Barça

Amb gol tot és possible

Per primera vegada Xavi podrà disposar d’Ansu Fati i Ferran Torres, a més del recuperat Memphis, que se sumen a un Luuk de Jong en forma i als joves per fer un pas endavant

Xavi: “Per sort ara tenim més jugadors del primer equip però jugarà qui s’ho guanyi. No miraré noms”
Ansu Fati, Dembelé i Memphis no han coincidit a la gespa en tota aquesta temporada

Després de 68 dies sent l’entrenador del Barça, Xavi Hernández comença a rebre alegries. I no podria ser en un millor moment. Per afrontar la semifinal de la supercopa d’aquesta nit contra el Madrid a Riad (20 h) el tècnic vallesà veu com la plantilla comença a deixar enrere la plaga de lesions i recupera futbolistes cridats a ser clau en la reconstrucció de l’equip. Pedri, Memphis i Ansu Fati són els tres jugadors que més temps fa que estan apartats de la dinàmica del primer equip i que avui estaran a disposició de Xavi. Tot i que ja va avisar ahir en roda de premsa que el més normal és que no estiguin preparats per aguantar gaires minuts, el més previsible és que, encara que sigui en la segona part, juguin segur. “Són jugadors clau per a l’esquema que volem utilitzar i veurem com estan i fins on poden aportar. Estic content que estiguin disponibles, però sobretot perquè seran molt importants en el futur del club”, deia el tècnic blaugrana en la prèvia.

Lògicament, entre tots ells hi ha un nom que destaca per sobre de la resta. És el cas d’Ansu Fati. I és que per fi el 10 del Barça es podrà estrenar en el Barça de Xavi –també ho farà Pedri, lesionat des de l’agost–. Després de setmanes especulant amb el possible retorn, deixant la porta oberta a les possibilitats de jugar el partit decisiu contra el Bayern de la Champions i tot, Ansu està a punt per jugar. Xavi l’ha volgut cuidar des de la seva arribada, esperant que estigués al cent per cent, com va dir en la prèvia del partit contra el Granada, i per fi ha arribat el dia després que ahir rebés l’alta mèdica juntament amb Araujo, Pedri, De Jong i Ferran Torres. D’aquesta manera s’obre un nou escenari, ja que si hi ha algun jugador en concret que pugui resoldre el problema del Barça amb el gol aquest és Ansu, que en els vuit partits que ha disputat entre lliga i Champions ha marcat quatre dianes. La primera, contra el Llevant el dia que tornava després d’un any de lesió. Ara l’espera no ha estat tan llarga, però si torna contra el Madrid com ho va fer aquell dia la celebració serà, segur, encara més efusiva.

Tot el barcelonisme espera que el retorn d’Ansu Fati sigui un punt d’inflexió. Però no és l’únic element d’esperança per als blaugrana. El retorn de Memphis, que no vivia el seu millor moment abans de lesionar-se però que és, de llarg, el màxim golejador de la plantilla amb vuit gols, és una altra gran notícia. I no n’hi ha per a menys, perquè els entrebancs durant el curs han estat tants i tan grans que avui contra el Madrid es podria veure per primera vegada Dembélé, Memphis i Ansu Fati, els tres jugadors amb més gol de l’equip, junts a la gespa. Un trident capaç d’intimidar més els rivals i preparat per marcar les diferències contra qui sigui.

Al poder ofensiu que guanya el Barça recuperant Ansu Fati i Memphis Depay de les seves respectives lesions encara s’hi han de sumar més elements. I és que avui contra el Madrid també es podria viure el debut de Ferran Torres, recuperat de la covid i inscrit a correcuita gràcies a la renovació a la baixa d’Umtiti. L’atacant valencià ha de ser una de les peces que sumi gol a l’equip de Xavi en el que resta de temporada i en el futur, ja que és un valor afegit en les alternatives que té el tècnic terrassenc tant per jugar d’inici com sortint des de la banqueta en la segona part.

El Barça, doncs, recupera peces importantíssimes en atac, i manté les que estan funcionant. Perquè Luuk de Jong, golejador en els dos últims partits de lliga, està inspirat de cara a porta per primera vegada i Jutglà i Abde, a més de jugadors com ara Nico, ja han demostrat que poden aportar gol per somiar a conquerir la supercopa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)