Barça

Verí en la defensa culer

El Barça i el Sevilla arriben a un principi d’acord per Koundé a falta de la signatura de contractes i la revisió mèdica a canvi de 50 milions fixos més variables

El central francès, que signa fins al 2027, destaca per la rapidesa i és un especialista en el joc aeri

Quan semblava que el Chelsea aquest cop sí que li havia guanyat la partida al Barça en el fitxatge d’un jugador, un fulminant gir de guió ha acabat per col·locar Jules Koundé a la línia defensiva culer. Ahir a la tarda el club blaugrana va anunciar que havia arribat a un principi d’acord amb el Sevilla pel central de 23 anys, en espera que el francès superi la revisió mèdica prevista per avui i signi el contracte que el vincula a l’entitat catalana per a les pròximes cinc temporades, fins al 30 de juny del 2027.

El traspàs s’ha tancat per 50 milions d’euros fixos més variables (entre 5 i 10 milions més), la venda més cara de la història del club andalús, que el va fitxar l’any 2019 del Girondins de Bordeus per prop de 25 milions d’euros, una quantitat que aleshores va suposar la major despesa feta pel Sevilla. Durant les tres temporades com a sevillista, el jugador d’origen beninès va aconseguir ser titular fix en l’onze de Julen Lopetegui i va aixecar el primer trofeu de la seva carrera professional en guanyar l’Europa League.

Primeres hores

Koundé va arribar a Barcelona sobre les cinc de la tarda procedent de Lagos, ciutat de l’Algarve portuguès on el Sevilla està realitzant el segon stage de pretemporada. Sense perdre temps, el francès va realitzar la primera sessió fotogràfica amb la samarreta blaugrana en una sala privada del mateix aeroport i va gravar un petit vídeo de benvinguda en català dirigit a tots els aficionats: “Hola, culers! Ja soc aquí. Força Barça!”.

Una estona més tard, el club va difondre les primeres declaracions de Koundé com a jugador oficial del Barça, en les quals va assegurar sentir-se “molt orgullós, agraït per l’oportunitat i molt il·lusionat perquè és un club molt gran i tinc moltes ganes d’unir-me a l’equip, conèixer els companys i donar el màxim”. Segons considera el francès: “Fitxar pel FC Barcelona és un pas més en la meva carrera a tots els nivells, sobretot en l’esportiu”, i va declarar que vol “guanyar cada competició, el màxim de partits i títols”.

L’entrenador, Xavi Hernández, veu com es fa realitat una altra de les seves peticions i és que ell mateix ha tingut molta influència en la decisió final del jugador. “Amb Xavi he parlat diverses vegades i m’ha il·lusionat molt el seu discurs. Les converses van ser fluides, veiem el futbol de la mateixa manera i donaré la meva millor versió per tenir el màxim de minuts possible i ser protagonista en aquest club”, va expressar. Sobre els seus objectius, diu que no es posa límits, però que vol “escoltar, aprendre i créixer”.

Mamba negra

Jules Koundé (París, 1998) és un central molt ràpid que destaca pel seu domini del joc aeri a l’hora de disputar pilotes i és molt difícil de superar en l’un contra un. Segons es descriu: “Soc un jugador dinàmic, amb energia, amb habilitat per treure la pilota, defenso agressivament i ho deixo tot al camp.” Una combativitat similar a la d’una cobra, animal a qui imita quan marca gols. És un gran apassionat al bàsquet i del malaguanyat Kobe Bryant, a qui anomenaven Mamba negra. La cobra francesa arriba a can Barça per inocular la seva picada verinosa a altres serps tan poderoses com ella.

PRIMERES PARAULES

“El Barça és un pas més en la meva carrera a tots els nivells, sobretot en l’esportiu”

Mingueza, a prop del Celta

L’arribada de Jules Koundé al conjunt blaugrana deixa en una posició molt delicada Mingueza, a qui el club ja ha comunicat que Xavi no compta amb ell per aquest curs i que ha de buscar una sortida. A hores d’ara, el Celta de Vigo és el principal candidat a aconseguir els serveis del de Santa Perpètua de Mogoda en aquest mercat d’estiu. Els dos clubs ja mantenen converses per tancar el traspàs d’un jugador que va arribar al Barça amb vuit anys i a qui només queda una temporada més de contracte. La venda es podria tancar per uns 3 milions d’euros. Als seus 23 anys, Mingueza veuria amb bons ulls la possibilitat de jugar en el conjunt gallec, ja que la seva prioritat és continuar en la lliga espanyola.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)