Barça

L’assemblea, el 4 de juliol i al Camp Nou

Barça. La junta proposarà una modificació dels estatuts per obrir a tothom la possibilitat de fer-se soci

En la seva estrena com a portaveu de la junta directiva del FC Barcelona, Elena Fort va anunciar la data de la pròxima assemblea de socis compromissaris, que serà el 4 de juliol, diumenge. Se celebrarà al Camp Nou, per primera vegada a la història, a les 3 de la tarda en primera convocatòria i a 2/4 de 4 en segona.

Aquesta assemblea serà excepcionalment ordinària, ja que la corresponent a la temporada 2019/20 no es va poder celebrar en el termini establert pels estatuts a causa de la pandèmia de coronavirus, i extraordinària respecte d’alguns temes. En l’ordre del dia, després de l’habitual informe del president, se sotmetran a aprovació els exercicis econòmics corresponents a les temporades 2019/20 i 2020/21, segons els comptes formulats i aprovats per l’anterior directiva, presidida per Josep Maria Bartomeu. També se sotmetran a aprovació les operacions de refinançament del club, amb un o més operadors, per un import total de fins a 525 milions d’euros. Per altra banda, l’assemblea haurà de ratificar els membres de la junta directiva i els de la comissió econòmica. Finalment, el setè punt de l’ordre del dia preveu l’informe i l’aprovació de la proposta de reforma dels estatuts.

Obertura d’altes de soci

L’altre acord de la junta directiva té a veure amb una de les promeses de Joan Laporta durant la campanya electoral: l’obertura de les altes de soci. El cas és que durant l’assemblea de socis compromissaris del 4 de juliol se sotmetrà a aprovació una proposta de modificació dels estatuts del club que preveu l’opció de donar-se d’alta com a soci o sòcia de manera digital. Si la proposta tira endavant, el Barça engegarà una campanya de captació de sòcies i socis perquè qualsevol culer del món pugui assolir aquesta condició. Fins ara, només podien ser socis o sòcies del FC Barcelona les persones que tinguessin un parentiu de primer o segon grau amb un soci o sòcia; les que amb anterioritat ja ho haguessin estat durant dos anys consecutius; les que tinguessin una antiguitat de tres anys com a penyistes o que tinguessin el carnet de compromís durant aquest mateix període. La nova junta vol eliminar aquests requisits per liberalitzar l’entrada de nous socis, acollint-se als principis bàsics de democràcia i amb el repte d’aconseguir que el FC Barcelona sigui el club amb més socis i sòcies del món.

Nomenaments

Comissió Econòmica: Jaume Guardiola Romojaro, Joan B. Casas, Jaume Carrasco Nualart, Júlia Bosch Jou, Carme Hortalà Vallvé i Eduard Romeu Barceló.

Comissió de Disciplina: Josep Cubells Ribé, Lluís Bou Salazar, Daniel Pintó Sala, Joan Alsina Casañas i Ramon Esteve Blanch.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)