Barça

Piqué, Joan Carles I i Susanna Griso, embolica que fa fort

Supercopa. Els àudios del jugador revelen que volia contactar amb Joan Carles I per arribar abans a un acord amb l’Aràbia Saudita

Els nous àudios revelats per El confidencial de les converses entre el president de la federació espanyola,Luis Rubiales, i el central del Barça, Gerard Piqué, continuen entretenint les masses sobretot a la capital espanyola, que de moment passen de puntetes sobre l’espionatge del govern espanyol a polítics, advocats i membres de les associacions independentistes.

El que ha fascinat més del segon lliurament d’àudios revelats pel mitjà (i adquirits de forma il·legal) és la conversa que mantenen Rubiales i Piqué en què fan referència al Joan Carles I, l’emèrit que viu exiliat a Abu Dhabi. El jugador del Barça i propietari de l’empresa Kosmos, li pregunta a Rubiales si la intermediació del rei emèrit podria fer més fàcil l’acord per portar la Supercopa espanyola a l’Aràbia Saudita: “Creus que acostar-nos al rei ens podria ajudar? Té molt bones relacions amb la gent d’allà d’aquest país. Així podríem entrar-hi més fàcilment. Crec que ell ens podria ajudar. Parlo de l’emèrit.” Rubiales l’avisa que la federació no es pot saltar el govern. “Una altra cosa –hi afegeix– és si t’hi vols implicar. No ho sé.”

La cosa no ha acabat aquí. Durant la difusió d’aquests àudios al programa d’Antena 3 Espejo público la periodista Susanna Griso ha anunciat haver rebut un missatge directament al seu mòbil de Joan Carles I: “Susanna, desmenteix-ho. Piqué em va enviar un missatge venir venir-me a veure perquè veia a Abu Dhabi a presentar la seva copa Davis i amablement li va comentar que no hi podria ser. Però de l’altra cosa no hem parlat mai.”

Piqué i Joan Carles I, doncs, no van arribar mai a consumar la relació i, de fet, no va caldre cap mediador perquè l’Aràbia Saudita, a través de l’empresa SES, va acabar acceptant un acord de 40 milions l’any per portar la Supercopa al seu país amb una comissió de 4 milions per a l’empresa de Piqué, Kosmos.

La versió del jugador

En les diferents entrevistes que ha fet Piqué per esclarir una notícia que es va fer pública el 2019 el jugador admet que va intentar contactar amb Joan Carles. “Vaig proposar el seu nom pels contactes que té i per un tema de pagaments.” El jugador manté que ni la federació ni la seva empresa van fer cap acte il·legal. “L’única il·legalitat d’aquest cas és agafar uns àudios privats i publicar-los.” El el passat dia 14 la federació va denunciar haver estat objecte d’un atac informàtic que tenia l’objectiu de “revelar secrets mitjançant la distribució de documentació confidencial.

L’acord entre la RFEF i la companyia Sela és de sis temporades. Un informe del comitè ètic de la pròpia federació es va oposar a portar la Supercopa a l’Aràbia Saudita en tractar-se d’un país que no respecte els drets humans. La clau, com diu Piqué, és que la federació va passar a guanyar de 120.000 euros a 40 milions amb el nou tracte. Els membres d ela comissió ètica van dimitir poc després.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)