Barça

Decepció i reivindicació

Koeman considera que en l’últim mes des del club no se l’ha respectat, ni a ell ni als jugadors, i lamenta que no li hagin aclarit el seu futur

Es veu capacitat per continuar el projecte i no veu la temporada tan dolenta

El Barça posarà punt final a la temporada avui a la tarda contra l’Eibar. A Ipurua no s’hi jugarà res per culpa d’un últim mes desastrós que ha esmicolat les il·lusions i les esperances de fer un doblet que quan va començar la temporada ningú esperava que podria haver estat tan a prop. Un últim mes que també ha servit per anar minant el crèdit de Ronald Koeman entre els que dirigeixen el club, fins al punt que avui encara no sap amb certesa si s’asseurà a la banqueta del Camp Nou la temporada vinent. Joan Laporta no l’ha volgut ratificar mai, ni després de guanyar la copa, perquè les discrepàncies dins la junta sobre la idoneïtat de la seva continuïtat sempre han existit i en les últimes setmanes s’han airejat i han crescut els dirigents que aposten per un canvi de rumb en l’equip.

Perplex pel silenci

Koeman pot arribar a entendre que els directius vulguin un canvi si consideren que no s’han complert els objectius o bé perquè creuen que el Barça necessita un altre perfil de tècnic, però el que no arriba a comprendre és que a hores d’ara encara ningú s’hagi assegut amb ell per comunicar-li si hi compten per continuar liderant el projecte. I lamenta que durant tot aquest temps no hagin parat de sortir noms sobre possibles substituts i fitxatges. “L’últim mes cal respectar més el teu entrenador i els teus jugadors. Entenc que no mereixen aquest tracte. Hi ha moltes coses que cal fer diferent.”

L’entrenador holandès en aquest últim mes no ha notat “la confiança” del club i té la sensació que no se li parla clar. Malgrat haver fet un dinar amb el president Laporta i el vicepresident esportiu, Rafa Yuste, a hores d’ara no pot afirmar si continuarà. “No ho sé, de veritat, no he parlat amb el president des del dinar de fa setmanes. Vam quedar per parlar i jo des del primer dia he dit que vull continuar, complir el contracte, i l’última paraula la té el president. Ja ho veurem.”

Per això espera que passi el partit contra l’Eibar per asseure’s i reclamar que li parlin clar. De moment, però, ell continua actuant amb responsabilitat i planificant la temporada vinent juntament amb Mateu Alemany i Ramon Planes. “He fet el que he de fer com a entrenador, planificar pretemporada, fitxatges, baixes... Avui després de l’entrenament he parlat amb Planes i Alemany de detalls de la temporada que ve. És la meva feina i m’agradaria fer-la. Ho faig per amor al club i al meu treball, res més”, diu.

Feina a mig fer

Koeman aprofita per tornar a reivindicar la feina feta. “Sí, estem tristos, però amb tots els problemes que hem tingut aquesta temporada no és dolenta, tampoc és molt bona, sabent tot el que hem tingut en contra.” I és que el tècnic holandès manté que necessita més temps, que se’l va portar per iniciar una renovació de l’equip i fer canvis i que encara no s’han completat. Demana més temps. I està segur que si li’n donen pot tornar a fer del Barça un equip molt competitiu i guanyador. “Des del primer dia vam dir que volíem canviar les coses, però el camí no es fa en un any, cal més temps, canviar la plantilla, fer-la més forta i buscar jugadors que ens donin més efectivitat. L’Atlético té una plantilla feta, nosaltres no. Tenim una idea i un pla per lluitar per tots els títols grans.”

Koeman no defuig l’autocrítica i es fa responsable de tot el que li ha passat, a l’equip, aquesta temporada i també vol deixar molt clar que, malgrat tot el que ha viscut aquests dies, no està penedit d’haver acceptat el repte en un moment complicat. “No, mai. La meva il·lusió sempre va ser entrenar el Barça i estic contentíssim d’això fins avui. Hi ha molta pressió, però en aquest país es falta al respecte a l’entrenador. Vull continuar, però hem de parlar.”

L’últim mes cal respectar més el teu entrenador i els teus jugadors. Entenc que no mereixen aquest tracte
Si continuaré? No ho sé, de veritat; no he parlat amb el president des del dinar de fa setmanes. Des del primer dia he dit que vull seguir
Des del primer dia vam dir que volíem canviar les coses, però el camí no es fa en un any, es necessita més temps, canviar la plantilla
La meva il·lusió sempre va ser entrenar el Barça i n’estic contentíssim fins avui. En aquest país es falta al respecte al tècnic

El descans i l’adeu de veterans

Koeman vol acabar la temporada guanyant al camp de l’Eibar, però al mateix temps ha donat permís a Messi i Pedri per començar abans les vacances. “Hi ha tres o quatre jugadors que han fet un esforç enorme en tots els sentits. No vull dir que d’altres no, però Frenkie, Pedri i Messi han jugat tots els minuts. Pedri se’n va a l’Eurocopa i Leo té copa Amèrica i físicament he de protegir aquests jugadors.” També va parlar de com s’afronta el relleu de jugadors veterans, ara que s’està parlant que algunes vaques sagrades han de marxar. Koeman només reclama que se’ls respecti. “Els jugadors no són ximples, saben perfectament el que poden donar a aquest club i saben més o menys quan estan en els últims anys o mesos. L’edat en el futbol no perdona. Però es mereixen respecte. Saben que no els queden vuit anys al davant.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)