Barça

Engrescats

El Barça tanca la pretemporada amb grans sensacions i amb la voluntat de recuperar l’estatus perdut els últims anys

L’augment competitiu que atorguen Lewandowski, Raphinha i Koundé, el bon to físic d’Ansu i un renascut Dembélé generen optimisme entre el barcelonisme

De la traumàtica ferida emocional que va generar la marxa de Leo Messi, ara fa un any, a la injecció d’eufòria revitalitzant que ha provocat el fitxatge de Robert Lewandowski. El Barça torna a tenir crac, i la il·lusió ha tornat al Camp Nou. Aquest Barça engresca de nou. Del conformisme melancòlic que transmetia el projecte de Ronald Koeman, ferit de mort ja des de l’inici amb l’arribada de Laporta, a la il·lusió i l’energia que desprèn el nou Barça de Xavi Hernández en aquesta segona temporada. Un Barça reconstruït, amb fitxatges francament seductors com els de Lewandowski, Koundé i Raphinha, i noms com els de Kessié i Christensen, que ajudaran a tenir, aquest any sí, una plantilla altament competitiva i a la qual se li exigiran títols. El conte ha canviat d’un estiu a un altre. Ha canviat el discurs. De la cruesa del ja famós dogma d’“això és el que hi ha”, difós per Koeman, al magnetisme d’un nou Barça renovat que encara espera incorporar més peces aquesta setmana, com ara Marcos Alonso.

Dissabte espera el Rayo Vallecano. El Barça arriba amb bon to al debut de lliga. La golejada per 6-0 en el trofeu Joan Gamper va servir per baixar la persiana a una gran pretemporada. Les sensacions, fins ara, no poden ser millors. Gran balanç de la gira pels Estats Units i optimisme en general entre el barcelonisme després de sis partits de pretemporada on l’equip ha respirat un altre aire. Quatre victòries (Inter de Miami, Real Madrid, New York RB i Pumas), dos empats (Olot i Juventus) i cap derrota, amb divuit gols a favor i només tres en contra, és el balanç d’un Barça revitalitzat i enfortit per la victòria en el clàssic en el tercer amistós de l’estiu.

Xavi Hernández ha usat trenta-cinc futbolistes aquesta pretemporada –Mika Mármol, Arnau Casas, Àlex Valle, Ilias Akhomach, Antonio Aranda, Riad i Fabio Blanco només en el primer partit a Olot– i ha pogut constatar l’alt nivell de la plantilla, abraçat sempre a la idea del 4-3-3 amb extrems ben oberts a les bandes, amb un renascut Ousmane Dembélé, que tanca la pretemporada com a màxim golejador de l’equip (5 gols). Ell i dos dels nous fitxatges, Raphinha i Lewandowski, podria ser l’opció escollida per Xavi per formar el primer trident oficial de la temporada contra el Rayo, però els tres gols d’Aubameyang, que manté el seu particular idil·li amb el gol, i el bon to físic d’Ansu Fati obren el ventall d’opcions. Xavi té per triar i remenar en atac i en totes les altres línies del camp. Ansu és un dels tres únics futbolistes de camp que ha participat en els sis partits de la pretemporada, juntament amb Nico González i Frank Kessié. Dels nous fitxatges, l’ex del Milan és qui ha tingut més minuts (288). A la porteria, minuts per a Marc-André Ter Stegen i Iñaki Peña. L’alemany només ha rebut dos gols en 331 minuts.

Ferran Torres és l’únic que arriba en blanc a l’inici de lliga per culpa de la lesió. També Umititi i Braithwaite, però són casos absolutament diferent. Xavi espera que cap dels dos estigui al vestidor després del 31 d’agost. L’operació sortida continua sent la gran batalla de la direcció esportiva, i caldrà veure què acaba passant amb homes com Frenkie de Jong i Memphis. Mingueza, Riqui Puig i Neto ja han fet les maletes, però encara queda molta feina per fer i queden poc més de vint dies per al tancament del mercat.

Després de massa temps acumulant frustracions una rere l’altra, l’alegria sembla que s’ha tornat a instal·lar al Camp Nou. El repte de Xavi i el seu equip és tornar a situar el nom del Barça on mereix. Fam de títols.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)