Barça

Deixant clar qui mana aquí

Lliga F. El Barça continua intractable, passa per sobre del Real Madrid i guanya el novè clàssic de la història. Les de Jonatan Giráldez són l’únic equip de la lliga que no ha perdut cap partit

Real Madrid 0 Barça 4

REAL MADRID:Misa; Lucía, Kathellen, Rocío, Svava (Moller, 72’); Teresa (Maite Oroz, 72’), Toletti (Olga, 50’), Zornoza; Weir, Esther González (Nahikari, 50’) i Athenea.BARÇA:Paños; Bronze (Marta, 83’), Paredes, Mapi León, Rolfö; Walsh (Engen, 75’), Aitana, Patri; Crnogorcevic (Salma, 63’), Geyse (Oshoala, 75’) i Clàudia Pina (Vicky López, 83’).GOLS:0-1 (4’) Crnogorcevic. 0-2 (43’) Patri. 0-3 (52’) Aitana. 0-4 (81’) Rolfö.ÀRBITRE:Marta Frías (comitè aragonès).T.G.:a Rolfö i Geyse, del Barça.PÚBLIC:5.126 espectadors a l’Alfredo di Stéfano.

Només hi ha un dominador i un color. El Barça i el blaugrana. En el novè clàssic de la història, l’equip de Jonatan Giráldez va tornar a demostrar que encara està molt per sobre del Real Madrid (0-4). Va ser tot un cop d’autoritat a l’Alfredo di Stéfano, que va batre el seu propi rècord d’assistència en un partit femení, amb 5.126 espectadors. El Madrid havia millorat les seves prestacions i arribava al duel sense conèixer la derrota ni en la lliga ni en la Champions, però el Barça, que ha guanyat els deu partits jugats fins ara, va deixar clar qui mana des del primer moment.

Les de Giráldez van passar per sobre del Madrid, que sort en va tenir de Misa per no endur-se una golejada encara més gran. El Barça pràcticament no va deixar respirar el Madrid. En quatre minuts, les blaugrana ja havien xutat tres cops a porteria: una aturada de Misa a un tir de Geyse, una rematada al travesser de Patri i el gol de Crnogorcevic. La suïssa, actuant en el lloc de Hansen, va tornar a respondre sobre la gespa amb una rematada de cap encreuada impossible per a la portera madridista. El Barça gaudia i s’agradava. Possessions i triangulacions ràpides que feien ensumar el perill cada cop que les de Giráldez remenaven la pilota. Tot i que el Madrid es va asserenar una mica, el 0-1 era curt i Patri es va encarregar d’eixamplar-lo rematant un córner picat per Mapi.

El guió no va canviar després de la represa. Misa va tornar a ser la gran protagonista en el bàndol blanc. La portera va acabar frustrada i superada en vista del vendaval ofensiu blaugrana. En la primera acció atacant del segon temps, va evitar el gol de Crnogorcevic, però no va poder fer res en el xut d’Aitana dins l’àrea que va significar el 0-3. La de Ribes està en un moment dolç i, com en el clàssic de Champions al Camp Nou, va celebrar el gol efusivament i petonejant l’escut. Són cinc gols de la migcampista des del seu retorn de la lesió. El Madrid va vorejar el gol de l’honor en un xut de Zornoza que es va estavellar al pal. Va ser l’única ocasió clara del conjunt blanc en els 90 minuts. Mentrestant, el Barça continuava tocant i tocant. Fins a trobar el quart. Rolfö va tancar la golejada en una acció afortunada, però també d’insistència. L’intent de refús de la defensa va rebotar a les cames de la sueca, que va tornar a firmar un autèntic partidàs amb tot el carril esquerre per a ella. Va ser un triomf rodó, sense lesions, amb més minuts per a Salma Paralluelo i el retorn de l’MVP del mundial sub-17, Vicky López. I tot, a casa del màxim rival.

En acabar el duel, festa blaugrana –algunes lesionades també van viatjar a Madrid– amb l’afició, molt nombrosa a les grades del Di Stéfano. El Barça lidera amb mà de ferro la Lliga F –són cinc punts més que el Madrid CFF– i marxa a l’aturada de seleccions amb molt bones sensacions. La pilota tornarà a rodar el dia 20 al Johan Cruyff contra l’Alavés (a les 12 h). I el 24, el Camp Nou espera viure una altra jornada màgica.

LES REACCIONS

No és un punt d’inflexió. Falta molt. Si pensem que està tot fet, ens equivoquem
Jonatan Giráldez
entrenador del barça
Un clàssic sempre és especial. Marcar per al Barça és un orgull, però més contra l’etern rival
Aitana Bonmatí
jugadora del barça
Ha estat més que una victòria. Tenir un equip així és un luxe. Jugui qui jugui, no perdem la identitat
Patri Guijarro
jugadora del barça
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)