Barça

Koeman a la banqueta i Jordi Cruyff al despatx

Laporta confirma la continuïtat de Ronald un cop acabat el seu ja famós període de reflexió i diu que el veu motivat

La notícia de Koeman coincideix amb l’arribada de Jordi Cruyff dins l’organigrama de futbol

Reflexionat, decidit i ratificat: sí a Koeman. No hi haurà canvi d’entrenador. El president, Joan Laporta, dona per acabat el període de reflexió que ell mateix va decidir obrir dies enrere i ahir va confirmar la continuïtat de Ronald Koeman a la banqueta del Barça. S’acaba el serial després de dies i dies de moltíssim soroll mediàtic. El tècnic holandès complirà, doncs, el segon any que tenia de contracte, després d’una temporada 2020/21 en què s’ha guanyat un títol, la copa, però on no s’han complert les expectatives ni en la lliga ni en la Champions.

“Tots teníem un cert desencís per com havia acabat la temporada. Ara, finalitzat aquest període de reflexió tan necessari, ja podem anunciar que donarem continuïtat al contracte que en Ronald té en vigor. Estem satisfets per com han anat les converses, hem unificat criteris, i hem pres la millor decisió”, va explicar Laporta. L’anunci oficial es va produir a la Sala Ricard Maxenchs del Camp Nou, sota una gran expectació, sense la presència del mateix Koeman, però amb tota la plana major de la directiva, després de la reunió feta per la junta, en què, al marge de la continuïtat del tècnic, es va aprovar la data i el lloc de l’assemblea de socis compromissaris (4 de juliol al Camp Nou; 15 h), es van aprovar diversos nomenaments directius i es va votar a favor de l’obertura del club a nous socis. Això i el full de ruta sobre la superlliga seran tractats precisament en aquesta futura assemblea.

Per Laporta, sorprenentment, Koeman surt enfortit tot i que és evident que ha tingut la destral al coll durant dies i molts podrien pensar que perd certa credibilitat davant la plantilla: “La figura de Koeman surt reforçada perquè és el nostre entrenador per a la pròxima temporada. Jo sempre veig el got mig ple i en aquest cas ha estat ratificat.” “Veig un Ronald molt motivat, amb la mentalitat adequada i estic convençut que farem una bona temporada.” “També vull destacar que Koeman ha tingut un comportament impecable durant aquest procés. Hem vist un Ronald molt convençut i amb moltes ganes de començar a treballar. Han estat converses necessàries per conèixer-nos millor. En el passat vaig tenir una relació personal molt propera amb Rijkaard i Guardiola, i ara vull tenir una relació similar amb Ronald i per això era bo parlar de tot.”

Laporta va assegurar que no s’han tractat temes contractuals en aquestes converses i va assenyalar que Koeman ja va fer un esforç pel que fa al salari la temporada passada. “No és cert que el Barça no hagi trencat amb Koeman perquè no tinguéssim diners per liquidar el contracte. Senzillament hem unificat criteris i hem estimat que la millor decisió era la continuïtat”, va dir.

Laporta-Cruyff 2.0

Ratificat Koeman, els fitxatges de Memphis Depay i Wijnaldum tenen ara sí llum verd. Tots dos seran anunciats possiblement la setmana que ve. Qui de moment ja ha estat anunciat és Jordi Cruyff. El fill de Johan torna al Barça 25 anys després. Ho fa per formar part de l’organigrama de futbol, com a assessor de l’àrea esportiva i com a nexe amb la plantilla. Almenys de moment, perquè Laporta també va deixar anar que Jordi Cruyff “ens dona una solució comodí a determinades situacions que es podrien donar”. L’expressió no és arbitrària. Si els resultats no acompanyen Koeman, tothom mirarà cap a Jordi Cruyff com a possible relleu després de les paraules de Laporta. Jordi Cruyff era des de l’agost del 2020 l’entrenador del Shenzhen FC xinès, del qual ja s’ha desvinculat per poder fitxar pel Barça. Anteriorment havia estat entrenador del Maccabi de Tel-Aviv (2017/18) i del Chongqing Lifan (2018/19). El 2020 va ser fitxat per dirigir la selecció de l’Equador però la pandèmia va impedir que arribés a debutar. Jordi Cruyff té una llarga experiència als despatxos. Després de penjar les botes com a futbolista va ser director esportiu de l’AEK Larnaca (2010-12) i del Maccabi (2012-17).

L’acord es va tancar ahir al migdia a les oficines del club. Començarà a exercir el seu nou càrrec a partir de l’1 d’agost. Arriba per ser el Pep Consciències de Laporta. Amb ell, Jan recupera una figura simbòlica. Serà l’encarregat de vetllar per l’estil i la filosofia, el guardià del model cruyffista. El 5-3-2 de Koeman, en clar perill d’extinció.

“Conèixer la casa m’ajudarà molt en la feina del dia a dia i la motivació és enorme perquè és un club molt especial per a mi i la meva família. És un orgull ser aquí, estic molt agraït i vinc amb totes les intencions de fer el màxim i ajudar l’equip i rl club en el que faci falta.” “Fa més de vint anys que vaig marxar, ha estat un recorregut llarg, per a mi és una mica com tornar a casa”, va confessar a Barça TV.

L’ÒPTICA LAPORTA

A contracorrent de l’opinió general, Laporta creu que Koeman surt reforçat

ENTESA

Laporta recorda la gran relació amb Rijkaard i Pep, i diu que calia parlar clar amb Ronald

EL COMODÍ

Si els resultats no acompanyen, el “comodí” Jordi Cruyff podria jugar un nou rol

PROTECTOR DE L’ESTIL

Amb la figura del fill de Johan, el president s’assegura un guardià del model
Fa més de vint anys que vaig marxar i ara és una mica com tornar a casa. La motivació és enorme perquè és un club molt especial per a mi i la meva família
Jordi Cruyff
ASSESSOR EN L’ÀREA DE FUTBOL
La figura de Koeman surt reforçada. Veig un Ronald molt motivat, amb la mentalitat adequada. Era necessari parlar i unificar criteris
Jordi Cruyff ens dona una solució comodí a determinades situacions que es podrien donar
Joan Laporta
PRESIDENT DEL BARÇA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)