Barça

Penjats de Messi

El Barça busca aquesta nit, a l’estadi Da Luz de Lisboa, un lloc en les semifinals de la Champions contra un Bayern de Munic intractable en el 2020 amb el talent i motivació de l’argentí com a principal argument

El Barça juga aquesta nit a l’estadi Da Luz de Lisboa la primera de les tres finals que ha de guanyar per ser proclamat campió d’Europa per sisena vegada en la seva història. A diferència de la majoria de vegades anteriors, però, l’equip blaugrana no és favorit, tot i que el partit sigui encara dels quarts de final de l’estranya final a vuit d’aquest any. No ho és pel rendiment que han ofert els jugadors de Quique Setién després del confinament, perdent la lliga a mans d’un fluix Real Madrid, per les sensacions que va deixar la segona part contra el Nàpols i, sobretot, per l’enorme potencial del rival, un Bayern de Munic que s’ha mostrat com una piconadora en aquest 2020. Els alemanys no perden cap partit des del 7 de desembre del 2019, contra el Borussia M’Gladbach (2-1). Des de llavors, 27 partits en totes les competicions, amb 26 victòries i només un empat, contra el Leipzig (0-0) el 9 de febrer. 86 gols a favor i només 20 en contra. I dos títols, la Bundesliga i la copa alemanya. Per tremolar.

El Barça s’aferra a Leo Messi i al fet que les forces sempre s’igualen a partit únic. L’argentí va demostrar dissabte passat, contra el Nàpols, que està disposat a lluitar per aquesta Champions fins al final. Un gran gol, un penal forçat, treball i ràbia en una molt bona primera part. L’actitud de l’argentí és el principal argument d’un equip que haurà d’evitar que el físic li falli i el rival li passi per sobre amb contundència. Com a Roma. Com a Liverpool. És aquí on apareixen els dubtes amb l’alineació. Repetir l’onze del dia del Nàpols amb el canvi de Busquets per Rakitic o reforçar el mig del camp amb un quart home. Apareixeria Arturo Vidal, exfutbolista del Bayern, i Griezmann, que continua decebent en la seva primera temporada com a blaugrana, començaria el partit a la banqueta. Poques opcions més hi ha en una plantilla massa curta, que ha arrossegat durant tot el curs una planificació deficient i que ara s’encomana al talent de la seva gran estrella.

Els blaugrana tindran contra un Bayern amb uns números espectaculars, que se sap favorit no només en el partit d’avui, sinó per ser campió europeu a Lisboa també per sisena vegada en la seva història, títol que no guanya des del 2013, quan va derrotar en la final el Borussia Dortmund. Que es veuen superiors ho han demostrat en els últims dies els seus directius i el seu entorn, amb declaracions arrogants d’homes com Karl-Heinz Rummenigge i Lothar Matthaus. La màquina pràcticament perfecta que ha ideat Hansi Flick els dona la raó. Flick, un tècnic de perfil baix format com a ajudant de Klinsmann i Löw, es va fer càrrec del Bayern el mes de novembre de l’any passat, quan els de Munic van acomiadar Niko Kovac, sent quarts en la Bundesliga i després d’una humiliant derrota contra l’Eintracht de Frankfurt (5-1). Flick, ajudant de Kovac i exjugador del Bayern, havia d’encarregar-se de l’equip de manera provisional. Però ha arribat fins aquí. I ja ha renovat fins al 2023. Amb ell, el Bayern s’ha convertit en un equip imparable. Una defensa forta amb el triangle que formen el porter Neuer i els centrals Boateng i Alaba, dos punyals per les bandes amb Davies i Gnabry, el polivalent Kimmich al comandament, Müller renascut i Lewandowski, amb 13 gols en la Champions, formen el mur que el Barça haurà de superar. Sembla un objectiu complicat, però amb Messi en l’equip tot és possible.

NOVETAT

Busquets torna a l’onze titular per Rakitic, després de complir sanció contra el Nàpols

EL DUBTE

No perd cap partit des del 7 de desembre, amb 26 victòries i un empat

EL BAYERN

Lewandowski, amb tretze gols en la Champions, està en un gran moment
Setién podria sacrificar Griezmann per jugar amb quatre migcampistes

Amb Bartomeu al capdavant

L’expedició del Barça va arribar ahir, cap a les dotze del migdia, al seu hotel de concentració a Lisboa, el Sheraton. Ho va fer en tres autocars, un per als jugadors, un altre per als membres del cos tècnic i un tercer per a directius i executius. L’expedició l’encapçala el president del club, Josep Maria Bartomeu, que ha viatjat acompanyat del vicepresident econòmic i patrimonial, Jordi Moix; el tresorer de la junta, David Bellver, i els directius Javier Bordas i Joan Bladé. També va viatjar fins a Lisboa el CEO del club, Òscar Grau. Els directius tornaran a Barcelona tant si el Barça es classifica per a semifinals com si no ho fa.

Flick: “No és un Bayern contra Messi, sinó contra el Barcelona”

Hans-Dieter Flick no pensa subestimar el potencial del FC Barcelona com a equip ni pensar que en faran prou anul·lant Leo Messi, la gran esperança de l’equip blaugrana per intentar eliminar els bavaresos. “No es tracta d’un Bayern contra Messi, sinó contra el Barcelona. Lògicament, és un jugador de classe mundial i hem reflexionat com podem jugar contra ell. Però això no ho revelaré”, va dir. El tècnic del Bayern, com Setién, veu igualtat entre tots dos equips i apel·la al fet que la fortuna o els petits detalls facin decantar la balança a favor seu. “Tots dos equips tenen una enorme qualitat en les seves plantilles. Tots sabem que, en un enfrontament entre clubs així, una mica de sort pot ser decisiva. Volem provocar aquesta sort!” Flick també va explicar que Coman està en perfectes condicions per jugar. El jugador que va atendre els mitjans de comunicació va ser Müller, que es va mostrar confiat en vista al duel contra el Barça perquè estan en un gran moment de forma. “Tenint en compte la nostra ratxa de victòries, el nostre ambient és excel·lent. Tenim confiança en la nostra manera de jugar.” L’atacant alemany va afirmar que tant a ells com al Barça els agrada tenir la pilota, però va afegir que també intentarien “incomodar la possessió” del rival el màxim possible amb una bona pressió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)