Barça

Afamats i activats

Leo Messi torna a tenir contacte amb la gespa del Camp Nou després de mesos de confinament i estarà a punt per a la visita a Mallorca el dissabte dia 13

Luis Suárez, per la seva banda, rep l’esperada alta mèdica després de cinc mesos de baixa i marca en el partidet de preparació que l’equip va jugar ahir a l’estadi (3-1)

Noranta-un dies després Leo Messi va tornar a trepitjar ahir la gespa del Camp Nou. Retorn de la bèstia al seu hàbitat natural després de tres mesos engabiada al seu domicili de Castelldefels i de gaudir de semillibertat a la ciutat esportiva en les últimes setmanes. El Camp Nou és el Camp Nou. És especial. “Com ho trobava a faltar... Quines ganes de tornar a jugar aquí!”, va publicar l’astre argentí a Instagram després de l’entrenament que l’equip va fer a l’estadi. Sinceritat. Messi enyorava el temple i el temple enyorava el seu déu.

Quique Setién va decidir canviar la ciutat esportiva pel Camp Nou amb l’objectiu que els futbolistes recuperin sensacions després de tants dies sense trepitjar la gespa de l’estadi. Contacte necessari de cara a l’imminent retorn de la lliga. El Barça no juga un partit al seu fortí des del dia de la Real Sociedad, el passat 7 de març (1-0). L’equip haurà d’esperar encara uns dies més per tornar-hi a jugar, però ahir la primera presa de contacte després del confinament va deixar els futbolistes amb bones sensacions. La data del retorn, el dimarts dia 16 contra l’exequip de Martin Braithwaite, el Leganés.

Abans el Barça visitarà Son Moix el dia 13 (22 h). Per a aquell partit Setién confia poder comptar amb la presència de Messi. L’argentí ha estat des de dimecres apartat de l’equip per culpa d’una petita contractura al quàdriceps de la cama dreta, però ahir se’l va poder veure tornar a córrer damunt la gespa. El club no va ni tan sols informar de les molèsties en un principi, però la seva absència continuada va obligar a moure fitxa i informar finalment de la petita lesió. Res greu. Calma. Leo viatjarà a Mallorca.

El 10 del Barça va fer treball específic i no va participar en el partidet jugat per la resta de companys. Sí que ho va fer, en canvi, Luis Suárez. Alta mèdica i gol. L’uruguaià, després de moltes setmanes fent treball de rehabilitació a l’ombra, va rebre ahir per fi l’alta dels serveis mèdics. Tot en ordre 147 dies després. Fa cinc mesos que Suárez va ser sotmès a una artroscòpia pel doctor Ramon Cugat (12 de gener) per solucionar els problemes al genoll dret i el charrúa ja està ara del tot recuperat. “Després de tant esforç i sacrifici per fi tinc l’alta”, va comunicar ell mateix a través de les xarxes en paral·lel al comunicat oficial emès pel club.

Luis Suárez no marcava un gol al Camp Nou des del passat 21 de desembre en la golejada a casa contra l’Alavés (4-1). Ahir va tornar a enviar la pilota a la xarxa en el partit d’entrenament programat per Setién. L’equip groc format per Neto, Chumi, Piqué, Ronald Araujo, Jordi Alba, Frenkie de Jong, Arthur, Arturo Vidal, Collado, Luis Suárez i Kike Saverio va guanyar per 3-1 l’equip gris format per Ter Stegen, Sergi Roberto, Lenglet, Umtiti, Jorge Cuenca, Junior Firpo, Sergio Busquets, Riqui Puig, Rakitic, Braithwaite, Griezmann i Ansu Fati. A banda de Suárez també van marcar Piqué, Saverio i Braithwaite.

Messi i Suárez no juguen un partit de lliga junts des del derbi a Cornellà-el Prat del 4 de gener (2-2). L’últim partit oficial junts, però, seria cinc dies més tard, en la supercopa d’Espanya jugada a l’Aràbia Saudita, al King Abdullah, contra l’Atlético de Madrid (2-3). Aquell dia no va marcar Suárez però sí que ho van fer Messi i Griezmann. Aquell partit contra l’equip de Simeone va ser també l’últim partit en què el trident va coincidir damunt la gespa. Des que Suárez es va operar, el Barça ha afrontat una dotzena de partits, tres saldats amb derrota (contra el València, l’Athletic i el Madrid).

MESSI

91
dies
feia que Leo Messi no tenia contacte amb el Camp Nou, des del dia de la Real, el 7 de març (1-0)

LUIS SUÁREZ

169
dies
feia que Suárez no marcava un gol a l’estadi, des del 21 de desembre contra l’Alavés (4-1)

TRIDENT

150
dies
fa que Messi, Suárez i Griezmann no juguen junts (supercopa); a Son Moix, retorn del trident

Semedo, al marge del grup

El lateral portuguès Nélson Semedo va ser un altre dels futbolistes que no va participar en el partidet jugat ahir al Camp Nou. Semedo, un dels noms que està centrant bona part de l’atenció des de fa setmanes en clau de mercat, va fer treball específic al marge del grup per culpa d’unes molèsties al genoll, concretament al cartílag. En un principi la seva presència en la visita a Mallorca ara per ara també sembla garantida.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)