Barça

Cinturons cordats

El Barça arrenca aquesta nit a Mallorca un mes i mig de vertigen amb dotze partits, entre la lliga i la Champions

Les baixes per lesió, en especial en defensa, marquen el retorn després de l’aturada

Torna el futbol de clubs. Torna el Barça de Xavi que tantes bones sensacions ha ofert durant el primer tram del curs. Els blaugrana visiten aquesta nit (21 h, Movistar LaLiga) el camp del Mallorca en el que serà el primer capítol dels dotze que viurà l’equip fins al pròxim 9 de novembre, quan la competició s’aturi per la disputa del mundial. Una sèrie de partits que es presenten apassionants i molt importants per a les aspiracions del Barça. No només en la lliga, amb un clàssic a la vista contra un Madrid que s’ha mostrat intractable fins ara, sinó també en la Champions, en què la classificació per als vuitens es vendrà molt cara. Arriba un moment clau per veure el nivell de l’equip i de tota la plantilla, que serà necessària davant la càrrega d’enfrontaments, sobretot després de les cinc lesions que ha hagut de lamentar Xavi Hernández en la darrera setmana.

Mallorca és la primera parada. Al davant, un equip que ha començat la lliga amb bona nota, havent sumat vuit punts, puntuant en camps com San Mamés o Vallecas i havent encaixat només tres gols a casa, tots des del punt de penal. Javier Aguirre s’ha fet seu un conjunt que disposa de dos jugadors especialment perillosos en la zona ofensiva: Kang-in Lee i Vedat Muriqi. Aquest últim ha firmat tres gols en sis partits i és la referència a la punta d’atac amb els seus 1,94 metres d’alçada.

El dubte de la defensa

Precisament, el Barça ha perdut centímetres per una temporada. Araujo, central titular, estarà prop de tres mesos de baixa. Kounde, tot i no ser el més alt de la classe, té un bon potencial aeri. Xavi, però, té dues torres esperant el seu torn: Piqué i Christensen. El central de la Bonanova pot tenir la seva oportunitat per procurar fer-se un lloc en l’onze, mentre que el danès, que ja ha fet parella amb Eric Garcia aquesta temporada, ha demostrat un bon nivell en els partits que ha disputat. El tècnic de Terrassa haurà de decidir què fa amb la línia defensiva: si situar-hi tres centrals, ubicar al costat dret un lateral esquerre o Eric Garcia o bé apostar per la joventut de Marc Casadó, que ja va jugar en aquesta posició durant la pretemporada. Sergi Roberto torna després de perdre’s els tres últims partits, però difícilment podrà disputar 90 minuts. Al mig del camp, i sense Frenkie de Jong, la tripleta formada per Busquets, Gavi i Pedri podria tornar a l’onze, sobretot tenint en compte que Kessie va jugar els 180 minuts amb la Costa d’Ivori. Al davant, Lewandowski i dos més. Dembélé va tornar amb molèsties, però es troba bé, mentre que Raphinha arriba endollat després de fer dos gols amb el Brasil i Ferran va jugar bastants minuts amb Espanya. Podria arribar el moment d’Ansu Fati. El mateix Xavi va reconèixer que s’havia entrenat molt bé durant aquests dies.

Una victòria permetria el Barça dormir líder en espera del Madrid-Osasuna de demà. El clàssic s’acosta. Cinturons cordats, que el futbol no para.

EL RIVAL

El Mallorca ha començat bé el curs i amb Muriqi i Kang-in Lee com a referents

NOVETATS

Sergi Roberto, recuperat, i Marc Casadó són dues opcions per ocupar el lateral

LA LLIGA

Si el Barça guanyés dormiria líder en espera del Madrid-Osasuna de demà
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)