Barça

Una final al novembre

Després d’haver sumat 2 punts dels últims 12, el Barça no pot permetre’s un altre error contra el Betis i marxar a la segona aturada de la lliga amb l’hemorràgia oberta

El Barça no guanya cap partit de lliga des de l’1 d’octubre. La dada espanta. Fa més d’un mes ja d’aquell 0-3 a Balaídos. L’equip de Koeman va arribar invicte a la primera aturada de la lliga i només l’empat a casa contra el Sevilla en l’últim partit previ a l’aturada va impedir el ple de victòries. Aquell dia van volar els primers dos punts. Molts n’han volat des d’aleshores. El Barça arriba amb urgències al partit d’avui contra el Betis, l’últim abans de la segona aturada de la lliga pel compromisos de seleccions, havent sumat només 2 punts dels últims 12. Fa esgarrifar. Contra el Sevilla es va deixar escapar l’oportunitat de fer el 9 de 9; ara contra el Betis l’escenari és un altre i l’objectiu passa per sumar de forma obligada tres punts que permetin afrontar els pròxims quinze dies sense lliga amb una mica més de confort. Tot el que no sigui guanyar aquesta tarda contra l’equip de Pellegrini serà dramàtic. Sorprèn la doble cara del Barça en l’últim mes. Tres de tres en la Champions i líder del grup G, i patinades contra el Getafe, el Real Madrid i l’Alavés en el campionat estatal.

El Betis arriba al Camp Nou després de guanyar 3-1 en el seu últim partit contra l’Elx i amb un ampli ventall de cromos coneguts en la seva plantilla. Fins a vuit jugadors amb passat blaugrana militen ara en el club andalús: Bravo, Bartra, Montoya, Miranda, Álex Moreno, Víctor Ruiz, Sanabria i Tello, el màxim golejador d’aquest Betis, amb 4 gols. Especialment interessant serà el retorn de Claudio Bravo. El xilè va guanyar vuit títols i va aconseguir el trofeu Zamora amb el Barça, i, coses de la vida, el seu últim partit com a blaugrana va ser contra el que ara és el seu actual equip. Aquell 21 d’agost del 2016 el Barça va guanyar 6-2. Ara, anys després, retrobament Bravo-Ter Stegen ple de morbositat. Cap dels dos ha oblidat la pugna que van mantenir per la titularitat a la porteria del Camp Nou durant dues temporades. Ter Stegen no juga cap partit de lliga des del 16 de juliol, contra l’Osasuna, però Koeman li donarà continuïtat després de la brutal exhibició contra el Dinamo.

El Barça va guanyar els dos partits de la temporada passada contra el Betis (5-2 i 2-3). Partit especial per a Ansu Fati, l’últim Barça-Betis. Aquell 25 d’agost del 2019 va significar el seu debut en la lliga al Camp Nou. Avui tornarà a acompanyar en atac un Messi que encara no sap què és marcar de jugada aquesta temporada. En el Betis, baixa important i d’última hora. Fekir, amb molèsties, no ha viatjat a Barcelona.

Koeman: “Ens hem d’organitzar millor en defensa, no podem repetir les errades que vam cometre dimecres”

ALBERT FIBLA

Que si Messi només marca des del punt de penal. Que si Messi va acabar el partit contra el Dinamo caminant. Que si Messi no troba el seu lloc al camp. L’argentí va centrar bona part de la roda de premsa que Ronald Koeman va oferir ahir al migdia en la prèvia del Barça-Betis. “Ha jugat en diferents posicions perquè el posem allà on creiem que pot fer més mal al contrari.” “Com qualsevol davanter, passa moments difícils si no entra la pilota. Però, pel que he vist fins avui, és un jugador molt compromès.” “De qualsevol jugador se’n pot obtenir una imatge caminant. Ni l’he vist ni m’interessa.” “Avui hem d’estar més pendents de les imatges que surten de nosaltres de la nostra feina.” El tècnic es va fer un fart de rebutjar pilotes en les preguntes que va rebre sobre el seu capità.

Koeman va parlar del partit d’avui i es va mostrar autocrític, recordant l’actuació del seu equip dimecres passat contra el Dinamo de Kíev. “Qualsevol partit és important, independentment de la situació. El Betis juga un bon futbol, serà complicat i hem d’estar bé. No hem de repetir les errades que vam cometre contra el Dinamo. Defensivament hem d’estar més organitzats.”

Interrogat sobre el fet que el Barça xuti poc des de mitjana distància, l’holandès va ser molt explícit: “Espero que xutem més des de fora de l’àrea. Tenim futbolistes que estan acostumats a buscar la passada fins a dins de l’àrea. En dos mesos no puc canviar un jugador que tota la vida ha buscat la passada en lloc de xutar.” Quan li van preguntar sobre la brillant reaparició de Ter Stegen, Koeman es va recordar de Neto: “Podem estar molt contents amb ell. Excepte en el gol contra l’Alavés, ha demostrat que és un gran porter. No hem tingut pressa pel retorn d’en Marc. Amb De la Fuente ho vam acordar. Ha estat important per a ell jugar el primer partit després d’un temps i salvar-nos.” Sobre Samuel Umtiti, que s’entrena des de fa uns dies, va dir que “es troba en la darrera fase de la seva recuperació”. “Si està bé mentalment, comptaré amb ell”, va assegurar.

Pellegrini: “Leo continua sent el millor, com Cristiano”

Messi ha fet 4 gols. Tots de penal. Cap amb la pilota en moviment. Sorprèn. Però per a Manuel Pellegrini no hi ha debat: “Messi continua sent el millor, juntament amb Cristiano. Ha marcat una dècada. Per mi no hi ha dubtes sobre la capacitat de Messi.” Elogis també cap a Koeman: “Potser la seva carrera com a tècnic no és tan important com la de jugador, però és un entrenador cotitzat i ha fet mèrits per ser on és.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)