Barça

Moment de calibrar forces

Lliga F. El Barça visita el Real Madrid com a líder indiscutible i amb la intenció de distanciar-se d’un dels grans candidats a competir contra les blaugrana, que encara no han perdut cap partit

Quan el Real Madrid va decidir absorbir el Tacón i crear el seu equip femení, quedava clar que el club blanc, amb molt més pressupost que altres rivals de la categoria, creixeria a més velocitat per provar de competir amb el gran dominador del moment: el Barça. Han passat tres anys des de l’absorció i dos des que les madrilenyes competeixen oficialment com a Real Madrid. I sí, el conjunt blanc ha crescut, s’ha reforçat i ha aconseguit l’objectiu de jugar la Champions cada temporada. Ara bé, encara no ha pogut superar el Barça, que té un ple de victòries en vuit partits jugats. Sí que ha estat capaç de fer-se menys mal, competint en alguns duels com el de la supercopa (1-0 per al Barça) o en l’anada dels quarts de final de la Champions (1-3, victòria culer), però guanyar ha estat una utopia fins ara.

Avui, Madrid i Barça tornen a trobar-se (18 h, DAZN). L’equip de Jonatan Giráldez es planta a l’Alfredo di Stéfano seguint en la rutina dels darrers anys. Les blaugrana continuen intractables en totes les competicions i, guanyant els nou partits que han jugat fins ara –7 de lliga i 2 de Champions–, han firmat uns números que espanten però que no sorprenen en excés. Tot i això, el Barça arriba tocat físicament. Les lesions no paren de castigar les vigents campiones de lliga. En els darrers deu dies han caigut Graham Hansen i Mariona Caldentey, que s’han sumat a una llista llarga i coneguda formada per Cata, Jana, Bruna, Alèxia, Codina i Emma. Per això, Jonatan Giráldez ha hagut de recórrer a algunes jugadores del filial per a aquest partit com ara Ona Baradad i Maria Pérez. També hi ha Vicky López. La madrilenya torna a una convocatòria per primer cop des del 17 de setembre després d’haver disputat el mundial amb la selecció espanyola sub 17 i proclamar-se campiona i MVP del torneig.

A l’altre costat, un Madrid que tampoc ha perdut encara. L’equip dirigit per Alberto Toril ha guanyat cinc partits i n’ha empatat un altre en la lliga, i a Europa suma una victòria i un empat. Les blanques s’han reforçat aquest any amb futbolistes que estan marcant diferències, com Caroline Weir, que ha arribat procedent del City i ha marcat quatre gols en la lliga, i que sumades a la plantilla que ja tenien els donen un extra de competitivitat. De fet, van aconseguir esgarrapar un valuós empat contra el PSG en la Champions i caldrà veure què són capaces de fer contra el Chelsea en la pròxima jornada.

El 25 de maig del 2022, en les semifinals de la copa, va ser el darrer cop que Barça i Madrid es van veure. Les blaugrana van ser superiors i van escombrar el conjunt blanc amb un contundent 4-0. Cinc mesos i mig després tocarà calibrar les forces de les unes i les altres. Comprovar si el Madrid pot competir contra el Barça o no. Les de Jonatan Giráldez volen eixamplar distàncies i sumar un nou triomf just abans de l’aturada de seleccions. Després vindran corbes, com els partits de Champions al Camp Nou, la visita al Metropolitano o el duel a casa contra la Real Sociedad, segurament amb alguna jugadora recuperada i que donarà més recursos a un equip que vol continuar liderant amb mà de ferro la lliga F.

5 Partits guanyats 7

1 Partits empatats 0

0 Partits perduts 0

20 Gols a favor 25

3 Gols en contra 2

LA PRÈVIA

Hem d’intentar dominar. Contra elles sempre hem utilitzat un pla diferent. Cal saber què hem de fer. Així tindrem més possibilitats
Serà complicat. El Madrid és un equip millor que el de la temporada passada
Jonatan Giráldez
entrenador del barça
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)