Barça

El primer examen

El Barça podria donar un cop sobre la taula i reforçar el seu lideratge si avui s’imposa al difícil camp del Sevilla, el tercer classificat

Quique Setién no podrà comptar amb Sergi Roberto i Frenkie de Jong

El Barça vol continuar allargant la seva dinàmica positiva avui contra el Sevilla al Sánchez Pizjuán (22 h). Des que es va reiniciar la competició, serà el primer gran test de nivell per poder calibrar l’estat de forma real en què es troba l’equip en aquests moments. Les sensacions que va transmetre a Mallorca van ser bones, però aquell triomf tan plàcid pot portar a l’engany perquè en el següent enfrontament l’equip va haver de treballar de valent per superar el Leganés al Camp Nou. Caldrà veure com se’n surt en un examen de molta més dificultat com és el del Sevilla, sempre complicat de vèncer al seu estadi, malgrat que no hi haurà públic a les grades.

Setién està satisfet amb la resposta dels seus jugadors en aquests dos primers partits. Hauria volgut tenir més temps de preparació, però pel que s’ha pogut veure fins ara, el Barça no és un dels equips més perjudicats per l’aturada de la competició per culpa de la Covid-19. Aquest descans ha anat bé per a alguns futbolistes i també per a l’equip en general, que ha recuperat un efectiu de la importància de Luis Suárez. El tècnic blaugrana està actuant amb prudència en el retorn a la competició i està dosificant els minuts del davanter uruguaià. Ahir va tornar a insistir que encara no està preparat per jugar un partit sencer, així que és possible que torni a començar a la banqueta per entrar en la segona meitat i que sigui Braithwaite qui ocupi una plaça al davant. Però tampoc es pot descartar que, tenint en compte l’entitat del rival, Setién prefereixi fer-lo sortir d’inici.

Aquest serà un dels grans dubtes per a l’entrenador, que també haurà de retocar les altres línies perquè per a aquest partit tindrà les importants baixes de Sergi Roberto i Frenkie de Jong. Això encara afegeix més dificultats al repte de sumar la tercera victòria seguida. El de Reus té una fissura costal, mentre que el migcampista holandès té una sobrecàrrega al bessó de la cama dreta. Setién no ha volgut arriscar-se amb cap dels dos jugadors perquè el calendari no dona cap treva. Sense De Jong, s’allibera una plaça més al centre del camp, on Busquets es mantindrà segur. Rakitic –pretès pel Sevilla–, Arthur i Arturo Vidal es disputaran les altres dues places. A la defensa, Semedo jugarà per la dreta, Piqué i Lenglet a l’eix i Jordi Alba tornarà a l’esquerra. La defensa blaugrana té l’objectiu d’allargar la bona ratxa sense encaixar cap gol. Ter Stegen ha deixat la porteria a zero en els tres últims partits –Real Sociedad, Mallorca i Leganés–, un fet que aquesta temporada encara no s’havia produït.

En atac, el Barça ho tornarà a fiar gairebé tot a la inspiració de Leo Messi, que està demostrant que ja tenia ganes de jugar a futbol. A Mallorca va marcar i va fer dues assistències i contra el Leganés tampoc va faltar a la seva cita amb el gol. Ja n’acumula 21. A més, el conjunt andalús és una de les víctimes preferides de l’argentí, que ha marcat 29 gols en els 26 partits de lliga en què s’hi ha enfrontat.

El Sevilla només ha guanyat en una de les dotze últimes visites en lliga del Barça i, a més, no podrà comptar amb el seu públic. Tot i això, els de Lopetegui estan convençuts que poden complicar la vida als blaugrana, com solen fer a tots els grans equips a casa seva. En aquest reinici, els andalusos van debutar imposant-se en el derbi i empatant al camp del Llevant però se’ls ha vist força en forma. Lluitaran per la tercera plaça fins al final de temporada.

BARÇA

L’equip de Setién vol allargar la bona dinàmica, però avui li toca augmentar el nivell

EL RIVAL

Es va imposar en el derbi i va empatar contra el Llevant i lluitarà per la tercera plaça

MESSI

Ha marcat 29 gols al Sevilla en 26 partits de lliga i en els dos partits ha vist porteria

Nolito deixa el Sevilla per tornar al Celta de Vigo

El Celta de Vigo tindrà un reforç de luxe per afrontar la recta final de la temporada i intentar assegurar la permanència a primera divisió després d’haver anunciat que Manuel Agudo Nolito s’incorpora de forma immediata a l’equip procedent del Sevilla. L’andalús, que torna a Galícia aprofitant la baixa de llarga durada del porter Sergio Álvarez, no tenia gaire continuïtat al Sánchez Pizjuán i ara signa un contracte per al que queda de temporada i una més amb l’equip de Balaídos. Aquesta serà la segona etapa de Nolito al Celta, amb el qual ha marcat 39 gols en les 100 aparicions que ha tingut en la lliga. Ahir Lopetegui va lamentar la seva marxa però també li va desitjar sort de cara al futur. “És un jugador que ens ha donat molt durant l’any, ha estat titular en grans fases de la lliga i el seu contracte acabava el 30 de juny. Va manifestar fa poc el seu desig de sortir i a partir d’aquí, si no podia seguir, vam optar perquè se n’anés ja. El seu cap estava centrat en una altra alternativa i li agraïm la feina i li desitgem la millor de les sorts. Ens hauria agradat comptar amb ell, però ell escull el seu camí i tant de bo tingui sort”, va dir.

Lopetegui: “El Barça ha tornat fort”

El tècnic del Sevilla, Julen Lopetegui, va assegurar que hauran d’oferir el seu millor rendiment si volen doblegar el Barça, que ha aconseguit dues victòries després del reinici de la lliga. “Puc dir que el Barcelona ha tornat fort, amb unes senyes molt clares i d’acord amb els jugadors que té.” A més a més, té Leo Messi, que continua en ratxa i que ha marcat tant contra el Mallorca com contra el Leganés. A Lopetegui, més enllà de Messi, però, el preocupa el Barça en general. “Hi ha una exigència màxima que t’obliga a fer-ho bé i anar al màxim perquè tenen aquest plus, però tenim la intenció de fer un gran partit i aconseguir els tres punts. A partir d’aquí, sortirà mascle o sortirà femella, però tenim ganes, ambició i tractarem de presentar la nostra millor cara. El Barcelona és un grandíssim equip que, a més, té Messi i amb això està tot dit. Tractarem de ser un equip recognoscible. Ho som en moltes coses però caldrà anar al límit, no només per parar Messi”, va assenyalar el tècnic sevillista. Lopetegui també va voler tenir un record pel seu amic Juan Carlos Unzué, que ahir va anunciar que té ELA.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)