Barça

A punt per a la pujada

El Barça ultima la preparació de cara a un retorn exigent de la competició, amb lliga, copa i supercopa al gener, i l’Europa League al febrer

L’aturada pel mundial ha estat benèvola amb l’equip i Xavi només té Araujo lesionat, si bé rebrà l’alta ben aviat

Les festes de Nadal es presenten tranquil·les per a Xavi Hernández. Amb el derbi del dia 31 a l’horitzó, el tècnic sap que, ara mateix, té tots els jugadors al 100%. Només Araujo, pendent de rebre l’alta mèdica ben aviat, no està encara a disposició del terrassenc. Lewandowski es perd tres partits per sanció, però físicament està en plenitud de condicions. Per tant, l’última setmana del 2022 no tindrà res a veure amb la d’un any enrere. En plena onada de coronavirus, Xavi va tenir la baixa de 14 futbolistes entre covid i lesionats per afrontar el primer duel després de les vacances a camp del Mallorca. Va ser una setmana d’autèntic malson per a l’entrenador blaugrana.

El panorama és completament diferent pocs dies abans de rebre l’Espanyol el pròxim 31 de desembre en el retorn a la competició. Un fet a celebrar, sobretot tenint en compte que fins a 17 jugadors van viatjar a Qatar per disputar el mundial. La competició ha estat benèvola per al Barça. No només perquè no s’ha lesionat ningú, sinó perquè la majoria dels futbolistes van acabar la seva participació relativament aviat i alguns no van arribar a jugar ni un sol minut, com Eric Garcia, Ter Stegen i Araujo, encara lesionat. En els darrers dies s’han anat incorporant progressivament tots els internacionals, i només Kounde i Dembélé, finalistes amb França, continuen de vacances, si bé se’ls espera dilluns que ve, dia 26. Seran cinc dies en què Xavi podrà preparar el derbi amb tots els seus efectius sobre la gespa de la ciutat esportiva Joan Gamper.

El virus FIFA no ha pogut entrar al vestidor blaugrana, al contrari del que havia passat en l’anterior aturada del mes de setembre, quan Araujo, Kounde, De Jong i Memphis van caure lesionats. Un acarnissament que va deixar l’equip sense els dos jugadors més en forma de la defensa i que va obligar l’uruguaià a passar pel quiròfan. El mundial era un gran temor per al Barça i per a la resta de clubs que tenien futbolistes a Qatar. Amb el torneig programat a mitja temporada, les lesions haurien pogut colpejar el conjunt de Xavi i condicionar-lo de cara al retorn de la competició i els mesos vinents, però la salut, un dels desitjos que sempre es demanen per aquestes dates, sembla de ferro ara mateix a Can Barça, i el tècnic no tindrà dificultats per fer la llista de convocats per al derbi. De fet, Araujo està més a prop de tornar i podria ser el gran regal de Nadal per a l’entrenador blaugrana. A més, l’aturada ha permès recuperar Sergi Roberto, lesionat el 23 d’octubre passat, o Kessie, de baixa des de l’1 de novembre.

Sense treva

Disposar de tota la plantilla en forma és vital per afrontar el calendari que espera al Barça. President i entrenador han deixat clar en les últimes entrevistes que volen guanyar títols i que la lliga és prioritària. Per aspirar a omplir les vitrines del museu amb alguna copa, l’equip haurà d’oferir la seva millor versió en els pròxims dos mesos i mig, en què es jugarà part de les garrofes. Lliga, copa, supercopa i Europa League es concentren al llarg d’aquestes setmanes. Sense jugar des del 8 de novembre, el calendari fa pujada per al Barça, especialment si avança en totes les competicions que anirà trobant pel camí.

Entre el 31 de desembre i el 19 de març, l’equip de Xavi disputarà entre 16 i 23 partits. Són 79 dies fins que arribi la pròxima aturada de seleccions. Un ritme frenètic que podria portar els blaugrana a jugar cada tres dies. Segurs, el Barça haurà d’afrontar dotze duels de lliga, un de copa, un de supercopa i dos de l’Europa League. L’Espanyol (31/12) serà el rival en el retorn, i la primera setmana de gener serà el torn de l’Intercity (4/1) en la copa i l’Atlético de Madrid (8/1) a domicili en la lliga. El dijous 12, el Barça disputarà les semifinals de la supercopa contra el Betis. El gener acabarà amb el Getafe (21-22/1) a casa i el Girona (28-29/1) a Montilivi. Amb l’inici del mes de febrer arribarà la visita al Benito Villamarín (1/2) en partit que s’ajorna per la disputa de la supercopa. Servirà per completar la primera volta de la lliga. Sevilla (4-5/2) i Vila-real (11-12/2) també posaran a prova el Barça just abans de començar el camí en l’Europa League el dijous 16 de febrer. Aquell dia, els de Xavi rebran el Manchester United al Camp Nou en l’anada dels setzens de final. La tornada a Old Trafford serà set dies després (23/2). Entremig, el Cadis passarà per Barcelona el diumenge 19. El segon mes de l’any es tancarà amb la visita a Almeria el 26 de febrer. Al març hi haurà, ara per ara, tres duels d’altura: València a casa (4-5/3), Athletic Club a domicili (11-12/3) i Real Madrid al Camp Nou (19/3). Com va passar la temporada passada, el clàssic culminarà el primer trimestre del 2023 just abans de l’aturada de seleccions.

Un total de 16 enfrontaments que en podrien ser molts més. Si el conjunt culer elimina el Betis en la supercopa, disputarà la final del dia 15 contra el Madrid o el València, protagonistes de l’altra semifinal. Pel que fa a la copa, com ja comença a ser habitual, les eliminatòries prèvies a la final es concentren en molt poc espai de temps. Els vuitens de final estan previstos per al 18 de gener i els quarts, per al 25 de gener. Les semifinals, a doble partit, es disputarien el 8 de febrer l’anada i l’1 de març la tornada. Finalment, si el Barça elimina el Manchester United en els setzens de final de l’Europa League, afrontaria els vuitens de final el 9 –anada– i el 16 de març –tornada–, just abans del darrer cap de setmana abans de l’aturada.

El 2022 queda enrere i el 2023 arrenca fort. La temporada fa pujada i la lluita pels títols entra en una fase decisiva.

ALLEUJATS

L’aturada del setembre va deixar quatre lesionats; el mundial, cap

LES DADES

79
dies
de competició de clubs fins a la pròxima aturada de seleccions, prevista per al març.
Barça- Espanyol (LLIGA)
31/12 (14 h)
Intercity - Barça (COPA)
4/1 (21 h)
Atlético - Barça (LLIGA)
8/1 (21 h)
Betis - Barça (SUPERCOPA)
12/1 (hora per determinar)
Barça - Getafe (LLIGA)
22/1 (hora per determinar)
Girona - Barça (LLIGA)
29/1 (hora per determinar)
Betis - Barça (LLIGA)
1/2 (21 h)
Barça- Sevilla (LLIGA)
4-5/2 (hora per determinar)
Vila-real - Barça (LLIGA)
11-12/2 (hora per determinar)
Barça - Manchester United (EUROPA LEAGUE)
16/2 (18.45 h)

ALÇAR COPES

16
partits
jugarà segur el Barça, però en podrien ser un màxim de 23 si avança en cada competició.
El Barça aspira al primer títol de la temporada aquest mes de gener: la supercopa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)