El Barça s’emporta el derbi en el temps afegit (2-3)

1a divisió. Les blanc-i-blaves han mostrat la seva millor cara davant les blaugrana però un gol de Mariona, en el temps afegit, trenca les esperances de les locals i manté invictes les de Lluís Cortés

Espanyol 2 Barça 3

ESPANYOL:Quesada; Xènia, Nicart, Vanegas, Sara; Corral (Alicia, 67’), Letti (Jou, 75’), Soldevila; Anaïr (Maya, 85’), Baudet, Szymanowski (Débora, 85’).BARÇA:Paños; Crnogorcevic (Torrejón, 57’), Pereira (Jana, 77’), Mapi León, Leila (Melani Serrano, 57’); Patri, Hamraoui (Losada, 46’), Aitana; Mariona, Bruna, Martens.GOLS:0-1 (5’) Crnogorcevic; 1-1 (17’) Cristina Baudet, de penal; 2-1 (27’) Szymanowski; Patri Guijarro (38’); 2-3 (93’) Marionat.ÀRBITRE:Espinosa Ríos. T.G.: Letti (36’); Szymanowski, (55’); Lombi (79’)X.

L’Espanyol ha perdut el derbi de la manera més cruel possible: en l’últim minut, però plantant cara al millor equip del continent i de la lliga. Mariona ha sepultat les opcions blanc-i-blaves fent un gol de cap que ha posat el 2-3 en el temps afegit i celebrant amb ràbia un triomf que manté el ple de victòries de les blaugrana en lliga: 28 partits, 28 victòries. Un resultat que té un regust amarg per a l’Espanyol, que s’ha erigit en l’únic equip que li ha fet dos gols a les de Lluís Cortes en lliga. Fins ara només havien rebut cinc gols en tot el campionat. Un consol amarg per un Espanyol que necessita els punts per sortir del descens.

El derbi d’avui és una demostració del coratge d’un equip que ha pogut treure un punt davant el campió d’Europa i de lliga i s’ha quedat amb la mel a la boca. El mèrit del conjunt local és total i més quan, als cinc minuts, les de Lluís Cortés s’han avançat amb un gol de Crnogorcevic que ha aprofitat un refús de Quesada a xut de Martens. El partit s’ha ensumat com un nou passeig militar de les blaugrana però la realitat ha estat ben diferent. L’Espanyol ha remuntat amb un gol de Cristina Baudet des del punt de penal i un segon de Szymanowski aprofitant una errada de Sandra Paños per remuntar el derbi. Abans del descans, Patri Guijarro ha fet pujar l’empat al marcador.

La segona part ha estat una lluita contra el rellotge. L’Espanyol ha resistit les escomeses de les visitants fins al temps afegit, quan el gol de Mariona ha sepultat les il·lusions blanc-i-blaves.