ho van fer després de consultar amb el doctor Antoni Trilla, cap d’epidemiologia de l’hospital Clínic. Es van veure a venir el que passaria i es van anticipar fins i tot a l’ordre de tancament de col·legis i universitats feta per la Generalitat. Així van tenir temps de facilitar el retorn de tots els residents a casa seva. Són 76 els joves esportistes que viuen al centre de formació Oriol Tort. Un total de 66 són catalans o espanyols. La resta són d’Andorra, Sèrbia, Ucraïna, Anglaterra, Suïssa, Macedònia, el Senegal, Mèxic, Xile i l’Uruguai. Tots van poder tornar a casa. L’últim va ser, per problemes amb els vols, el jugador d’handbol serbi Aleksandar Cenic, que ho va fer dissabte. A més, el Barça també controla alguns pisos on viuen esportistes blaugrana majors d’edat. Només un parell continuen oberts, amb la resta d’esportistes ja a casa seva. També el centre dona servei a esportistes a mitjana pensió (esmorzar, dinar i estudis) a futbolistes del filial, els dos juvenils i el femení.

Amb tothom aturat i a casa seva per culpa del coronavirus, el Barça continua estan molt pendent de tots aquests nanos, dels residents i dels que no ho són. El club ha muntat un servei d’acompanyament tutorial per a tots els residents. Hi ha un contacte permanent amb les 76 famílies per saber com viuen la situació els esportistes, quins hàbits de vida tenen i controlar les rutines d’entrenament que els han donat els tècnics. Han marxat amb unes pautes d’entrenament i també de nutrició que han de complir. A més, s’ha muntat un servei d’ajuda psicològica i terapèutica per passar el confinament. Evidentment, se’n fa també un seguiment acadèmic a través d’una plataforma en línia. Allà es gestionen assignatures, llibres digitals i els nanos pengen treballs i exàmens. També hi haurà classes de reforç en línia per solucionar dubtes amb professors especialitzats en cada assignatura. També accedeixen a la plataforma els futbolistes del filial i els juvenils que estudien i que estan a mitjana pensió al centre.

El seguiment dels residents s’allarga també als 650 esportistes que té el club en categoria formativa. Es fa a través del tutor que té cada equip. Amb trucades i una comunicació directa amb els esportistes. Hi ha hagut recomanacions psicològiques, d’entrenament, nutricionals, jocs educatius... tot per passar de la millor manera possible el temps que duri el confinament. A més, en algun moment s’estudia la possibilitat de fer tutories grupals virtuals amb tots els membres de l’equip i el cos tècnic.

Les dades
76
residents
té la Masia actualment. Tots han hagut de tornar a casa per culpa del coronavirus
10
dels esportistes
no són ni catalans ni espanyols. N’hi ha un de cadascun d’aquests països: Andorra, Sèrbia, Ucraïna, Anglaterra, Suïssa, Macedònia, el Senegal, Mèxic, Xile i l’Uruguai
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)