Barça

Doble continuïtat

Finalitza el període de reflexió i Ronald Koeman continuarà sent l’entrenador. Es podria anunciar avui després de la reunió de la junta directiva

Leo Messi ha acceptat el nou contracte que li proposa Joan Laporta

Dos dels dubtes que més han preocupat el barcelonisme en les últimes setmanes, inclús mesos, estan a punt de tenir un desenllaç definitiu. I tots dos en forma de continuïtat. Del tècnic, Ronald Koeman, i de la gran estrella de l’equip, Lionel Messi. L’holandès es va trobar dimarts amb el vicepresident esportiu, Rafa Yuste, i el director de futbol, Mateu Alemany. Les converses van continuar ahir i el període de reflexió anunciat pel president, Joan Laporta, i d’intercanvi d’idees entre la directiva blaugrana i Koeman ja ha arribat a la fi. I la continuïtat de l’entrenador holandès està previst que sigui anunciada avui mateix després de la reunió que mantindrà la junta directiva a partir de les dues del migdia a les instal·lacions del club. Que Laporta ha valorat diferents opcions per substituir l’holandès després de quedar molt decebut pel trist final de lliga del primer equip, no és cap secret. Que no ha trobat el tècnic adequat tenint en compte la situació que passa el club, tampoc. Com tampoc no és cap secret que, després de diferents missatges enviats des de l’entorn de l’entrenador, Koeman ha acabat acostant posicions amb una directiva que li ha demanat diverses coses per continuar. Una és que no es repeteixi el que va passar en els últims partits de lliga. La junta directiva considera que Koeman hauria d’haver exigit més als futbolistes i espera que ara sigui més exigent, sempre tenint el suport de la junta, que ja va dir que hi haurà canvis importants en la plantilla que podrien afectar inclús les vaques sagrades. A més, Laporta és cruyffista pur. I se li ha fet saber que el sistema de joc habitual del Barça ha de ser el 4-3-3. “Volem un futbol més valent, més ofensiu. Sistemes diferents es poden fer servir en moments puntuals, però res més, només en moments puntuals”, diuen des del club. El 5-3-2 no agradava. I s’ha parlat també amb l’holandès d’algun jugador concret, com Riqui Puig, a qui Koeman ja va recomanar que marxés, que ha tingut poques oportunitats i la directiva el considera molt vàlid. “Koeman s’ha de deixar assessorar”, diuen. I ho ha fet.

Trobades, converses, reflexió i, finalment, acord per la continuïtat del tècnic, a qui també es donarà alguna de les coses que reclamava i que l’anterior directiva no li va poder donar. S’han anunciat ja les incorporacions de Sergio Agüero, Eric Garcia i Emerson, i aviat es faran oficials també les contractacions dels holandesos Wijnaldum i Depay. Tots dos arribaran amb la carta de llibertat i tots dos havien estat jugadors recomanats per Koeman, que els coneix de la selecció holandesa. L’entesa per la continuïtat de Koeman portarà incorporada una nova situació contractual per a l’holandès. Contracte adequat a la situació econòmica del club, amb una quantitat variable depenent d’uns objectius assolits i inclús la possibilitat de renovar un any més també depenent d’una sèrie d’objectius.

Messi

I la continuïtat de Koeman, que havia estat recomanada per la direcció esportiva del club, no vindrà sola. L’holandès podrà continuar comptant amb la gran estrella de l’equip, Lionel Messi. L’argentí és al seu país per jugar primer un parell de partits amb la seva selecció de la fase de classificació per al mundial de Qatar. Després disputarà la copa Amèrica al Brasil. Acaba el contracte amb el Barça el 30 de juny, però ja ha donat el vistiplau a la proposta que li ha fet la nova junta directiva de Laporta, en qui confia després d’haver perdut tota la confiança en l’anterior. L’oferta del club també inclou una important rebaixa salarial per a l’argentí, però a canvi se li ofereix un contracte de llarga durada. Messi, segons va explicar el diari Sport, passarà a cobrar 60 milions d’euros l’any en les dues properes temporades, fins al 30 de juny del 2023. Posteriorment, l’argentí marxaria a jugar als Estats Units un parell d’anys. Continuaria cobrant del Barça fent tasques d’ambaixador. Una vegada pengi les botes, tornaria a treballar per al club blaugrana i cobrant els diners que ara li seran rebaixats. En total, el contracte que se li ha ofert a Messi i que l’argentí ha acceptat és per deu anys. Tot s’ha de traslladar ara als papers i l’anunci de la renovació es farà més endavant. Messi també ha vist que la nova junta directiva, tot i les dificultats econòmiques, està fent un esforç per poder formar una plantilla que aspiri a guanyar títols.

KOEMAN

Entesa total; el club, que li donarà reforços, vol que l’equip sigui més valent

KOEMAN

Tindrà un nou contracte amb una part per objectius i possible renovació

MESSI

Ha decidit acceptar la proposta del club amb un contracte per deu anys

Alba es vol quedar de per vida

Jordi Alba està ja concentrat amb la selecció espanyola –que dirigeix Luis Enrique– per preparar la fase final de l’Eurocopa. Ahir va parlar del seu futur com a blaugrana. Se li va preguntar sobre la revolució anunciada per Joan Laporta, que podria afectar algunes de les vaques sagrades. “Em queden tres anys de contracte i estic capacitat per complir-los. La decisió del club serà la que serà, però jo em vull quedar al Barça tota la vida”, va dir el defensa de l’Hospitalet de Llobregat, que també va parlar de les continuïtats de Messi i Koeman. “No hem de dubtar de Leo. Espero que continuï amb nosaltres, però la decisió és seva. Koeman té contracte i ha fet una grandíssima temporada. Espero que es resolgui el seu futur aviat, però això és decisió del president i nosaltres ho hem d’acceptar”, va continuar.

Alba, segon capità de la selecció espanyola, després de Sergio Busquets, va parlar també de l’absència en la llista de convocats de Sergio Ramos. “És el tècnic qui fa la llista, sempre pensant en el que serà millor per a la selecció. És cert que Ramos no ha passat el seu millor moment aquesta temporada per culpa de les lesions, però és un jugador molt important per a nosaltres”, va concloure.

Dembélé no té pressa

“No ho sé, ja ho veurem. Ens reunirem amb la direcció del Barça, però hi ha temps, no tenim pressa. Ara estic concentrat en l’Eurocopa i després marxaré de vacances. Ha estat una temporada molt llarga”, ha dit Ousmane Dembélé en una entrevista al diari francès L’Équipe. El davanter té contracte amb el Barça fins al 30 de juny del 2022 i la intenció de la direcció esportiva blaugrana és oferir-li la renovació amb un sou adequat a la situació actual, tant del club blaugrana com del futbol en general. Des del Barça, però, es tem que Dembélé i el seu representant prefereixin no ampliar el contracte per poder negociar amb un altre club a partir del gener de l’any vinent amb la carta de llibertat. Per això, per molt que el jugador digui que no té pressa, se li demanarà que es defineixi. Si opta per no ampliar el contracte, el més probable és que se li digui que està en el mercat per poder recuperar una part dels 105 milions d’euros fixos més variables que va pagar el Barça l’any 2017 al Borussia de Dortmund. Dembélé ha completat la seva millor temporada com a blaugrana. Amb les lesions per fi oblidades, ha participat en 42 partits oficials i ha marcat onze gols.

Umtiti ja sap que ha de sortir

El Barça ha anunciat tres incorporacions aquesta setmana. La plantilla va augmentant i s’haurà d’alleugerir, com ja va anunciar el president, Joan Laporta, després de perdre la lliga. Un dels primers jugadors amb qui ja s’ha parlat és el francès Samuel Umtiti. La direcció esportiva s’ha posat ja en contacte amb el seu representant i li ha comunicat que no es compta amb ell i que es busqui equip. El problema, com sempre, és l’elevada fitxa que té el central, amb contracte fins al 2023 i un sou d’uns dotze milions d’euros, una quantitat que no li pagarà cap club. El Barça donarà la carta de llibertat al central i inclús, segons algunes informacions, li podria pagar una part dels dos anys de contracte que encara té amb el club.

Umtiti va arribar al Barça l’any 2016 i, després de dues grans temporades, va renovar amb un contracte elevat fins al 2023, tot i que els serveis mèdics van recomanar a l’anterior junta directiva que no ho fessin per problemes en un genoll. El central va tornar campió i lesionat del mundial del 2018 i des d’aquell moment les seves aparicions han estat molt poques. Aquesta última temporada ha estat un habitual de la banqueta i ha participat només en dinou partits.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)