Barça

Més gol per al Barça

Memphis Depay firma per dues temporades, fins a la 2022/23, i es converteix en el quart reforç del Barça per al curs vinent

Era una petició de Ronald Koeman, que va coincidir amb ell a la selecció d’Holanda

20

gols

en l’última lliga al Lió

Memphis Depay ja és jugador del FC Barcelona. El club ho va fer oficial ahir a la tarda, després que les dues parts signessin el contracte que el lligarà al club blaugrana per a les dues properes temporades, fins a la 2022/23. Primer va firmar el davanter holandès i després ho van fer els responsables del Barça, que posteriorment es van quedar a les instal·lacions per seguir preparant l’assemblea de compromissaris d’avui a la tarda, que per primer cop en la història es farà a la tribuna del Camp Nou. Firma per dues temporades perquè així quedarà lliure abans de complir els 30, però a canvi ha rebaixat les condicions econòmiques pactades mesos enrere amb el Barça.

Depay es converteix en el quart reforç del conjunt de Koeman per a la temporada vinent després de les arribades del Kun Agüero, Eric Garcia i Emerson Royal. El Barça està fent els deures perquè ha aconseguit millorar la seva plantilla a cost pràcticament zero –tres dels fitxatges han arribat després de finalitzar el seu contracte amb els seus anteriors clubs– i quan encara no s’ha arribat a 30 de juny. Hi ha satisfacció a la secretaria tècnica per aquest fet, així com a la junta directiva, que van prometre una renovació de l’equip i, de moment, ja poden presumir de tenir quatre cares noves.

En el cas de Depay, a més a més, és un fitxatge molt desitjat, tan pel Barça com per l’entrenador, Ronald Koeman. De fet, la seva incorporació va ser una de les peticions que va fer quan va venir la temporada passada per fer-se càrrec del primer equip. A l’estiu va estar pràcticament fitxat. De fet, el Barça tenia ja un acord amb l’Olympique de Lió per al seu traspàs, però la normativa sobre els límits salarials va frustrar el seu fitxatge la temporada passada. Malgrat això, el club blaugrana no va perdre l’interès en el davanter holandès i es va comprometre que tornaria a buscar-lo quan pogués. La marxa de Dembélé era necessària per al seu adeu.

I ho ha fet ara. Per Depay també ha estat important saber que Ronald Koeman continuarà a la banqueta del Camp Nou la temporada que ve perquè, tal com va explicar l’altre dia, des de la concentració de la selecció holandesa en l’Eurocopa té ganes de treballar sota les ordres del seu compatriota, amb qui va coincidir en el combinat orange quan el dirigia l’ara tècnic del Barça. Depay està sent un dels protagonistes de la selecció holandesa en aquesta Eurocopa, en què està demostrant les qualitats que l’han portat a fitxar per l’equip blaugrana. Depay pot ser un jugador molt útil per a Koeman perquè no és només un davanter d’àrea, sinó que a més destaca per la seva polivalència perquè pot jugar desplaçat a la banda i també és un futbolista al qual li agrada participar en el joc, sigui baixant a rebre la pilota, sigui combinant amb els seus companys.

A França és on es fa gran

Depay va debutar a la primera divisió holandesa en el PSV, on va tenir com a entrenador l’exblaugrana Phillip Cocu. Les seves bones temporades a Eindhoven van fer que el Manchester United apostés per ell. A la Premier, però, i malgrat ser entrenat per Louis Van Gaal, no va durar gaire –una temporada i mitja– i va marxar a França, a l’Olympique de Lió, on va esclatar definitivament. Aquesta temporada ha marcat 20 gols en 37 partits disputats en la lliga i ha repartit fins a 12 assistències. En l’anterior va fer 9 gols en 13 partits, en la 2018/19 en va marcar 10 en 36 partits, en la 2017/18 19 en 36 partits i en la seva primera a la lliga francesa va fer 5 gols en 17 partits. Més pólvora per al Barça.

ÚTIL

És un davanter que destaca per la seva polivalència i també participa molt en el joc
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)