Barça

Laporta accelera

El president del Barça compareix avui en roda de premsa i intentarà aclarir el futur de la banqueta blaugrana, les negociacions amb Messi per renovar, les arribades a cost zero d’alguns jugadors o l’embolic de la Superlliga

Joan Laporta va guanyar les eleccions a la presidència del Barça el 7 de març passat. Avui, 83 dies després, compareixerà davant dels mitjans de comunicació en roda de premsa per primera vegada. No podrà donar resposta a tot perquè ni està encara acabada l’auditoria encarregada per conèixer l’estat real del club, ni ha decidit, per exemple, qui serà l’entrenador del primer equip de futbol la temporada vinent, decisió que s’espera per a la setmana vinent. El president del Barça sí que podrà donar explicacions sobre la Superlliga, la delicada situació econòmica que passa el club, els molts canvis que ha fet en les seccions i, per exemple, com li ha quedat el cos després de perdre la lliga.

Laporta ja va anunciar que venien setmanes de feina i de molts canvis pel que fa al primer equip de futbol. Tant ell com l’àrea esportiva que dirigeix Mateu Alemany fa dies que han accelerat en la construcció de la nova plantilla, i d’algunes coses també parlarà avui el president. Per exemple, de la situació de Leo Messi. L’argentí ja és a l’Argentina preparant el doble compromís de classificació per al mundial que té amb la seva selecció i la posterior copa Amèrica. I ha marxat sense tenir definit el seu futur. Messi acaba contracte amb el Barça el 30 de juny i tot sembla indicar que renovarà. Les dues parts són optimistes, però sembla difícil que l’acord es faci oficial ara mateix. TV3 va explicar ahir que el pare i representant del jugador, Jorge Messi, es va reunir dimecres amb el club, i que va rebre una proposta formal de renovació. El club admet la trobada, i que s’hi va parlar de números i d’anys de contracte, però que l’oferta definitiva els Messi encara no la tenen sobre la taula. La idea de Laporta sempre ha estat oferir a Messi, que s’haurà de rebaixar el sou a la meitat, un contracte de llarga durada. Dos anys com a jugador del Barça, que faci d’ambaixador posteriorment quan estigui jugant als Estats Units com desitja fer el futbolista, i retorn a Barcelona per formar part de l’àrea esportiva del club. Messi veu bé aquest contracte i està disposat a cobrar la meitat del que guanya, però la seva decisió està pendent del projecte esportiu que Laporta li pugui oferir. Perquè el seu desig és que el Barça torni a ser competitiu i pugui aspirar a guanyar tots els títols.

I en aquest sentit fa dies que es mou la direcció esportiva blaugrana, amb el problema de no tenir gaires diners per gastar. Per això s’està intentant tancar acords o preacords amb futbolistes interessants que acaben contracte, i anticipar-se a altres clubs. La setmana vinent, després de la final de la Champions, s’hauria de fer oficial el retorn d’Eric Garcia, central del Manchester City. A més, dos davanters, Sergio Agüero i Memphis Depay, també tenen un acord amb el Barça, tot i que les seves arribades poden estar lligades a les continuïtats de Messi, el primer, i de Koeman, el segon. I encara hi ha un altre futbolista amb moltes possibilitats d’arribar al Camp Nou amb la carta de llibertat: el migcampista holandès Georginio Wijnaldum. Dimarts el representant del futbolista ja va passar per les oficines del club, i ahir hi va tornar. Des del club admeten que les negociacions estan molt avançades i que l’acord és pràcticament total. L’holandès, de 30 anys, signaria per tres temporades. El seu fitxatge podria ser anunciat la setmana vinent, tot i que també es podria esperar a rebre el vistiplau definitiu de l’entrenador, que també haurà de decidir sobre Emerson. El Barça ja ha comunicat al Betis que li pagarà els 9 milions pactats perquè el brasiler sigui propietat només del club blaugrana. El lateral s’incorporarà al Barça i, com vam explicar fa unes setmanes, es valorarà si es queda o si és venut si hi ha una bona oferta.

Decisions sobre l’entrenador. Qui serà? Tot continua obert però la voluntat del club és que el nom definitiu es tingui la setmana vinent perquè pugui participar en la confecció de la plantilla. Ja vam explicar que l’àrea esportiva recomanava la continuïtat de Koeman, però que Laporta optava més per un canvi. Això sí, amb dues dificultats per fer-ho. Una, els diners que s’haurien de pagar al tècnic com a indemnització, uns 13 milions d’euros. I l’altra, trobar un substitut tenint en compte que noms com els de Julian Nagelsmann, Hansi Flick i Jürgen Klopp ja tenen equip, Xavi no és opció, de moment, i Pep Guardiola no deixa de ser un somni impossible. Com a mínim per a la propera temporada.

WIJNALDUM

Nova reunió amb el seu representant i un altre fitxatge a cost zero avançat

LA BANQUETA

El club vol tenir el nom aviat i no es descarta res. Guardiola és un somni impossible

MESSI

Jorge Messi es va trobar amb el club dimecres i les sensacions són molt bones

Tebas torna a carregar contra la Superlliga

Una de les qüestions a què haurà de respondre avui Joan Laporta serà per què el Barça dona suport a la Superlliga. D’això va parlar ahir Javier Tebas, president de LaLiga, que va carregar durament contra els tres clubs que es mantenen ferms en la idea de crear la nova competició: el Real Madrid, el Barça i el Juventus. “Que hagin guanyat més títols no vol dir que siguin més llestos. No anirem a la ruïna, senyor Pérez; no anirem a la ruïna, senyor Laporta; no anirem a la ruïna, senyor Agnelli. Tots tres es pensen que són els salvadors del futbol, especialment el senyor Pérez, i que els altres som uns ingenus, uns idiotes. Jo em sento humiliat”, deia Tebas ahir a Madrid. “El que es va fer va ser un cop d’estat al futbol europeu. Donarem suport al que decideixi la UEFA. Es jutgen els fets. No la nacionalitat. La Champions està preparada per continuar sense el Real Madrid, el Barça i el Juventus. Va estar cinc anys sense el Manchester United, el Milan va ser expulsat i la Champions va continuar vivint. No són imprescindibles”, va continuar dient respecte a una possible sanció.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)