Barça

Cinema mut

El Barça i el Real Madrid s’enfronten per primera vegada des de l’esclat oficial de la pandèmia, en un Camp Nou absolutament buit

Serà el primer clàssic de Koeman; Zidane hi arriba molt qüestionat

El Barça i el Real Madrid no es veuen les cares des de l’1 de març. Lluny queda ara aquell clàssic. Vuit mesos i una pandèmia. Aquella visita al Bernabéu va coincidir amb l’últim desplaçament del Barça de Quique Setién abans del confinament total. Va ser un clàssic amb l’acústica habitual en aquestes grans cites, amb un Santiago Bernabéu ple fins a dalt, ebri de glòria amb els gols de Vinícius i Mariano. El futbol d’abans, vaja. Poc o res tindrà a veure aquell partit amb l’ambient d’avui al Camp Nou (16 h). Primer clàssic sense públic –el segon, si comptabilitzem el Madrid-Barça de la primera Iberdrola jugat el 4 d’octubre (0-4)– i primer clàssic per a Ronald Koeman com a entrenador.

Partit en off i prèvia amb moltíssim soroll. Gerard Piqué s’ha encarregat d’apujar els decibels en les hores prèvies al clàssic carregant amb duresa contra la directiva en una polèmica entrevista a La Vanguardia. També molt soroll a Madrid envers la figura de Zinedine Zidane, més qüestionat que mai. El clàssic del 2018 (5-1) ja va costar el coll a Lopetegui i qui sap si un resultat similar al d’aquell dia podria significar ara per al francès acabar també a la guillotina.

El d’avui serà el clàssic número 45 per a Sergio Ramos. El capità madridista torna a l’onze després de ser baixa contra el Xakhtar. És l’home que més clàssics ha jugat. Un més que Leo Messi. L’argentí és el màxim golejador de la història dels clàssics (26 gols), però no ha marcat contra el Real Madrid des de fa dos anys, cinc mesos i 18 dies. Serà el seu clàssic número 44 i qui sap si també serà el seu últim Barça-Madrid al Camp Nou.

El Real Madrid arriba a la cita ferit per les desfetes contra el Cadis i el Xakhtar Donetsk. La derrota a Getafe també va ferir el Barça, però la maneta contra el Ferencváros en la Champions ha estat un bàlsam oportú. A Madrid tot són dubtes i hi ha sensació de cicle esgotat, mentre que a Barcelona es respira certa il·lusió amb el nou projecte i sobretot amb l’eclosió de noms com Pedri, Trincão i Dest, i amb la consagració definitiva d’un Ansu Fati que serà titular per primera vegada en un partit d’aquestes característiques. També serà titular presumiblement Griezmann, després de no jugar ni un sol minut contra el Ferencváros l’altre dia. La gran novetat és el retorn de Jordi Alba a la llista, superada ja la lesió als isquiotibials. La seva presència deixarà Sergiño Dest fora de l’onze.

Un triomf blaugrana igualaria el palmarès històric entre els dos clubs a 73 victòries per a cadascun i permetria als de Koeman atrapar l’etern rival en la classificació, tot i tenir un partit menys.

JORDI ALBA

El lateral ha rebut l’alta mèdica i serà titular; el damnificat serà Dest o Roberto
El capità i líder de la defensa torna després de l’absència contra el Xakhtar

SERGIO RAMOS

L’argentí jugarà el seu clàssic número 44 i podria ser l’últim al Camp Nou

Primer clàssic per a Martínez Munuera

Juan Martínez Munuera xiularà avui el seu primer clàssic com a professional. El col·legiat valencià ha arbitrat el Real Madrid en 25 ocasions, amb un balanç positiu per als blancs de 15 victòries, 5 empats i només 4 derrotes. Amb ell, el Barça només ha perdut tres partits, n’ha empatat també tres i ha guanyat en 15 ocasions. Estarà auxiliat des de la sala VAR per Sánchez Martínez, escollit millor àrbitre de primera divisió la temporada passada. Al vestidor blaugrana, però, encara recorden aquell penal clar no assenyalat sobre Frenkie de Jong en l’eliminatòria de copa contra l’Athletic, que va acabar amb el Barça eliminat.

Pedri i Trincão, amb fam de Barça-Madrid

Pedri i Trincão –també homes com Pjanic i Dest– viuran avui en primera persona el seu primer clàssic al Camp Nou. Tots dos han analitzat com afronten el partit en una entrevista a Barça TV+. “El clàssic és el partit en què he somiat des de nen i per a mi és el millor partit del món. M’hauria agradat que el meu primer clàssic hagués estat amb públic perquè dona molt més ambient i un clàssic és un partit diferent de tot”, assegura el canari. “És un gran partit i tinc moltes ganes de poder-lo jugar. Intentarem guanyar-lo”, explica el portuguès. Tots dos coincideixen a destacar el clàssic del 2017, amb Messi marcant el tercer en el minut 90 i ensenyant la samarreta a la grada en la celebració (2-3).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)