Messi rescata el Barça en 45 minuts (5-2)

Lliga. L’equip de Koeman supera el Betis en l’últim partit abans de l’aturada de la lliga, gràcies a un Messi estel·lar, que ha estat suplent i ha decidit en la segona part amb dos gols i una ‘assistència’ sense tocar la pilota

Victòria vital del Barça contra el Betis de Pellegrini en l’últim partit abans d’aquesta segona aturada de la lliga del mes de novembre per compromisos de seleccions. L’equip de Koeman estava obligat a guanyar després d’una nefasta i alarmant ratxa de resultats en el campionat domèstic i la sortida a escena de Messi en la segona meitat –no era suplent des del dia del Granada, en la temporada passada, feia 37 partits– ha estat clau per acabar sumant tres punts absolutament necessaris. Crucial el capità.

El Barça s’ha avançat en el marcador en el minut 22 de joc amb un golàs de Dembélé. Griezmann ha obert cap a la banda, allà ha rebut la pilota Dembélé, que ha retallat amb la cama dreta davant d’Àlex Moreno i ha afusellat Bravo amb l’esquerra.

En el minut 32 Griezmann ha fallat un penal, que Mandi havia comès sobre Ansu Fati. Feia 4 anys que Bravo no n’aturava un. Antoine ha xutat a baix a l’esquerra i el porter xilè li ha encertat la intenció. L’errada ha enfonsat un Griezmann, que abans d’aquesta acció ja n’havia tingut tres més de molt clares (4’, 11’ i 26’), amb una pilota al pal inclosa.

El Barça ha estat clarament superior en el primer temps, però li ha faltat punteria en la rematada. Tot el contrari que el Betis. Dues rematades en perill en tota la primera meitat del conjunt andalús i un gol. Sanabria, en el temps afegit, ha castigat als de Koeman en una contra ràpida conduïda per Tello i Canales i finalitzada pel davanter paraguaià.

Amb l’1-1, Koeman ha fet entrar Messi en la segona meitat i només dos minuts després de la represa ja ha estat protagonista. Centrada d’Alba des de l’esquerra i brutal acció de Messi deixant passar la pilota i enganyant a Bravo i Bartra, per tal que Griezmann, que arribava sol per darrera, marqués a plaer. Necessitava el gol el francès.

En el minut 57 de partit acció clau: xut de Dembélé i mans de Mandi. Penal i expulsió. Messi no ha fallat i ha situat el 3-1 en el marcador. Cinquè gol de penal seguit de Messi aquesta temporada.

El partit semblava decidit però Loren ha tornat a donar vida provisionalment al Betis amb un segon gol en el minut 72. Però la reacció del Betis ha durat tant com ha volgut Messi. L’argentí ha tornat a aparèixer en el minut 81 i després d’una gran passada de taló de Sergi Roberto ha tornat a afusellar Claudio Bravo. Primer gol de jugada de Messi en aquest curs.

Pedri ha fet el cinquè en el minut 89, en una fàcil rematada amb tot a favor per marcar. Al final 5-2, el mateix resultat que en el Barça-Betis de la temporada passada.