Barça

Laporta i el bon camí

El president del Barça assegura que s’estan fent les coses bé i que l’equip es retrobarà amb els títols que necessita

El màxim mandatari del club defensa la Superlliga i reconeix que el retorn de Messi és difícil

La segona etapa de Joan Laporta com a president del Barça està sent un camí ple d’espines i amb molt poques roses, de moment. Una crisi econòmica, institucional i esportiva ha fet tocar fons el club en tots els sentits i la “reconstrucció” de què tant parla el president encara no s’ha enllestit. Tot i això, Laporta creu que aquest camí ple d’espines és el “bon camí”. “Ha estat un any dur, però el procés de recuperació s’ha iniciat. Hem retornat l’alegria al barcelonisme, però en volem més. L’alegria serà completa quan arribin els títols”, va assegurar en una entrevista a Barça TV.

L’any 2022 s’acaba en qüestió de dies i Laporta va voler fer balanç de la feina feta i mirar cap al futur. El màxim mandatari blaugrana es va mostrar optimista amb el primer equip. “L’eliminació de la Champions va ser una garrotada, però hem aguantat perquè la prioritat és la lliga. Estem necessitats de títols, però el projecte de Xavi no depèn d’això”, va explicar. Convençut que la Champions tornarà a les vitrines del museu durant el seu mandat, Laporta es va desfer en elogis envers el tècnic de Terrassa. “Va superant les expectatives. Quan va arribar, ens preguntàvem com assumiria una banqueta com la del Barça. És optimista, però toca de peus a terra. L’he vist madur i estic entusiasmat amb ell”, va afirmar.

Defensa ferma

Més enllà de l’àmbit esportiu, hi ha altres temes calents en l’actualitat blaugrana. Un dels quals està en marxa: les obres del nou Camp Nou i l’Espai Barça. “La primera quinzena de gener, coneixerem l’adjudicatària de les obres. És un moment important. Tothom ha de prendre consciència que això és un motor transformador del club, que és una obra necessària. Volem que es compleixin els terminis”, va explicar. L’altre punt de l’ordre del dia és la Superlliga. Laporta es va mostrar ferm. “S’ha de reformar el funcionament del futbol europeu. Espero que la resolució del Tribunal de la Unió Europea sigui favorable als interessos dels clubs i a la lliure competència, que és el que defensem. Soc optimista. Amb la UEFA hi pot haver diàleg. D’aquí a un parell d’anys, això podria ser una realitat”, va afirmar.

Pel que fa a noms propis, Laporta en va trobar tres d’històrics sobre la taula del plató de Barça TV: Messi, Piqué i Busquets. Sobre l’argentí, va reconèixer que el seu retorn és difícil. “M’encantaria que tornés al Barça, però no podem generar segons quines expectatives. Messi és jugador del PSG. Les palanques han servit per salvar el club econòmicament i per fer un equip més competitiu, però ara la lliga ha establert limitacions. No estem considerant això. El seu cor és culer i sempre estarà vinculat al Barça.” Quant a Piqué, Laporta va voler donar les gràcies al central. “Estava convençut que podia aguantar més temps, però les circumstàncies van anar com van anar. Ell mateix deia que, si veia que no jugava, tocaria arreglar la seva marxa. És part de l’escut del Barça i té un gran recorregut al club. És casa seva.” I, amb relació a Busquets, el president va traslladar el desig d’ell i de Xavi: “Compta amb ell i és partidari que continuï, però el que decideixi estarà ben decidit i l’ajudarem.”

D’altra banda, Laporta es va mostrar orgullós del rendiment de l’equip femení, que “va a un ritme ascendent i que enamora”. Pel que fa a la secció de bàsquet, el president blaugrana va dir que està “esperançat” amb el conjunt de Jasikevicius. Finalment, va reiterar la innocència del seu fill, Guillem Laporta, acusat d’haver obtingut beneficis en alguns fitxatges. “Ell sap que el límit és el Barça. No hi pot guanyar diners perquè hi hauria una incompatibilitat”, va concloure.

LES VALORACIONS DEL PRESIDENT BLAUGRANA

Estem necessitats de títols, però el projecte de Xavi no depèn d’això. Hi tenim plena confiança i volem guanyar la lliga
La massa social ha de ser conscient que les obres del Camp Nou i l’Espai Barça són necessàries. Volem complir els terminis
M’encantaria que Messi tornés al Barça algun dia, però no podem generar segons quines expectatives. És jugador del PSG
Soc optimista amb la resolució de la Superlliga. D’aquí a un parell d’anys, podria ser una realitat
Joan Laporta
president del barça
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)