Barça

Urnes al gener

La data exacta dels comicis a la presidència del Barça s’anunciarà pels volts de les festes de Nadal i se celebraran a finals del mes de gener

Tusquets diu que si Koeman ho vol, i es pot, es fitxarà a l’hivern

“Per Nadal, cada ovella al seu corral.” La saviesa del refranyer català, vaja. La paremiologia del culer il·lustrat, però, introduirà en aquesta edició del 2020 la seva pròpia variant. Podria ser alguna cosa similar a “per Nadal, cada candidat ultima el programa electoral”. Llicències humorístiques al marge, s’albiren uns mesos agitats a can Barça. Avui, 3-N, eleccions a la presidència dels Estats Units; el 14-F, eleccions catalanes, i per les festes de Nadal, convocatòria d’eleccions a la presidència del Barça. Aquest és el calendari. Convocatòria pels volts de festes i eleccions a finals de gener. Convé ser clars en aquest punt, perquè la frase textual del president de la gestora, Carles Tusquets, ahir a la sala Ricard Maxenchs va generar múltiples lectures. “Convocarem les eleccions al voltant de les festes de Nadal”, va dir. La frase va propiciar que bona part de la premsa interpretés que les eleccions serien al desembre. Interpretació errònia. El club, posteriorment, aclaria les paraules de Tusquets. La data exacta es fixarà entre mitjan desembre i finals d’any, i les votacions es faran en el termini màxim dels 40 dies següents a la convocatòria, és a dir, a finals del gener del 2021, menys de dos mesos abans del que preveia Bartomeu (segona quinzena de març).

“Farem tots els possibles perquè les eleccions es puguin celebrar amb seguretat. Hem creat avui un grup de treball, amb membres de la comissió de disciplina i la comissió de transparència, i també el síndic, per abordar el tema de les eleccions. Crearem un pla de treball en coordinació amb les autoritats sanitàries per poder garantir unes votacions segures”, va explicar. “No les podem celebrar abans. Les eleccions catalanes, per exemple, s’han fixat al febrer”, hi afegia.

Tusquets ha confirmat que parlarà personalment amb tots els precandidats que superin el tall de les signatures i passin a ser candidats formalment. Assegura també que el club està obert a estudiar alternatives per facilitar la votació tant com sigui possible. En cap cas, però, es podrà votar via vot electrònic com ja havia demanat algun precandidat, perquè Tusquets recordava ahir que els estatuts del club no ho permeten i la llei de l’esport, tampoc. La comissió gestora també valorarà la possibilitat de fer unes votacions descentralitzades, amb diverses seus, i també en més d’una jornada, com ja havia demanat la Generalitat que es fes el vot de censura. “Hi posarem tots els mitjans logístics i humans. Però tampoc podem fer miracles i, en el cas del vot electrònic, els estatuts són clars.”

A hores d’ara, no hi ha hagut cap interlocució amb la Generalitat en aquest sentit. Serà el grup de treball creat ahir el que farà de nexe entre el club i el govern. I és que, en el context de pandèmia, qualsevol escenari fixat pot variar en qüestió de dies o d’hores. Carles Tusquets va ser clar en aquest punt: “Les eleccions es faran si la situació del país ho permet”, des del punt de vista sanitari. La voluntat i els estatuts són clars, però el coronavirus mana.

Mercat d’hivern

El fet que les eleccions no es facin fins a finals del mes de gener, deixa obert un interrogant: es fitxarà en aquesta propera finestra de mercat? Carles Tusquets va dir que sí, amb matisos, si es compleixen dues premisses: “Si es ven, es podrà fitxar. I si arriba algun futbolista lliure, també.” En aquest sentit, els noms d’Èric Garcia i Memphis Depay tornen a estar damunt la taula.

Carles Tusquets ja va formar part de la comissió gestora del 2015, encarregada de fitxar Arda Turan i Aleix Vidal, i ahir va recordar que al seu moment ja es va fixar una clàusula amb l’Atlético que permetia al president entrant i a la seva junta desfer aquella operació si ho hagués considerat oportú. Ara, en aquest mercat d’hivern s’actuarà de la mateixa manera: “Quan es van fitxar Arda i Aleix, hi havia diners. Ara, si fem alguna operació, hi ha d’haver dos requisits: que hi hagi diners –per tant, abans s’ha de vendre–, i que es firmi una clàusula que permeti que el jugador pugui ser retornat al seu club.”

Carles Tusquets es va reunir ahir al matí personalment amb l’entrenador, Ronald Koeman, i també amb el secretari tècnic, Ramon Planes, precisament per parlar sobre aquest proper mercat d’hivern. Tusquets va felicitar l’holandès per la clara aposta que està fent pel talent jove en un context de dificultat econòmica evident i van estar parlant de la planificació esportiva i també de les possibilitats de fitxar amb vista als pròxims mesos. En la reunió, també hi va ser present el CEO Òscar Grau.

LES FRASES

Hi posarem tots els mitjans logístics i humans. Però tampoc podem fer miracles i, en el cas del vot electrònic, els estatuts són clars
Farem tots els possibles per tal que les eleccions es puguin celebrar amb seguretat
Fitxar a l’hivern? Si es ven, es podrà fitxar. O si arriba un futbolista lliure. I si es fitxa, es farà amb una clàusula que permeti retornar el jugador si el president nou no el vol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)