Barça

Giráldez: “Si guanyem, haurà estat una primera part del curs molt bona”

El tècnic del Barça femení, Jonatan Giráldez, ha atès els mitjans en la roda de premsa prèvia al partit de demà contra el Rosengard (21h). Aquestes han estat les seves declaracions més destacades:

El duel de demà

“L’altre dia vam entrar molt bé al partit. A la primera part vam generar ocasions i elles pràcticament no van passar del mig del camp. Demà hem de tenir la capacitat de dominar des de l’inici i estar a camp contrari. Intentar controlar les situacions de pèrdues, que elles no puguin córrer i recuperar ràpidament la pilota. Què cal millorar? Hem de mantenir aquesta concentració durant tot el partit, independentment del resultat. Després del 0-4 vam crear ocasions, però també els hi vam donar opcions a elles d’acostar-se a l’àrea. Cal mantenir la mateixa mentalitat durant els 90 minuts”.

“A l’anada vam ser superiors, però els vam concedir un xut a la primera part que va acabar en el seu gol. Hem d’insistir i persistir per tancar els partits abans i no donar ales al rival. Intentarem posar-ho en pràctica demà per ser primeres”.

Balanç del primer tram del curs

“Si guanyem demà, haurà estat una primera part molt bona. A la lliga hem guanyat tots els partits i a la Champions el més important és classificar-se com a primeres. Som conscients que no estem al nostre millor nivell, però la part més decisiva encara ha de venir”.

El partit contra el Benfica

“Has d’analitzar tot el que passa, tots els moments del partit. La sensació fins al 0-4 va ser molt bona. Després va ser diferent, però no em quedo ni amb la part positiva ni amb la menys positiva. Em quedo amb tot per intentar treballar les coses que no vam fer bé i potenciar les que sí que vam fer bé”.

El Rosengard motiva?

“Per a mi, veure el Barça jugar sempre és una motivació. Gaudeixo veient les jugadores. Jugar al Camp Nou és un afegit, però al Johan estem veient molt bones entrades independentment del rival. Que el partit es disputi al Camp Nou és una oportunitat perquè vingui més gent”.

Què cal millorar el 2023?

“Necessitem una mica més de temps. Hem tingut canvis de jugadores i cal un període d’adaptació més llarg. Hem de millorar la forma en què els equips ens han fet mal, que normalment ha estat per pèrdues a camp contrari i transicions. Hem d’evitar això i també millorar la sortida contra un equip que fa una pressió alta. Però també ens hem de quedar amb les coses bones, que les hem fet. Jo m’encarrego que elles ho sàpiguen”.

Què ha potenciat l’equip?

“Tenim més jugadores que poden fer més rols. L’any passat estàvem una mica limitades en l’última línia, sobretot per les lesions que vam tenir. Aquest any tenim perfils que no teníem. Ara tenim una capacitat d’adaptar-nos millor a diferents escenaris”.

El Lió

“No em sorprèn. A la fase de grups has de donar la teva millor versió. Si perds un partit es complica tot i el Lió està en un grup complicat. La sensació és que els equips estan cada vegada més ben preparats i hi ha molta igualtat. El tram més important encara ha d’arribar, però no em sorprèn”.

Crítiques

“No n’estic pendent. No és real. Sembla que guanyar 2-6 sigui un mal partit. Guanyar és difícil i golejar encara més. Acceptem la crítica constructiva, però és millor analitzar-ho tot des de dins. La gent de fora desconeix què passa”.

Moment del 2022

“Em quedo amb el partit contra el Bayern al Camp Nou. Vam fer un rècord en la fase de grups i era un dia complicat. L’equip va oferir un gran nivell contra un dels millors equips d’Europa i del món. Tant de bo mantinguem aquest nivell el 2023 i podem donar alegries a l’afició”.

Graham Hansen

“La recuperació està anant molt bé i al gener la tindrem amb l’equip”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)