Barça

Catorze clàssics, cinc gols

El clàssic. Ronald Koeman es va enfrontar al Real Madrid catorze vegades com a jugador del Barça, amb un balanç de sis victòries, cinc derrotes i tres empats. Va marcar en el mític 5-0

“Tinc un gran record del 5-0. Vaig fer un gol molt maco de falta. També recordo el primer que vaig jugar. Vaig fer dos gols de penal; en vaig haver de fer tres, que no és fàcil, perquè un es va haver de repetir. Per ser el primer, va ser el més especial.” Són els records que guarda Ronald Koeman del clàssic. Avui l’holandès s’estrena com a entrenador del Barça contra el Real Madrid. Com a jugador blaugrana, es va enfrontar catorze vegades al Real Madrid, onze en partits de lliga, dues en partits de copa i una en la supercopa, amb sis victòries, cinc derrotes i tres empats. Va marcar cinc gols i va ser expulsat una vegada en les sis temporades que va vestir la samarreta del Barça.

El primer partit, de lliga, el va jugar el 7 d’octubre del 1989. Com bé recorda Koeman, va fer dos gols de penal i un d’aquests penals el va haver de transformar dues vegades perquè es va haver de repetir. El Barça va guanyar (3-1), tot i que el Real Madrid es va avançar en el marcador, precisament gràcies a un penal fet per Koeman sobre Emilio Butragueño.

L’holandès no deu tenir gaire bon record del segon clàssic que va disputar, el primer al Santiago Bernabéu. El Barça va perdre (3-2). Julio Salinas va fer els dos gols del Barça i Raúl García de Loza va expulsar Koeman i també Aloísio.

Koeman va veure porteria contra el Real Madrid tres vegades més. Va marcar en els dos partits de lliga de la temporada 1991/92. Els dos partits van acabar amb el mateix resultat (1-1) i l’actual entrenador del Barça va marcar tant a Madrid com a Barcelona. Ho va fer de penal al Santiago Bernabéu i de falta al Camp Nou.

Com recordava ahir Koeman, també va ser protagonista en l’inoblidable 5-0 del 8 de gener del 1994. En aquell partit de la “cua de vaca” de Romario sobre Alkorta, dels tres gols del brasiler i del gol d’Iván Iglesias també hi va haver un gran gol de falta de Koeman, el segon del partit. No va ser l’únic 5-0 que va viure sobre la gespa l’holandès. També va encaixar el 5-0 de la temporada següent al Santiago Bernabéu.

I dos clàssics més que recordarà Koeman seran la final de copa del 5 d’abril del 1990 i l’últim que va jugar, el 25 de maig del 1995. Tots dos van acabar amb triomf blaugrana. Aquella final de copa (2-0), amb gols de Salinas i Amor, un títol que salvava el cap de Johan Cruyff. L’últim clàssic de Koeman com a jugador del Barça va acabar amb triomf blaugrana (1-0), amb gol de Nadal.

Temporada 89/90 (lliga)
Barça - Real Madrid 3-1
Temporada 89/90 (lliga)
Real Madrid - Barça 3-2
Temporada 89/90 (copa)
Barça - Real Madrid 2-0
Temporada 90/91 (lliga)
Real Madrid - Barça 1-0
Temporada 91/92 (lliga)
Real Madrid - Barça 1-1
Temporada 91/92 (lliga)
Barça - Real Madrid 1-1
Temporada 92/93 (lliga)
Barça - Real Madrid 2-1
Temporada 92/93 (lliga)
Real Madrid - Barça 2-1
Temporada 92/93 (copa)
Barça - Real Madrid 1-2
Temporada 93/94 (supercopa)
Barça - Real Madrid 1-1
Temporada 93/94 (lliga)
Barça - Real Madrid 5-0
Temporada 93/94 (lliga)
Real Madrid - Barça 0-1
Temporada 94/95 (lliga)
Real Madrid - Barça 5-0
Temporada 94/95 (lliga)
Barça - Real Madrid 1-0
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)