Barça

Un culer per sempre

Adeu. Dani Alves no entra en els plans de Xavi i no continuarà en el Barça. El lateral brasiler s’acomiada del club després d’una breu segona etapa

Dani Alves va entrar descalç al Camp Nou el dia de la seva segona presentació com a jugador del Barça. Com qui camina per casa. I és que el club blaugrana formarà part per sempre més de la vida del lateral brasiler. Un futbolista que ha guanyat més títols que ningú. “Soc un més de vosaltres”, va dir adreçant-se a l’afició de l’estadi. I per això va tornar. Per ajudar el club en un moment complicat, sense marge per fer grans operacions i necessitat d’algú amb experiència i lideratge per aixecar l’ànim d’un vestidor enfonsat anímicament davant la mala situació esportiva. Una segona etapa que s’acaba. Dani Alves no continuarà en el Barça. El tècnic, Xavi Hernández, no compta amb ell en la planificació del pròxim curs. Sergiño Dest i Sergi Roberto –que acaba de renovar– són les opcions al lateral dret, en espera de si el club pot fer-hi alguna incorporació, com ara Azpilicueta. Xavi sempre s’ha desfet en elogis cap al brasiler, però finalment la seva destinació és lluny de Barcelona. Res a retreure a un jugador que s’ha entregat a l’equip al llarg d’aquesta mitja temporada i que va acceptar quedar-se fora de l’Europa League. Només volia ajudar. Però ara Alves vol minuts per jugar, qui sap, un últim mundial amb el Brasil. I al Barça no els trobarà.

Segona oportunitat

Alves va estar a punt de marxar del Barça l’any 2015, després del triplet. En la festa a l’estadi, tota la culerada va demanar-li que es quedés. Va allargar la seva estada un any més i, finalment, va posar fi a vuit temporades de blaugrana per marxar a la Juventus. Però ell va deixar clar que tornaria. I ho va fer. “Van passar molts anys fins que el futbol i la vida, que són agraïts amb qui els respecta, van decidir donar-me l’oportunitat de tornar per poder dir adeu”, va explicar el brasiler en el missatge de comiat que va publicar ahir a Instagram. El lateral dret va voler donar les gràcies als qui li han permès de viure aquesta segona etapa al Barça: “Vull agrair al cos tècnic per haver-me donat l’oportunitat de tornar a vestir aquesta samarreta tan meravellosa. No saben com en soc, de feliç.” I, per descomptat, va enviar un missatge a una afició que sempre li ha mostrat una estima gegant. “Estimats culers. Ara sí, ha arribat l’hora del nostre comiat”, començava el text. “Han estat més de vuit anys dedicats al club, a aquests colors i a aquesta casa, però els camins es desvien”, continuava. En el missatge també va voler destacar els 23 títols aconseguits al Camp Nou i va deixar clar que serà eternament blaugrana: “Per sempre, visca el Barça!”

Finalitzada la seva aventura a Barcelona, Alves encara té corda. “Es tanca un cicle molt bonic i se n’obre un altre de més desafiant encara”, afirmava en la carta. Als 39 anys, el brasiler encara vol donar guerra i intentar entrar a la llista de convocats del Brasil de cara el mundial del novembre. Vagi on vagi, serà un culer més.

SENSE LLOC

Xavi compta amb Dest i Sergi Roberto al lateral dret i podria arribar un fitxatge

EL MUNDIAL

El brasiler té entre cella i cella disputar la gran cita de Qatar i necessita minuts
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)