Barça

BRAULIO VÁZQUEZ

DIRECTOR ESPORTIU DE L’OSASUNA

“Pedri és una bogeria, ell i Bryan Gil són la revelació”

“A l’Osasuna la nostra força és ser una manada, estar sempre junts, i aquest és un valor que Arrasate representa molt bé”

“Per al director esportiu és tan important tenir bon ull com generar un bon context per als nouvinguts”

“El vaixell arribarà a port o no. Però ho farà amb el mateix capità.” Amb una contundència poc habitual, el 14 de gener passat, Braulio Vázquez (Pontevedra, 1972) va ratificar Jagoba Arrasate quan l’Osasuna flirtejava seriosament amb el descens. Avui, un mes i mig després, el club navarrès rep el Barça a El Sadar conscient que encara queda camí, però reforçat per les declaracions del seu director esportiu.

Una actitud com la que vostè va tenir amb Arrasate no és habitual en el futbol d’avui...
Ho vaig dir perquè ho sentia, perquè, malgrat que els resultats no eren els millors, veia fort l’equip. De fet, ara estem guanyant algun partit jugant pitjor que aleshores. Com a director esportiu, jo mateix he hagut d’acomiadar entrenadors, però en aquest cas sempre hem estat convençuts que era el millor, no era un gest de cara a la galeria. De fet, durant aquella època no paraven d’oferir-me entrenadors i reconec que vaig respondre a algun representant de forma una mica vehement.
Què té Arrasate, doncs?
Entén a la perfecció quina és la nostra força, que és la unitat, ser una manada. Vaig utilitzar aleshores aquell símil del vaixell per posar èmfasi en això i Jagoba és una persona que entén molt bé el que representa l’Osasuna, de la mateixa manera que els futbolistes també han tingut capacitat per assumir la seva responsabilitat.
Ha canviat molt la feina d’un director esportiu amb la pandèmia?
Ens hem hagut d’adaptar, amb moltes reunions telemàtiques per evitar contactes i amb més dificultats per veure futbol, cosa que la veritat no acabo de compartir gaire, ja que en un estadi amb capacitat per a 30.000 persones la gent que fa de vistaire podria seguir fent la seva feina perfectament. Al final no deixem de ser treballadors i en estadis de primera divisió i segona no podem entrar, i en els de segona B depèn de l’estadi que sigui.
Quin mèrit dona al fet que l’Osasuna estigui competint sense el seu millor jugador?
Per a nosaltres perdre el Chimy Ávila és com si el Barça perdés Messi. I tot i això l’any passat vam fer més punts en la segona volta sense ell que amb ell, cosa que diu molt d’aquesta unitat com a col·lectiu que és la gran força que tenim.
És un bon moment per enfrontar-se al Barça?
Ara mateix el veig molt centrat en la competició. Han guanyat 28 dels últims 30 punts i anímicament es veu que estan en un moment dolç. I quan tu de cap estàs bé el físic acompanya, per molt que hagin hagut de jugar una pròrroga. Quan vam anar al Camp Nou no estaven tan bé i ens van fer quatre gols, així que imagina’t. El Barça sempre és un os.
Li agrada la gestió de Koeman?
És el primer any i s’estan canviant coses al Barça. No és fàcil, però en general està incorporant registres a l’equip, ara està jugant alguns partits amb tres centrals i és un equip que m’agrada.
Dels jugadors emergents al Barça, l’ha sorprès algun?
Pedri. Sabia que era bo, però la capacitat d’adaptació que ha tingut ha estat molt sorprenent. És una bogeria de futbolista, perquè juga com els àngels i al mateix temps veus que fa esforços de 30 metres per defensar. Per mi, juntament am Bryan Gil, és la revelació de la lliga.
Com a director esportiu, què considera més important, tenir bon ull per fitxar o després saber potenciar els futbolistes?
Les dues coses són essencials, al final el talent sense rendiment no et serveix. En el futbol el context és molt important, tant com saber detectar el potencial dels futbolistes. Al final mira l’exemple de la temporada passada amb Jonathan Calleri: li va costar molt tenir un rendiment estable amb l’Espanyol i aquest any ens està funcionant molt bé.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)