Barça

Una possibilitat real

El Manchester United insisteix per Frenkie de Jong, un futbolista que no ha acabat d’encaixar després de tres cursos de blaugrana i que en el club no consideren imprescindible

El neerlandès és feliç en el Barça, però valora l’opció de posar rumb a Anglaterra, on es retrobaria amb Erik ten Hag, el tècnic que en va treure la millor versió

La carpeta de Frenkie de Jong treu fum. I és que l’opció que el migcampista neerlandès deixi el Barça aquest estiu és ja molt real. Ja fa temps que en el club no veuen amb mals ulls l’adeu d’un futbolista que deixaria una bona suma pel que fa al traspàs –a Anglaterra es diu que el Manchester United prepara una oferta de 75 milions d’euros més variables– i que tampoc ha ofert un rendiment estimulant de forma continuada en els tres cursos que ha vestit amb els colors del Barça, on va arribar el 2019 procedent de l’Ajax per 86 milions d’euros. I el jugador, tot i que sempre s’hi ha mostrat a gust i, de fet, l’altre dia va dir: “Sempre afalaga quan equips mostren interès per tu, però estic en el club més gran del món i m’hi trobo bé”, també es planteja ja seriosament marxar. És conscient que en el Barça no ha aconseguit encara encaixar, i que en l’entitat no el tenen com una figura intocable es demostra amb el fet que hi ha negociacions obertes, i que en el United, a les ordres d’Erik ten Hag, l’entrenador que li va treure la millor versió en l’Ajax, podria tornar a enlairar-se.

El tècnic el vol com a pal de paller del seu nou projecte al capdavant del conjunt red devil i li dotarà el context que necessita fer lluir els seus millors atributs futbolístics, que no són rebre d’esquena a la porteria rival, orientar-se, rebre entre línies i girar-se, les funcions que ha de fer en el Barça com a interior. El neerlandès s’exhibeix i aporta veient el futbol de cara, amb metres per córrer i per trencar línies amb conducció, cosa que amb prou feines ha pogut fer de culer, ja que ha tingut un altre rol. En el United, doncs, on a més li respectarien el sou, podria mostrar el seu potencial, també en un club gran, encara que aquesta campanya no jugaria la Champions League ja que només va arribar-li per classificar-se per a l’Europa League.

El seu traspàs, comptant a més que el Barça activi les palanques econòmiques que li han de generar fair-play a LaLiga, li faria tenir més marge salarial per moure’s amb llibertat en el mercat. Un dels primers que serà anunciat quan aquesta situació estigui resolta, és Franck Kessié, un futbolista que, tot i ser d’un perfil diferent, tindria un paper semblant al de De Jong, que en el Barça ha acabat reciclant-se en un migcampista més aviat arribador. Amb la incorporació de l’ivorià, la nòmina a la medul·lar la completarien Sergio Busquets, Gavi, Pedri, Nico, i en faltaria un; De Jong, si es queda, o un altre migcampista, perquè Xavi vol posicions doblades i dos jugadors competitius per a aquesta demarcació.

I en aquest sentit, un dels que agraden al tècnic de Terrassa és Bernardo Silva, l’interior del Manchester City. Només si marxés De Jong hi hauria possibilitats que el portuguès fitxés pel Barça, en una operació que s’entreveu complicada, ja que és un futbolista fonamental per a Pep Guardiola en el conjunt citizen. De fet, ahir, el tècnic de Santpedor, en l’acte de presentació del Barça- Manchester City que es jugarà el proper dia 24 d’agost al Camp Nou contra l’ELA, va parlar de Bernardo, interpel·lat per Joan Laporta. En un moment de la presentació en què Guardiola va assegurar: “Vindrem amb tota la tralla”, Laporta el va interrompre i li va preguntar: “Vindrà també Bernardo Silva?” Entre riures, el de Santpedor li va respondre: “Serem Bernardo Silva i deu més.” Tot seguit, Guardiola, qüestionat en la roda de premsa específicament sobre el jugador, va manifestar que pensa que continuarà en el Manchester City. “Ara per ara, crec que Bernardo continuarà amb nosaltres; però ho he dit mil vegades, també quan estava aquí en el Barça: no tinc ganes de tenir jugadors que no volen estar amb nosaltres. El mercat no sé què dirà... La nostra intenció és que el Bernardo es quedi amb nosaltres perquè és un jugador molt important”, va indicar el preparador dels sky blue. L’estiu és llarg.

EL SUBSTITUT

Si acaba marxant, el Barça haurà de fitxar un relleu, i Bernardo Silva és el preferit de Xavi Hernández
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)