Barça

La nova versió, 4-2-3-1, de Sergio Busquets

Barça. El migcampista manté la seva jerarquia tot i el canvi de sistema proposat per Koeman, que aquest estiu el va advertir que ja no és indiscutible

Encara que sembli que fa una eternitat, no han passat encara ni dos mesos des del desastre de Lisboa. Sergio Busquets va ser un dels protagonistes d’aquella nit de malson contra el Bayern de Munic i, com la resta dels integrants de la vella guàrdia del Barça de la segona dècada del segle XXI, va quedar ben assenyalat. Al costat de Jordi Alba, Gerard Piqué, Sergi Roberto, Ivan Rakitic, Arturo Vidal i Luis Suárez, molts li van fer creu i ratlla. Es parlava d’una neteja a fons en el vestidor. Ho va insinuar fins i tot el president, Josep Maria Bartomeu, a cop calent. A l’hora de la veritat, però, la nefasta realitat econòmica del club ha fet impossible que es faci cau i net i només Suárez, Vidal i Rakitic han obert la porta de sortida.

El cas és que Sergio Busquets, amb contracte en vigor fins al 30 de juny del 2023, ha continuat vestint de blaugrana i, tot i que semblava que l’arribada de Ronald Koeman podria suposar el seu final com a peça clau en l’engranatge del Barça, ha mantingut la titularitat en els tres partits que s’han disputat fins ara en la lliga. De fet, a finals d’agost, el tècnic holandès li va comunicar que comptava amb ell, però ja no com a titular indiscutible, perquè Frenkie de Jong és la pedra angular del seu projecte. Busi es va donar per assabentat i va continuar treballant, com sempre ha fet. I, de moment, es manté en l’onze inicial.

Doble pivot

Això sí, el sistema de joc que proposa Koeman li fa compartir la posició a davant de la defensa amb De Jong. No és la primera vegada que Busquets s’integra en el 4-2-3-1: ho ha fet quasi sempre en la selecció espanyola, al costat de futbolistes com Xabi Alonso i Rodri. En tot cas, acostumat a ser l’únic pivot en un equip que fa molts anys que juga al 4-3-3, no se’l veu precisament descol·locat. El dorsal 5 ha començat bé la temporada i, de moment, el seu rendiment és notablement superior al de Frenkie de Jong. El jove migcampista holandès encara necessita millorar per fer-se mereixedor del comandament de l’equip.

9
partits
li queden per ser el quart futbolista que més ha jugat al Barça. En suma 584 i Puyol en va jugar 593.

“No és el millor moment en el club”

Sergio Busquets va comparèixer en roda de premsa en la prèvia de l’Ucraïna-Espanya de la Nations League i va parlar del convuls present del Barça. “Una cosa és el que passa fora del camp, és veritat que no és el millor moment en el club. No ho detallaré perquè m’hi podria passar cinc o sis hores. Una altra cosa és el que passa a dins”, va comentar. Va ser autocrític quan li van fer valorar el curs passat: “No va ser el nostre millor any, individualment i col·lectiva. El futbol és un esport d’equip, si no estàs bé col·lectivament això provoca que no hi siguis. No va ser una bona temporada, ja ha passat i ara tenim una nova oportunitat. Han canviat coses, tenim l’esperança que tot vagi millor.” Preguntat sobre com albira el futur i la seva retirada, Busi, que acaba de complir 32 anys, va deixar clar que no es fixa cap data. “No tinc vint anys, no puc mirar molt cap al futur. Totes les formes de deixar-ho són respectables, la meva no la puc dir, perquè visc temporada a temporada i en aquesta, tot i que ha començat de manera peculiar, em trobo molt bé”, va assegurar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)