Supercampiones, un cop més (0-3)

El Barça derrota la Real Sociedad i suma la tercera supercopa al seu palmarès gràcies a un doblet d’Aitana i una diana d’Oshoala

El Barça és supercampió d’Espanya. L’equip de Jonatan Giráldez ha sumat un nou títol, el quart des que el gallec n’és l’entrenador, després de derrotar la Real Sociedad en la gran final disputada a Mèrida (0-3). Un doblet d’Aitana Bonmatí i un gol d’Oshoala han servit a les blaugrana per guanyar la tercera supercopa, la segona consecutiva.

La Real Sociedad de Natàlia Arroyo ha sortit sense por, tal com havia advertit l’entrenadora catalana. Les donostiarres han mostrat personalitat i no han renunciat a la seva manera de jugar: provar de sortir amb la pilota controlada i pressionar a dalt, obligant a Paños a servir en llarg. De fet, la Real ha tingut la primera en un córner rematat per Amaiur (5’). El Barça, però, també s’ha mostrat reconeixible i amb quatre combinacions es plantava prop de l’àrea. Geyse ha avisat amb un cop de cap fluix i forçat que ha blocat Lete (12’). La brasilera, pura guerrera, ha iniciat l’acció del primer gol. La davantera, en posició dubtosa, s’ha endut la pilota amb sort, però amb el punt de fe necessari i ha cedit l’esfèrica cap a Aitana. La migcampista no ha fallat des del punt de penal i ha fet el 0-1 amb la cama esquerra (13’). Amb el marcador a favor, el Barça ha agafat les regnes del partit i no ha patit davant una Real competitiva. Les blaugrana han fregat el segon abans del descans, però Torrejón ha rematat fora un córner (40’) i Lete ha tret bé el xut de Geyse (42’).

El Barça ha mostrat la seva millor versió en l’inici de la segona meitat i ha encarrilat la final amb el 0-2. De nou Geyse i Aitana n’han estat les protagonistes. La brasilera ha fet un túnel a Tejada i ha vist a la futbolista de Ribes a la frontal. La 14 ha controlat i ha engaltat un xut ras i ajustat impossible per a Lete (47’). Han estat els millors minuts del conjunt de Giráldez. Mariona ha enviat una rematada a la fusta (50’) i Lete ha tret el 0-3 a Oshoala (63’). El partit ha anat baixant el ritme i el Barça s’ha dedicat a fer possessions llargues i buscar un tercer gol que ha arribat sobre la botzina, obra d’Oshoala (96’). Les blaugrana arrenquen el 2023 amb un títol que donarà confiança de cara als altres objectius del curs.