Barça

L’última oportunitat

Samuel Umtiti fa setmanes que s’entrena amb el grup i aviat podria rebre l’alta mèdica; Ronald Koeman, a qui li falten centrals, l’utilitzarà si el necessita

El francès s’ha fet vegà i ha perdut tres quilos de pes

Samuel Umtiti va complir ahir 27 anys. Ho va fer sense poder jugar a futbol. Ni amb el Barça, ni amb la selecció francesa, amb la qual va guanyar el mundial del 2018. Umtiti no ha jugat des del 27 de juny del 2020, contra el Celta a Balaídos. Va ser convocat en el següent partit, contra l’Atlético de Madrid, un partit en què el Barça va començar a acomiadar-se del títol de lliga. Dies després, Umtiti va tornar a tenir molèsties al genoll. I fins avui. Això sí, pel mig va passar la Covid-19.

El central francès, amb contracte fins al 2023, va estar en el mercat durant tota la finestra de fitxatges, però cap equip va voler apostar per un jugador que, segons alguns experts, té una lesió crònica al genoll, una lesió de cartílag que no li permet rendir al cent per cent més de tres partits seguits. Va preguntar per ell el seu antic club, l’Olympique de Lió, quan el Barça negociava per Depay, però no va acabar de fer el pas. Umtiti va continuar de blaugrana i ara fa ja setmanes que s’entrena amb el grup i podria rebre aviat l’alta mèdica, tot i que segons Ronald Koeman encara li falta una mica per estar bé físicament

Va explicar l’holandès que, quan estigui totalment recuperat, comptarà amb ell. Ho haurà de fer perquè la posició de central només té ara dos efectius, Piqué i Lenglet, fins al punt d’haver-hi de situar De Jong quan ha estat necessari. Si l’holandès l’utilitza, podria ser l’última oportunitat del francès en el Barça. Ell lluita per tornar a ser el d’abans del mundial de Rússia. Per aconseguir-ho, entre d’altres coses, ha canviat la seva alimentació. Ell mateix va dir en una entrevista en una televisió francesa que ja no menjava ni carn, ni peix, que s’havia tornat vegà i havia perdut tres quilos.

Umtiti va arribar al Barça l’any 2016 procedent de l’Olympique de Lió per 25 milions d’euros i un contracte per a cinc temporades. Les seves dues primeres temporades de blaugrana van ser excel·lents. 43 partits oficials va disputar en el seu primer any com a blaugrana a les ordres de Luis Enrique, amb qui va conquerir la copa. En el segon, ja amb Ernesto Valverde a la banqueta, va jugar 40 partits, i va assolir el doblet. El seu rendiment era tan bo que va ampliar i millorar el seu contracte just abans del mundial, tot i que algun dels metges del club en va recomanar la venda perquè ja començava a tenir problemes en el genoll, uns problemes que es van agreujar després del mundial.

Umtiti va tornar lesionat al genoll esquerre i la seva negativa a passar per la sala d’operacions i apostar per un procés de recuperació conservador han fet que la seva presència en l’equip hagi estat molt poca en les tres últimes temporades. Només va poder jugar quinze partits durant el curs 2018/19 i la seva presència en l’equip la temporada passada es va limitar a disset aparicions. I això que després del relleu de Setién per Valverde va passar a ser preferit per l’entrenador al davant de Lenglet. La confiança de Setién, però, no va ser suficient perquè el genoll no podia aguantar el ritme de competició.

Sense presència encara aquesta temporada, Umtiti espera poder tenir alguna oportunitat una vegada rebi l’alta mèdica. Amb el calendari molt carregat, amb partits inclús per Nadal, és possible que Koeman l’utilitzi. Perquè la posició de central en el Barça, amb Ronald Araújo també lesionat, està debilitada després que Umtiti no marxés i no arribés Eric Garcia, central del City que el Barça tornarà a intentar incorporar en el mercat d’hivern, tot i que perquè arribi el català s’haurà de produir alguna sortida. De moment, Koeman haurà de conformar-se amb Umtiti.

LA DADA

32
partits
ha jugat Umtiti després del mundial 2018 amb la samarreta del Barça

L’ÚLTIM PARTIT

El defensa francès no juga des del passat 27 de juny, a Balaídos contra el Celta
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)