Barça

La renovació és a les seves mans

El contracte de Sergio Busquets amb el Barça expira aquest 30 de juny i continua sense haver-hi avançaments en la seva renovació. Tot és a les seves mans, ell decidirà, i això fa, madurant i cavil·lant què fer. L’entitat ja li ha traslladat el desig que segueixi. “La decisió serà seva. Nosaltres estem en espera. És una persona molt important per al club, tant dins com fora del camp. És el capità.” Així es va manifestar aquest cap de setmana Xavi, que, òbviament, vol poder seguir disposant-ne. “S’ha guanyat el fet de poder decidir el seu futur, jo estaria encantat que es quedés un any més”, va completar el de Terrassa. També el club li dona suport i li’l fa saber públicament. “Sap la consideració que li tenim en aquesta casa, és una institució aquí, per al club, per a nosaltres i per als socis”, va explicar diumenge el director de futbol Mateu Alemany, que hi va afegir: “Acaba contracte, ho sabem, però el futur el valorarà ell. Aquí el que és important és el seu pla i el seu projecte de futur” “Entre Xavi i ell prendran aquesta decisió quan ho considerin i nosaltres hi donarem suport, i, si es queda, fantàstic”, va cloure Alemany.

Mentrestant, Busi, que el mes de juny farà 35 anys, segueix rumiant-hi. No es planteja marxar del Barça per competir en l’àmbit europeu i té propostes d’anar als Estats Units, a la MLS, i també a l’Aràbia Saudita, la destinació recent de Cristiano Ronaldo, que té una lliga amb equips amb molt de poder econòmic.

Les alternatives

En aquesta tessitura, el que és clar és que l’adeu del capità, que està disputant la quinzena temporada en el primer equip, és pròxim. I, a més, en cas que renovés, igualment en el club preveuen que a la plantilla hi hauria d’haver algun futbolista que fos el seu relleu natural. En aquest sentit, qui més agrada a Xavi és Martín Zubimendi (Real Sociedad). El problema amb el pivot basc, però, és que té contracte amb la Real fins al 2027, una clàusula a la qual es remet l’entitat txuri-urdin, de 60 milions d’euros, i molta competència, ja que en la Premier League també hi ha clubs que el tenen en cartera. També sobre la taula hi ha Nico González, actualment cedit al València i lesionat, que ha demostrat ser un futbolista més que interessant. I, finalment, d’altres, encara que són un perfil diferent al de Busi, com Sofyan Amrabat (Fiorentina), que ja va estar a prop aquest mercat d’hivern; N’Golo Kanté, que acaba contracte amb el Chelsea aquest curs i encara no ha renovat amb els blues, i Rubén Neves (Wolverhampton).

ACABA CONTRACTE

Tant el club com Xavi li han traslladat el desig que continuï
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)