Barça

Losada marxa en pau

La capitana tanca una trajectòria de setze temporades amb el club del seu cor, a qui ha liderat des del vestidor en l’etapa més prolífica de la història de l’equip

En el seu comiat, la jugadora no vol aixecar la catifa per deixar clar que vol tenir protagonisme a l’alt nivell

Ningú com Vicky Losada (Terrassa, 1993) coneix com ha estat el camí del Barça, des de l’amateurisme fins a coronar-se com el millor equip d’Europa. La migcampista vallesana va ser la jugadora que va aixecar les tres copes en una mateixa temporada, com a màxima representació de la multitud de jugadores, entrenadors, directius i aficionats que han traçat un camí culminat aquesta mateixa temporada. A Losada, com els va passar a moltes altres, li toca tancar una etapa després d’una temporada turbulenta en el terreny personal, en què el seu tècnic, Lluís Cortés, no li ha donat el protagonisme que havia tingut en altres temporades. Enrere, però, queda la responsabilitat i el lideratge d’una jugadora que va propulsar des de dins del vestidor el canvi que ha donat al Barça els seus dies de glòria.

Vicky Losada acaba un camí de setze temporades al Barcelona, on va passar de viure un descens a segona divisió en la seva primera experiència al primer equip a obtenir la Champions en l’última temporada. “Ha estat molt bonic veure el creixement de l’equip. La Champions era la meva espineta després del que va passar a Budapest i no m’hauria pogut imaginar un final millor”, va expressar Losada en un comiat amb moltes llàgrimes i en què la plantilla del primer equip, membres de la gerència i directius hi van ser presents. “He passat un any històric, he sentit el suport de les meves companyes, marxo amb llàgrimes però molt contenta de tot el que he fet i de com el club s’ha portat amb mi”, va manifestar la jugadora. Tot i que ha estat la quarta migcampista amb més minuts de l’equip, Losada ha tingut un paper preponderant en el creixement de l’equip com a líder en el vestidor. Ella va ser una de les veus protagonistes després de la desfeta en la final de la Champions a Budapest per augmentar l’exigència de jugadores i tècnics per arribar a aconseguir el tron europeu. “Som un equip únic, ningú jugarà com juguem nosaltres. I a més ara amb la cirereta de la Champions. Estic molt orgullosa del grup.”

Motius

Losada marxa perquè el club té altres plans: mentre ella busca un paper preponderant en un equip d’elit, el Barça compta amb ella com a alternativa des de la banqueta. “Fa dos anys vaig passar una lesió molt greu. Ho vaig passar molt malament. He après. Segueixo amb la mateixa afició i la portaré al cor allà on sigui. Em queden anys de futbol. El cos em demana continuar amb ambició i guanyant on sigui”, va explicar la capitana del Barça. “Prenc una decisió complicada però és pel bé de tothom”, va concloure.

LES REACCIONS

Vaig arribar fa setze temporades i tot el que he viscut al club m’ha fet la persona més feliç del món. Sé que soc una afortunada
Prenc una decisió que és complicada per a mi, però sé que és pel bé de tothom
Vicky Losada
capitana del barça
Trajectòria
16 temporades al Barcelona 3 etapes (parèntesi el 2007/08, quan va anar a l’Espanyol; el 2014, quan va anar al Western New York, i el 2015, quan va marxar a l’Arsenal)
Títols
Lligues 6
2012, 2013, 2014, 2015, 2020 i 2021
Copes 7
2011, 2013, 2014, 2017, 2018, 2020, 2021
Champions 1
2021
Supercopa 1
2020

El futbol anglès, pol d’atracció per a la capitana

“Tinc diverses opcions però ara només vull centrar-me en el Barça”, va dir Vicky Losada quan va ser qüestionada pel seu destí la temporada que ve. Tot i que no ho va voler desvelar, la capitana té molts números de jugar al Manchester City i tornar a la lliga anglesa, on ja va passar una temporada amb l’Arsenal. El Barça, de fet, prepara diversos canvis per a la temporada que ve a la plantilla. Cortés ja ha manifestat més d’una vegada que, tot i haver aconseguit la triple corona, ara és el moment que l’equip es continuï reciclant per millorar i la inversió per part de l’entitat en l’equip femení es manté intacta. Oshoala, amb protagonisme discontinu aquest curs, també podria marxar al futbol anglès, mentre que estan a prop les arribades de Paredes (PSG), Engen i Rolfö (Wolfsburg).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)