Barça

Uns dies a l’ombra

Lewandowski. El TAD entra finalment en el fons del recurs i ratifica la sanció de tres partits a l’ariet polonès

Punt final al cas Robert Lewandowski. El Tribunal Administratiu de l’Esport (TAD) va reunir-se ahir i va entrar sobre el fons del recurs interposat pel Barça contra la sanció de tres partits que el comitè de competició va imposar al polonès per la seva expulsió al camp d’Osasuna i va ratificar-la. Amb la resolució del TAD, doncs, ara sí ferma, queda sense efecte la cautelaríssima que va determinar el jutjat central del contenciós administratiu número 2 de Madrid, que va permetre a l’ariet culer de disputar el derbi, ja que aquesta era provisional. L’interlocutòria del jutge argumentava que entenia que si el TAD acabava aixecant el càstig a Lewandowski, els partits que s’haurien perdut no es podrien restaurar de cap manera, però ara, després de la decisió d’ahir, el peix ja està venut. La via esportiva queda completada amb aquest últim pas i el club blaugrana té l’opció de recórrer una altra vegada a la justícia ordinària, però malgrat considerar que té la raó en la defensa del jugador i que existeix una desproporció en el càstig, acata la resolució. Per tant, Lewy començarà a complir la sanció a partir del pròxim partit de lliga, aquest diumenge (21 h) al feu de l’Atlético.

Així, amb la conclusió final del TAD– que es va reunir ahir de forma telemàtica–, que en l’entitat blaugrana pensen que va ser dictada amb una inusitada celeritat i sense complimentar els tràmits procedimentals que, fins ara, sempre respectava el mateix òrgan estatal, finalitza un procés que ha aixecat polseguera. Tot plegat va començar amb l’expulsió ara farà dos mesos del davanter al Sadar. El càstig de tres jornades infligit per competició –un per la doble groga que Gil Manzano va mostrar-li i dos més per “haver-se dirigit a l’àrbitre amb actitud de menyspreu o desconsideració”– va indignar al Barça, que hi va recórrer dies després a apel·lació i posteriorment al TAD, sempre sense èxit. La sentència d’aquest darrer estament, però, no va ser en ferm, la qual cosa va obrir una escletxa que els serveis jurídics culers van aprofitar per acudir a la justícia ordinària i va ser aleshores, un dia abans del derbi, quan el tribunal central contenciós va concedir al 9 la mesura cautelar. Lewy va poder disputar el duel amb l’Espanyol, davant l’enuig dels periquitos, que aquesta setmana van impugnar l’enfrontament davant la FEF, una maniobra a la qual s’entreveu poc recorregut.

Fora de la lliga

D’aquesta manera, Lewandowski ja no jugarà la pròxima jornada de lliga contra l’Atlético al Metropolitano i tampoc podrà participar en les següents contra el Getafe (22/1) al Camp Nou i el Girona (29/1) a Montilivi. Sí que podrà estar disponible en la supercopa, que començarà a l’Aràbia Saudita el 12 de gener amb la semifinal contra el Betis, amb el València o el Real Madrid a l’horitzó esperant a la final. També podrà disputar les següents eliminatòries de copa. “Utilitzaré aquest temps de la sanció per entrenar-me, perquè jo no acostumo a tenir-ne tant per fer aquest tipus de treball extra i ara sí que el tindré. El vull aprofitar per estar més en forma i més ben preparat per al que queda de temporada. Això és molt llarg. M’ho miro com una oportunitat per així preparar-me millor”, va manifestar recentment en una entrevista a aquest diari el futbolista, que haurà de passar uns dies en un segon pla, a l’ombra.

NO HI HAURÀ RECURS

El Barça acata la decisió del TAD i no recorrerà de nou a la justícia ordinària

EL CÀSTIG

El 9 es perdrà el duel de diumenge contra l’Atlético i els següents amb Getafe i Girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)