Tricampiones

El Barça supera el Llevant per 4-2 a Butarque, suma la vuitena copa de la història (set els últims onze anys) i completa la trilogia: la lliga, la Champions i la copa en 22 dies inoblidables

BARÇA 4 LLEVANT 2

LLEVANT:María, Méndez, Rocío Gálvez, Cometti (Andonova, 77’), Alharilla, Toletti, Lucía Gómez (Paula Tomás, 64’), Banini, Zornoza, Esther i Alba Redondo (Ordega, 85’). BARÇA:Cata Coll, Torrejón, Pereira, Mapi, Leila (Melanie, 88’), Aitana (Losada, 77’), Patri (Hamraoui, 46’), Alèxia, Mariona (Crnogorcevic, 77’), Jenni Hermoso (Bruna, 88’) i Martens. GOLS:1-0 (5’) Patri. 2-0 (20’) Alèxia. 3-0 (29’) Torrejón. 3-1 (59’) Alba Redondo. 3-2 (67’) Banini. 4-2 (73’) Alèxia.ÀRBITRE:María Dolores Martínez Madrona.T.G.:Hamraoui i Melanie Serrano.PÚBLIC:2.800 espectadors a Butarque.

Tenerife, Göteborg i Leganés. Trilogia completada. El Barça tanca una temporada 2020/21 absolutament per emmarcar. Triplet històric. Campiones de lliga, de Champions i de copa en només 22 dies. Maig idíl·lic.

Lluís Cortés deia en la prèvia de la final de copa que volia que aquest Barça fos recordat com un equip de llegenda d’aquí a uns anys. De moment, el que ja ningú no li podrà discutir a aquesta plantilla és l’honor d’haver estat el primer equip del futbol espanyol femení que aconsegueix un triplet. Només l’Olympique de Lió, el FFC Frankfurt, l’Arsenal i el Wolfsburg ho havien assolit anteriorment en el futbol europeu. El Barça entra en la història.

El mes de febrer, el Barça va guanyar contra el Logronyo la copa del 2020, que havia estat ajornada al seu dia per la Covid. Tres mesos després, les blaugrana revaliden el títol. Vuitena copa de la secció i la setena els últims onze anys. La novena per a Marta Torrejón, la reina de la copa, campiona set vegades amb el Barça i en dues ocasions amb l’Espanyol. Torrejón va deixar el seu segell en la final, marcant el tercer gol de l’equip. Eterna.

Si a Göteborg l’equip va tardar només mig minut a perforar la porteria del Chelsea, ahir a Butarque les blaugrana van tardar cinc minuts a castigar el Llevant. Va ser Patri Guijarro amb una gran rematada de cap en un córner executat per Martens (5’). L’holandesa va ser una de les grans protagonistes de la nit. Una altra centrada seva al cor de l’àrea va ser culminada de cap per Alèxia Putellas, després de pentinar la pilota i penalitzar així la sortida en fals de la portera del Llevant. El tercer gol de les blaugrana també va ser a pilota aturada i també amb el cap. Tercera pilota a l’olla de Lieke Martens i gran anticipació de Marta Torrejón. Tres gols de cap i tres assistències de Martens.

Amb el 3-0, el Barça va caure en l’autocomplaença i, a diferència del Chelsea en la final de la Champions, el Llevant no va donar la final per perduda i va tornar a entrar en el partit amb dos gols en menys de deu minuts: el 3-1 va ser obra d’Alba Redondo després d’una indecisió entre la central Pereira i la portera Cata Coll, i el 3-2 va portar la firma de l’argentina Banini, que va culminar un contraatac del Llevant amb un xut ajustat al pal. El Barça va reclamar fora de joc d’Esther González en l’acció prèvia.

La reacció del Llevant va durar fins que Alèxia va voler. La de Mollet va ser vital en la final de la Champions, va ser fonamental en les semifinals de copa contra el Madrid CFF i va tornar a ser determinant ahir a Butarque. La capitana va robar una pilota a Zornoza en una posició compromesa pel Llevant, després d’una passada massa arriscada de la central Rocío Gálvez, i la mateixa Alèxia va definir amb encert. Cinquè gol de Putellas en aquesta copa (màxima golejadora). Veni, vidi, vinci.

El Barça encara hauria pogut fer el cinquè, però la rematada de Crnogorcevic després de l’enèsima centrada de Martens va acabar tocant a la fusta. Hauria estat la cirereta a una gran final. El Llevant va oferir major resistència que en el 7-1 de fa uns mesos en el partit de lliga jugat al Johan, però, ara mateix, aquest Barça no té rival en el futbol espanyol. Ahir, de nou, Vicky Losada va alçar el trofeu de campiones cap al cel de Leganés. La fotografia comença a tenir clara aroma de déjà-vu.